منابع خبری از ایران گزارش دادهاند که با افزایش قیمت تقریبا سه هزار تومان در یک روز، بهای هر یک دلار آمریکا در بازار آزاد معادل حدودا ۹۵ هزار تومان است و قیمت هر یک سکه طلا نیز بیش از ۷۸ میلیون تومان است.
سقوط پیاپی و شدید ارزش ریال ایران در مقابل دلار آمریکا و سایر ارزهای خارجی و همچنین رشد قیمت طلا و سکه بازارهای سرمایه در ایران را نیز دچار تلاطم کرده است.
منابع خبری از ایران در حالی از نزدیک شدن قیمت دلار به حدود ۹۵ هزار تومان خبر میدهند که تنها یک روز قبل، یعنی یکشنبه ۲۱ بهمن ارزش هر یک دلار آمریکا در بازار ایران ۹۲ هزار تومان رسیده بود.
با افزایش شدید قیمت طلا و سکه، برخی منابع اقتصادی در ایران از کاهش ارزش بازار بورس اوراق بهادار تهران خبر دادهاند.
در این رابطه سیامک قاسمی، کارشناس اقتصادی، در ایکس نوشت: «این یکی از بهترین نسبتهای اقتصادی ایران برای تعریف وضعیت ریسک در ایران است . پیوسته کف جدیدی میزند و تا این روند کامل و بلندمدت به سمت بالا برنگردد، این وضع فضاحتبار ادامه دارد.»
تلاطم در بازارهای مالی در ایران و سقوط پیاپی ارزش ریال در حالی است که یک سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده با تأکید بر تعهد واشنگتن به جلوگیری از دستیابی جمهوری اسلامی به جنگافزار هستهای، به صدای آمریکا گفته است، چنانچه جمهوری اسلامی در پی توافق نباشد، کارزار فشار حداکثری ادامه خواهد داشت.
کاربران شبکههای اجتماعی واکنشهای گستردهای به تغییرات نرخ دلار نشان دادهاند. در یک ویدئوی منتشر شده در ایکس شهروندی با صدای بلند از پنجره آپارتمانی بارها تکرار میکند که «دلار ۹۵ هزار تومان!»
هدیه کیمیایی، روزنامهنگار، درباره جو ملتهب و پراضطراب میان نوجوانان بر اثر سقوط ارزش پول ایران، نوشت: «دیدن استوریهای نوجوانهای ۱۴ و ۱۵ ساله که به طور لحظهای قیمت دلار را اعلام میکنند و از آرزوهای بربادرفته و آینده نداشتهشان میگویند، دردناک است.»
یک ویدئوی فراگیر شده از سطح شهر تهران، جوانی را نشان میدهد که بر روی پلههای مترو ترانهای با مضمون «هیچکی توی دنیا قدر ما خون دل نخورده، واسه یه ذره زندگی اینقدر نمرده» میخواند و مورد حمایت و تشویق رهگذران قرار میگیرد.
جمشید اسدی، اقتصاددان، درباره افزایش پیاپی ارزش دلار آمریکا و کاهش شدید ارزش پول ملی ایران گفت وضعیت کنونی نتیجه سیاستهای چهار دهه گذشته جمهوری اسلامی در ایران است.
به گفته او، «کشور دلار در ذخیره ندارد» و «مانند دوره مائو» در چین، حکومت ایران ترجیح میدهد کالاهای ضروری مثل سیبزمینی را صادر کند و دلار حاصل آن را به دست بیاورد.