لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۴۹

افزایش خبرهای نادرست و تصاویر ساختگی؛ انتشار عکس‌های جعلی مسی با پرچم‌های اسرائیلی و فلسطینی‌


لیونل مسی
لیونل مسی

ادامه جنگ میان اسرائیل و فلسطینی‌ها بازتاب گسترده‌ای در فضای مجازی داشته و با واکنش‌های متفاوتی در شبکه‌های اجتماعی همراه شده است.

خبرگزاری رویترز برخی از خبرهای نادرست و تصاویر جعلی را که در این رابطه منتشر شده راستی‌آزمایی کرده است.

یکی از این تصاویر، عکس لیونل مسی، ستاره آرژانتینی فوتبال، است که پلاکاردی با پرچم اسرائیل در دست دارد. این عکس در ظاهر از حساب کاربری مسی در اینستاگرام گرفته شده است و این فوتبالیست آرژانتینی را حامی اسرائیل معرفی می‌کند.

برخی حساب‌های کاربری در اینستاگرام، فیسبوک، و ایکس، با همرسانی این تصویر، مدعی شدند که لیونل مسی از اسرائیل حمایت می‌کند. این تصویر غیرواقعی به صورت دیجیتالی دستکاری شده‌ است و هیچ مدرکی دال بر انتشار آنها در حساب‌های رسمی مسی در شبکه‌های اجتماعی وجود ندارد.

در عکس اصلی و‌ ویرایش‌نشده، لیونل مسی پلاکارد تبلیغاتی شرکت «آیکونز»، فروشنده یادگاری‌های ورزشی را در دست دارد؛ تصویری که ۹ آبان در حساب کاربری مسی در اینستاگرام منتشر شده است. این شرکت به رویترز گفت که عکس مسی با پلاکارد تبلیغاتی آیکونز در ماه سپتامبر در شهر میامی گرفته شده و او پرچم اسرائیل را در دست نداشته است.

رویترز با اشاره بر این که تصویر مسی با پرچم اسرائیل غیر واقعی است، یادآور می‌شود که تصویر جعلی مشابهی از او با پرچم فلسطینی‌ها نیز در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است.

گال گادوت
گال گادوت

یکی از خبرهای نادرست دیگر پیوستن گال گادوت، بازیگر سرشناس اسرائیلی، به ارتش این کشور برای جنگیدن علیه حماس است. این خبر همراه با تصویری از گال گادوت در اونیفرم ارتش اسرائیل در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است.

هم سخنگوی نیروهای دفاعی اسرائیل و هم نماینده این بازیگر با اشاره به این که این عکس گال گادوت قدیمی است، گفتند که او در بحبوحه درگیری اخیر اسرائیل با فاسطینی‌ها به ارتش اسرائیل ملحق نشده است.

اسرائیل بیشتر شهروندان خود را ملزم می‌کند که از سن ۱۸ سالگی به طور اجباری در ارتش خدمت کنند. مردان و زنان باید به ترتیب حداقل ۳۲ ماه و ۲۴ ماه خدمت کنند.

به گزارش واشنگتن پست، گال گادوت دو سال در ارتش اسرائیل خدمت کرده است، ولی آن دوره شامل جنگ اسرائیل و لبنان در سال ۱۳۸۵ بود. به همین دلیل لبنان اکران فیلم «زن شگفت‌انگیز» با هنرنمایی این بازیگر اسرائیلی را ممنوع کرد.

به گفته سخنگوی ارتش اسرائیل، گال گادوت دوباره به ارتش نپیوسته است. نماینده گادوت نیز گفت که او در این تصویر قدیمی فقط بیست سال دارد.

هرچند او یک روز پس از حمله تروریستی حماس به اسرائیل، با انتشار پستی در حساب کاربری خود در اینستاگرام، از اسرائیل حمایت کرد.

پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائيل و کشتن ۱۴۰۰ نفر در آن کشور، اسرائيل حمله همه‌جانبه‌ای را برای از بین بردن توانایی نظامی این گروه مسلح فلسطینی مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران آغاز کرد.

آمریکا، اتحادیه اروپا، ژاپن، و چند کشور دیگر گروه حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌اند.

  • تصویر غیر واقعی بیلبورد در شهر شیکاگو


یکی از تصاویر غیر واقعی دیگر، نصب بیلبوردی در حمایت از فلسطینی‌ها در شهر شیکاگو است. این عکس در آستانه هالووین منتشر شد و شبح کودکی فلسطینی را نشان می‌داد که با پیام «امسال هالووین نیست، وحشت واقعی است» و «فلسطین را نجات دهید» همراه بود.

تصویر این بیلبورد در شهر شیکاگو ۸ آبان در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد و کاربران آن را با پیام‌های مختلفی به اشتراک گذاشتند. این در حالی است که همین تصویر از سوی کاربران دیگری به اشتراک گذاشته شد، ولی در تونس و نه در شیکاگو.

بررسی‌های رویترز نشان می‌دهد که این بیلبورد بخشی از کارزاری در تونس است که با هدف محکوم کردن اقدامات اسرائیل در غزه آغاز شد. تصاویر این بیلبورد در تونس از اوایل ماه آبان در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است و خبر نصب آن در شهر شیکاگو در آمریکا نادرست است.

منبع: رویترز

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG