شورای اتحادیه اروپا روز دوشنبه پنج نفر و دو سازمان حکومتی ایران را در ارتباط با «نقض جدی حقوق بشر» و همچنین پرونده یک وکیل زن ایرانی به نام مریم آروین «که به طرز وحشیانهای دستگیر شد، مورد بدرفتاری شدید قرار گرفت و سپس به دلیل فعالیتهای خود جان باخت» تحریم کرد.
این افراد شامل سلمان آدینه وند (فرمانده یگان امداد نیروی انتظامی)، محمدامین آقامیری ( دبیر شورایعالی فضای مجازی)، محسن نیکورز (که بهمن گذشته به پیشنهاد رئیس کل دادگستری استان کرمان رئیس حفاظت و اطلاعات دادگستری کرمان شد)، نادر مرادی (معاون نظارت بر اماکن عمومی پلیس امنیت عمومی)، و سعید منتظرالمهدی (سخنگوی فرماندهی انتظامی) هستند.
همچنین دو سازمان بسیج دانشجویی و بنیاد تعاون سپاه نیز در هشتمین بستۀ تحریمی اتحادیه اروپا جای گرفتهاند.
شورای اتحادیه اروپا میگوید بنیاد تعاون سپاه مسئول مدیریت سرمایهگذاریهای سپاه پاسداران و سرازیر کردن پول به سمت فعالیتها برای «سرکوب بیرحمانه رژیم و بسیح دانشجویی است.» این شورا میگوید بسیج دانشجویی بازوی سپاه برای سرکوب «وحشیانه» در دانشگاههای ایران است.
بر اساس بیانیه شورای اروپا، بسیج دانشجویی مجری خشونتبار سپاه در سرکوب اعتراضات دانشجویان در محوطههای دانشگاه در پاییز ۱۴۰۱ بود و آن دانشجویان سپس قربانی سرکوب و نقضجدی حقوق بشر مانند آدمربایی و شکنجه شدند.
تحریمها شامل مسدود کردن داراییها، ممنوعیت سفر به اتحادیه اروپا و ممنوعیت در دسترس قرار دادن وجوه یا منابع اقتصادی برای افراد فهرست شده است. ممنوعیت صادرات تجهیزاتی که ممکن است برای سرکوب داخلی و تجهیزاتی برای نظارت بر مخابرات مورد استفاده قرار گیرد به ایران شود نیز شامل تحریمها میشود.
مریم آروین، وکیلی که پس از آزادی موقت از زندان جان باخت
مریم آروین، یکی از دهها وکیلی بود که در اعتراضات پس از جان باختن مهسا امینی در گشت ارشاد بازداشت شد. او پس از آزادی موقت از زندان جان باخت.
خانم آروین وکیل جوان و عضو کانون وکلای استان کرمان، ۹ آذر گذشته حین دفاع از موکلانش که از معترضان بازداشتی کرمان بودند، در صحن دادگاه سیرجان بازداشت شد.
مقامات قضایی همچنین مادر او، طیبه نظری، را نیز که برای پیگیری به آن جا مراجعه کرده بود بازداشت کرده بودند.
مریم آروین ۲۱ آذر گذشته به قید کفالت آزاد شده بود و بنا بر گزارشها، قرار بود در چند روز بعد رأی دادگاه برای او صادر شود.
در ماههای گذشته شماری از بازداشتشدگان اعتراضات سراسری، پس از آزادی به طور مشکوک درگذشتهاند و علت مرگ آنها «خودکشی» اعلام شده است.
مرگ چند زندانی پس از آزادی همچون محسن جعفریراد، عرشیا امامقلیزاده، یلدا آقافضلی، و هستی حسینپناهی پرسشهای بسیاری درباره نحوه برخورد مقامات جمهوری اسلامی با زندانیان ایجاد کرده است.