لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۰۶

درخواست کمک نیروهای گرفتار اوکراینی از ایلان ماسک؛ روسیه فنلاند را تهدید کرد


جنگ در اوکراین
جنگ در اوکراین

رئیس اپراتور خط لوله گاز طبیعی اوکراین روز پنجشنبه گفت این کشور مسیر ترانزیت گاز روسیه به اروپا را تا زمانی که کی‌یف کنترل کامل سامانه خط لوله گاز خود را به دست نیاورد، بازگشایی نخواهد کرد.

این شرکت پیشتر با اشاره به سرقت گاز توسط تجزیه‌طلبان مورد حمایت روسیه در منطقه سوخرانوفکا، گفت در اقدامی اضطراری جریان گاز را از آن منطقه قطع می‌کند. تقریبا یک سوم گازی که روسیه از سراسر اوکراین به اروپا ارسال می کند، با این اقدام قطع شده است.

این خط لوله از منطقه لوهانسک در اوکراین می گذرد که بخشی از آن از سال ۲۰۱۴ تحت کنترل جدایی طلبان مورد حمایت روسیه است. با این اقدام و همچین تحریم‌هایی که مسکو روز پنجشنبه در زمینه انرژی در غرب اروپا اعلام کرده است گمان می‌رود قیمت گاز در اروپا افزایش یابد.

در همین حال به گزارش آسوشیتدپرس، رئیس امور حقوق بشر اوکراین می‌گوید حدود ۳هزار غیرنظامی از شهر بندری ماریوپول در جنوب شرق اوکراین در زندان‌های تحت کنترل جدایی طلبان طرفدار روسیه در شرق اوکراین بازداشت هستند. او گفته است که دولت اوکراین از وجود دست‌کم دو زندان با خبر است.

درخواست کمک از ایلان ماسک

یکی از نیروهای اوکراینی که در یک مجتمع عظیم فولاد در بندر ماریوپول واقع در جنوب شرق اوکراین در محاصره نیروهای روسیه است، از ایلان ماسک، میلیاردر آمریکایی و مالک اسپیس‌ایکس درخواست کرده است تا به تخلیه آنها از آن مجتمع کمک کند.

بسیاری از غیرنظامیان هفته گذشته بر اساس توافقی با روسیه توانستند از مجتمع فولاد در ماریوپول خارج شوند، اما هیچ توافقی با مسکو برای خروج صدها مبارز اوکراینی که تعدادی از آنها پس از هفته‌ها بمباران زخمی شده‌اند، صورت نگرفته است.

ماسک، ثروتمندترین مرد جهان، مالک شرکت فضایی اسپیس ایکس و سازنده خودروهای الکتریکی تسلا است و قصد دارد توییتر را بخرد.

به نوشته رویترز مقامات اوکراینی گفته‌اند که حدود هزار نیرو که با تهاجم روسیه مقابله کرده‌اند در بسیاری از تونل های زیرزمینی مجتمع فولاد حضور دارند که صدها نفر از آنها به شدت مجروح شده اند و نیاز به تخلیه فوری دارند. این کارخانه زیر حملات شدید روسیه قرار دارد.

اما آسوشیتدپرس به نقل از معاون نخست‌وزیر اوکراین در بعدازظهر پنجشنبه گزارش داده است که مذاکرات بین کی‌یف و مسکو در مورد تخلیه احتمالی ۳۸ سرباز اوکراینی که در آن مجتمع فولاد «به شدت مجروح» شده‌اند جریان دارد.

تازه ترین آمار آوارگان تهاجم روسیه به اوکراین

آسوشیتدپرس به نقل از آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد گزارش داده است که بیش از ۶ میلیون نفر اوکراینی از زمان آغاز تهاجم روسیه از اوکراین خارج شده‌اند. این سازمان همچنین روز پنجشنبه گفت تعداد آوارگان اوکراینی‌ که به طور کامل و یا ناقص به اوکراین بازگشته‌اند حدود ۱.۶ میلیون نفر است.

روسیه ۲۴ فوریه و ماه‌ها پس از انکار هشدارهای غربی حمله به اوکراین را آغاز کرد. روسیه انباشت نیروهای خود در اطراف اوکراین را تمرین نظامی توصیف می‌کرد.

روسیه، فنلاند را تهدید کرد

فنلاند روز پنجشنبه اعلام کرد که برای پیوستن به سازمان پیمان آنتلانتیک شمالی، ناتو، «بدون تأخیر» درخواست خواهد داد و انتظار می‌رود که سوئد نیز به دنبال فنلاند درخواست پیوستن به ناتو را بدهد. به نظر می‌رسد یک اثر ناخواسته حمله روسیه به اوکراین برای ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، گسترش ائتلاف نظامی غربی است.

تصمیم این دو کشور شمال اروپا برای کنار گذاشتن بی‌طرفی خود که آن را در طول «جنگ سرد» حفظ کرده بودند، یکی از بزرگ‌ترین تغییرات در امنیت اروپا در دهه‌های اخیر خواهد بود. مسکو بیانیه فنلاند را تهدیدی مستقیم برای روسیه خواند و تهدید کرد به اقدامات تلافی جویانه، از جمله اقدامات «نظامی-فنی» که آن را مشخص نکرد، دست بزند.

ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو، گفت که فنلاندی‌ها به گرمی مورد استقبال قرار خواهند گرفت و قول داد که روند الحاق فنلاند به این سازمان «هموار و سریع» باشد.

آژانس بین المللی انرژی: شوک نفت در راه نیست

در همین حال آژانس بین‌المللی انرژی روز پنجشنبه اعلام کرد که جهان حتی با وجود تولید کمتر نفت روسیه با کمبود نفت مواجه نخواهد شد. روسیه تحت تحریم‌های گسترده به خاطر تهاجم به اوکراین قرار گرفته است.

آژانس بین‌المللی انرژی، پیشتر هشدار داده بود که عرضه جهانی نفت ممکن است با یک «شوک» مواجه شود. اما پیش ‌بینی جدید آن این هشدار را نمی‌دهد.

رای شورای حقوق بشر به تحقیق در مورد تخلفات روسیه

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، روز پنجشنبه به انجام تحقیقات در مورد تخلفات جدی نسبت داده شده به نظامیان روسیه در اوکراین رای داد، تصمیمی که اقدامات نیروهای روس را بیشتر زیر ذره‌بین قرار می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، شورای حقوق بشر با نگرانی از اعدام‌های غیرقانونی، تلفات غیرنظامیان، استفاده از شکنجه و آزار و اذیت کودکان، با ۳۳ رای موافق در مقابل ۲ رای مخالف به آغاز تحقیق در مورد تخلفات ادعا شده، با هدف پاسخگو کردن عاملان آن، رای داد.

چین و اریتره به این قطعنامه رای منفی دادند و دوازده کشور از جمله هند، پاکستان و کوبا به این قطعنامه رای ممتنع دادند. روسیه نشست فوق‌العاده نهاد عالی حقوق بشر سازمان ملل را یک «شیرین کاری سیاسی» توصیف کرد و از شرکت در آن خودداری کرد.

معاون وزیر امور خارجه اوکراین، خطاب به این شورا گفت یک پسر ۱۱ ساله که اکنون آسیب روانی دیده است، در مقابل چشمان مادرش مورد تجاوز جنسی قرار گرفته است. او گفت که نیروهای ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه «شرارت محض» انجام می دهند.

XS
SM
MD
LG