نمایندگان هفت قدرت صنعتی جهان در روز سوم و پایانی نشست خود در آلمان، هشدارهای جدیدی را علیه روسیه مطرح کردند. وزیران امور خارجه کشورهای عضو گروه هفت روز شنبه متعهد شدند که باید بر انزوای هر چه بیشتر روسیه پافشاری کرده و برای کاهش کمبود جهانی مواد غذایی ناشی از جنگ اوکراین تلاش کنند.
دفاع تمام قد ایالات متحده و کشورهای اروپایی و اتحادیه اروپا از یک سو، و تهدید به گسترش دامنه جنگ توسط روسیه از سوی دیگر، جامعه جهانی را نگران کرده، اما با همه تهدیدهای صورت گرفته توسط ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، روز شنبه سران گروه هفت در بیانیهای مشترک متعهد شدند که نسبت به روسیه کوتاه نخواهند آمد و همچنان به منزوی کردن هر چه بیشتر کرملین ادامه خواهند داد.
در این بیاینه مشترک که توسط دیپلماتهای ارشد بریتانیا، کانادا، آلمان، فرانسه، ایتالیا ،ژاپن و ایالات متحده تنظیم شده، گفته شده است که «ما تلاشهای خود را برای کاهش و پایان دادن به وابستگی خود به منابع انرژی و همچنین ممنوعیت واردات زغال سنگ و نفت روسیه در سریعترین زمان ممکن تلاش خواهیم کرد.»
از دیگر موارد گفته شده در جلسه روز شنبه اشاره به ادعاهای اخیر کاخ کرملین مبنی بر مقصر دانستن غرب برای مسائل تامین مواد غذایی در سراسر جهان بود. اعضای گروه هفت موارد گفته شده از سوی روسیه را رد کردند و از چین خواستند که با توجیه کردن جنگ به روسیه کمک نکند.
آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه آلمان و میزبان این نشست، گفت که جنگ به یک «بحران جهانی» تبدیل شده است. بربوک گفت که ۵۰ میلیون نفر، به ویژه در آفریقا و خاورمیانه، در ماههای آینده با گرسنگی مواجه خواهند شد، مگر اینکه راهی برای آزادسازی غلات اوکراینی که سهم قابل توجهی از عرضه جهانی را به خود اختصاص میدهد، پیدا شود.
در بیانیههایی که در پایان نشست سه روزه در سواحل دریای بالتیک آلمان منتشر شد، گروه هفت متعهد شد که کمکهای بشردوستانه بیشتری را به آسیبپذیرترین قشرها ارائه کند. این گروه گفت: «جنگ تجاوزکارانه روسیه یکی از شدیدترین بحرانهای غذایی و انرژی را در تاریخ اخیر ایجاد کرده است که اکنون آسیبپذیرترین افراد را در سراسر جهان تهدید میکند.»