در تازهترین آمار میزان مبتلایان به بیماری تب دنگی، رئیس «مرکز مدیریت بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت» چهارشنبه ۲۰ تیر اعلام کرد که «از اواخر اردیبهشت تا کنون ۱۴۹نفر در کشور به بیماری تب دنگی مبتلا شدند.»
به گزارش رسانههای حکومتی، شهنام عرشی با اعلام آخرین تعداد مبتلایان، ادعا کرد که افراد مبتلا به تب واگیردار دنگی «یازده نفر انتقال محلی در کشور، ۱۳۰ نفر از کشور امارات، ۶ نفر از پاکستان، یک نفر از بنین و یک نفر از عمان» بوده است.
او ضمن توضیح روشهای پیشگیری از این بیماری واگیردار، توصیه کرد «افرادی که به مناطق آلوده به تب دنگی مسافرت میکنند» از داروهای دور کننده پشه و اسپریهای دارویی استفاده کنند و در طلوع و غروب آفتاب که گزش پشه زیاد است، در مکانهای آلوده قرار نگیرند و خود را در معرض هوای آزاد قرار ندهند.
بدن درد و استخوان درد شدید که «تب استخوانشکن» نامیده میشود، جزو علائم بیماری تب دانگ یا دنگی است.
عرشی با تاکید بر اینکه «تب دانگ» مهمترین موضوع حوزه سلامت در این روزها به حساب میآید، اعلام کرد که این تب واگیردار تاکنون در استانهای هرمزگان، سیستانوبلوچستان، به ویژه شهر چابهار، بوشهر، خوزستان، گیلان، مازنداران و گلستان، دهها تن را مبتلا کرده است.
او با هشدار به گسترش این بیماری در سایر استانها، افزود: «اگرچه پشه آئدس در استانهای مازندران و گلستان صید نشده اما این دو استان نیز در معرض خطر قرار دارند.»
همچنین دکتر سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت اعلام کرده است که « ۶۳ مورد جدید» به تب دانگی مبتلا شدهاند و «سی درصد» افرادی که با نشانه استخوان درد شدید و تب بالا به مراکز درمانی مراجعه کردند به بیماری تب دانگی مبتلا بودهاند.
پشه آئدس که عامل بیماریهایی مانند تبدنگی است در نقاط گرمسیر ایران هم رشد میکند و شیوع این بیماریدر مناطق مختلف چندین بار خبرساز شده است و توجهها را به چگونگی کیفیت روشهای کنترل و رصد پشههای آئدس در ایران و وجود بودجه کافی برای این کار جلب کرده است.