ارتش اسرائیل اعلام کرد که نیروهایش شهر غزه را، که محل زندگی یک سوم از جمعیت دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفری نوار غزه است، محاصره کردهاند و آمادهاند تا به زودی به آن شهر حمله کنند و شبهنظامیان حماس را نابود کنند.
ارتش اسرائیل روز سهشنبه ۱۶ آبان، به غیرنظامیانی که هنوز شهر غزه را ترک نکرده بودند، چهار ساعت؛ از ساعت ۱۰ صبح تا ۲ بعد از ظهر سهشنبه، مهلت داد تا از این شهر خارج شوند.
ساکنان فراری از غزه به خبرگزاری رویترز گفتهاند که از کنار تانکهایی عبور کرده اند که برای حمله به شهر موضع گرفته بودند.
آنها میگویند که تانکهای اسرائیلی بیشتر در شب حرکت میکنند و نیروهای اسرائیلی عمدتاً به حملات هوایی و توپخانهای متکی هستند تا مسیر را برای پیشروی زمینی خود باز کنند.
وزارت کشور غزه میگوید ۹۰۰ هزار فلسطینی همچنان در شمال غزه از جمله شهر غزه در پناهگاهها هستند.
در خبری دیگر، وزارت کشور غزه روز سهشنبه اعلام کرد که تمامی نانواییها در شمال غزه به دلیل حملات اسرائیل و کمبود سوخت از کار افتادهاند.
سخنگوی دفتر خدمات انساندوستانه سازمان ملل متحد هم گفت که کمکرسانی در غزه بدون ارسال سوخت به «نقطه شکست» نزدیک شده است.
ینس لرکه گفت: هیچ یک از ۵۶۹ کامیون کمکی که تا کنون به غزه رسیدند، حامل سوخت نبودند.
به نوشته رویترز، این نگرانی وجود دارد که درگیری یک ماهه اسرائیل و حماس ممکن است به مناطق دیگر، از جمله کرانه باختری رود اردن و مرز شمالی با لبنان گسترش یابد.
تنشها در این دو منطقه به سطح بالایی نسبت به سالهای اخیر رسیده است.
جنگ زمانی شروع شد که شبهنظامیان حماس روز ۱۵ مهر به اسرئیل حمله کردند و ۱۴۰۰ تن را که اکثرا غیر نظامی بودند، کشتند و بیش از ۲۰۰ تن را به گروگان گرفتند و به نواز غزه بردند.
پس از آن، اسرائیل نوار غزه را که تحت کنترل حماس است، محاصره و حملات خود را به آن منطقه آفاز کرد.
حماس میگوید در این حملات، بیش از ده هزار تن کشته شدهاند که بیش از ۴۰ درصد آنان، کودک بودهاند.
در مقابل، اسرائیل هدف قرار دادن عمدی فلسطینیان غیرنظامی در غزه را رد کرده است و میگوید حماس از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده میکند. ارتش اسرائیل چندین بار گفته است که حماس تونلهای خود را در زیر بیمارستانها حفر کرده است و شبهنظامیانش خود را با آمبولانسها منتقل میکند.