لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۲۱

تب دنگی به اصفهان رسید؛ ۱۲۲ مورد ابتلا در کل کشور و ۳ مورد مرگ


با گسترش «تب دنگی» در شهرهای مختلف ایران و «ابتلای ۱۲۲نفر در کشور» سه مورد دیگر مبتلا به تب دنگی دراستان اصفهان شناسایی شدند.

به گزارش رسانه‌های داخلی، پژمان عقدک، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اعلام کرد که «روز‌های گذشته سه فرد غیر بومی مبتلا به تب دِنگی در استان اصفهان شناسایی شدند و درمان شدند.»

سه فرد مبتلا به این بیماری که از طریق پشه «آئدس اجیپتی» منتقل می‌شود «اهل امارات و پاکستان و استان‌های جنوبی کشور بودند.»

این پزشک درباره میزان کشندگی این بیماری و با اشاره به اینکه پشه دنگی مشاهده شده در کشور کُشنده نیست و نوع خطرناک آن مربوط به خارج از کشور است، افزود «نخستین مورد از تب دنگی در ایران در سال ۱۳۹۸ در استان هرمزگان به ثبت رسید.»

او دلیل ورود این بیماری به ایران را که تا کنون به مرگ سه فرد مبتلا منجر شده است «افزایش گرمایش جهانی و تغییرات آب و هوایی و همچنین افزایش سفر‌های بین‌المللی» دانست.

پژمان عقدک درباره نحوه گسترش این بیماری در کشور گفت که «موارد ابتلاء به تب دنگی در سال‌های پس از ۱۳۹۸ به طور پراکنده در استان‌های هرمزگان، بوشهر، خوزستان، سیستان و بلوچستان و فارس گزارش شده است.»

او درباره چگونگی گسترش این بیماری تشریح کرد که «پشه آئدس اجیپتی در آب و هوای گرم و مرطوب به خوبی رشد و تکثیر می‌کند و بارندگی‌های فصلی می‌توانند مکان‌های مناسبی برای تکثیر این پشه باشد.»

تب دِنگی، نام یک بیماری ویروسی است، که از طریق گزش پشه آئدس به انسان منتقل می‌شود، این پشه که به ببر آسیایی مشهور شده است در مناطق استوایی جهان به‌ویژه آسیای جنوب شرقی از جمله مالزی وجود دارد.

تب دنگی که به آن تب دنگ، تب دانگ و تب استخوان‌شکن گفته می‌شود، واگیردار است و از طریق انتقال خون و یا اهدای عضو فرد مبتلا می‌تواند به افراد دیگر سرایت کند.

علائم این بیماری تب تا ۴۰ درجه سانتیگراد، سردرد شدید، درد عضلانی و مفصلی، درد پشت چشم، درد شکم، حالت تهوع و استفراغ و بثورات پوستی است و در موارد شدید، تب دنگی احتمال دارد منجر به خونریزی شدید، نارسایی ارگان‌ها و شوک و مرگ شود.

پیش از این، معاون وزارت بهداشت و درمان جمهوری اسلامی با این ادعا که از سال ۹۸ تا اردیبهشت ۱۴۰۳ این بیماری در ایران فعال نبوده است، گفت: «اما از روز ۲۶ اردیبهشت تعدادی از بیماران مبتلا به تب دنگی از امارات وارد کشور شدند و در کمتر از دو هفته آمار مبتلایان افزایش چشمگیری پیدا کرد.»

این در حالی است که پیش‌تر، تدروس آدهانوم، دبیرکل سازمان بهداشت جهانی، مصرف واکسن ساخت شرکت ژاپنی تاکدا برای بیماری تب دنگی را که در سال ۱۴۰۲ به بازار عرضه شد را توصیه کرد.

این واکسن که «کیو دِنگا» نام دارد در اتحادیه اروپا و کشورهایی که این بیماری در آنجا شایع است مانند اندونزی و برزیل تأیید شده است.

تب دنگی نیز در آب و هوای نیمه‌گرمسیری توسط پشه پخش می‌شود.

پشه آئدس که عامل بیماری‌هایی مانند تب‌دنگی است در نقاط گرمسیر ایران هم رشد می‌کند و شیوع این بیماری‌در مناطق مختلف چندین بار خبرساز شده است و توجه‌ها را به چگونگی کیفیت روش‌های کنترل و رصد پشه‌های آئدس در ایران و وجود بودجه کافی برای این کار جلب کرده است.

XS
SM
MD
LG