بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، از آمادگی این کشور برای ایجاد وقفههای کوتاهمدت در عملیات نظامی خود به منظور ورود کمکهای انساندوستانه به غزه و خروج افراد گروگان گرفتهشده توسط حماس خبر داد.
او در عین حال تأکید کرد که اسرائیل آتشبس عمومی در این جنگ را، که یک ماه از آغاز آن گذشته است، نمیپذیرد.
نتانیاهو در گفتوگو با شبکه خبری «ایبیسی» گفت که تصور میکند اسرائیل پس از دستیابی به هدف خود در شکست دادن حماس، «مسئولیت امنیتی کلی» غزه را برای مدت نامحدودی برعهده خواهد داشت. او در ادامه افزود: «وقتی ما این مسئولیت امنیتی را نداریم، با فوران ترور حماس در مقیاسی مواجه هستیم که نمیتوانستیم تصور کنیم.»
کاخ سفید دوشنبه ۱۵ آبان اعلام کرد که جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا، و نتانیاهو در یک تماس تلفنی درباره امکان توقفهای تاکتیکی برای اجازه دادن به غیرنظامیان غزه برای خروج ایمن از مناطق جنگی، اطمینان از رسیدن کمک به غیرنظامیان نیازمند، و چگونگی آزادی احتمالی گروگانهای حماس گفتوگو کردند.
بایدن ضمن تأکید بر حمایت ثابت خود از اسرائیل در مبارزه با حماس، بر ضرورت حفاظت از غیرنظامیان فلسطینی و کاهش آسیب غیرنظامیان در جریان عملیات نظامی تاکید کرد. او همچنین با اشاره به وضعیت کرانه باختری، از لزوم پاسخگویی شهرکنشینان افراطی در قبال اعمال خشونتآمیز خود علیه فلسطینیها سخن گفت.
دفتر کمکهای بشردوستانه سازمان ملل اعلام کرد که ۹۳ کامیون حامل مواد غذایی، دارو، تجهیزات بهداشتی، و آب دوشنبه از مصر به غزه رسیدند. به گفته این سازمان، از هنگام آغاز این ارسالها تاکنون ۵۹۳ کامیون وارد غزه شدند. این در حالی است که تا پیش از آغاز درگیری کنونی، روزانه بصورت میانگین ۵۰۰ کامیون وارد غزه می شد.
در حالی که وزیران امور خارجه هفت کشور صنعتی جهان در ژاپن مذاکرات دو روزه خود را آغاز کردند، درگیری اسرائیل و حماس در دستور کار قرار دارد.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، میگوید که او در مورد سفر چهار روزه خود در خاورمیانه که شامل توقف در اسرائیل، کرانه باختری، اردن، قبرس، عراق، و ترکیه است، به همتایان خود توضیح خواهد داد.
بلینکن سهشنبه در گفتوگو با یوکو کامیکاوا، وزیر امور خارجه ژاپن، گفت: «لحظه بسیار مهمی برای گروه هفت است که در مواجهه با این بحران گرد هم بیایند و مانند ما، با صدایی واضح صحبت کنند.»
جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید، دوشنبه در یک نشست مجازی ابراز امیدواری کرد که توقفهای بشردوستانه در عملیات نظامی اسرائیل به سرعت در غزه اجرا شود.
او با بیان این که آمریکا به گفتوگو با اسرائیلیها در این باره ادامه خواهد داد، گفت: «نشانههایی وجود دارد که تلاشها برای به حداقل رساندن خسارتهای جانبی در غزه انجام میشود، اما من نمیخواهم در این مورد اغراق کنم.»
جان کربی با اشاره به این که «هزاران نفر از مردم بیگناه کشته شدند»، گفت: «هر کدام یک تراژدی است و ما نمیخواهیم شاهد کشته شدن هیچ بیگناهی باشیم.»
او در ادامه افزود، آمریکا تمام تلاش خود را میکند که از رهبران اسرائیل بخواهد تا حد امکان در عملیات نظامی محتاط باشند.
جان کربی در عین حال یادآور شد که اسرائیل نیز مقابل دشمنی قرار دارد که پشت غیرنظامیان پنهان شده است.
وزارت بهداشت غزه، که توسط حماس اداره می شود، اعلام کرد که تلفات فلسطینیها از مرز ۱۰ هزار تن گذشته است.
اسرائیل هدف قرار دادن عمدی فلسطینیهای بیگناه در غزه را رد کرده و میگوید که حماس از غیرنظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده میکند، تونلهایی را در زیر بیمارستانها حفر میکند، و از آمبولانسها برای انتقال جنگجویان خود استفاده میکند.
پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائيل و کشتن ۱۴۰۰ نفر در آن کشور، اسرائيل حمله همهجانبهای را برای از بین بردن توانایی نظامی این گروه مسلح فلسطینی مورد حمایت جمهوری اسلامی ایران آغاز کرد.
آمریکا، اتحادیه اروپا، ژاپن، و چند کشور دیگر گروه حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.
منبع: بخش انگلیسی صدای آمریکا