لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۲۳:۵۳

هشدار کارشناسان: «دیپ‌سیک» می‌تواند داده‌های کاربران را به پکن بفرستد


هوش مصنوعی «دیپ‌سیک»
هوش مصنوعی «دیپ‌سیک»

شبکه خبری «ای‌بی‌سی» روز چهارشنبه ۱۷ بهمن در گزارشی به نقل از کارشناسان نوشت که هوش مصنوعی «دیپ‌سیک» در برنامه خود دارای کدهایی است که می‌تواند داده‌های کاربران را به طور مستقیم به حکومت چین ارسال کند.

انتشار نسخه جدید این هوش مصنوعی چینی در هفته گذشته بسیاری از کارشناسان را غافلگیر کرد و‌ به دلیل هزینه تولید اندک در مقایسه با رقبای آمریکایی، باعث سقوط ارزش سهام شرکت‌های بزرگ فناوری شد.

شبکه خبری ای‌بی‌سی به نقل از کارشناسان امنیت سایبری گزارش داد که به‌رغم قابلیت‌های هوش مصنوعی دیپ‌سیک، خطر بالقوه ارتباط شرکت سازنده با حکومت چین، خطری برای امنیت ملی آمریکا محسوب می‌شود.

با توجه به نگرانی‌های مطرح شده درباره «بایت‌دنس»، شرکت چینی صاحب «تیک‌تاک»، در آمریکا، چنین احتمالی درباره هوش مصنوعی دیپ‌سیک قابل تصور است.

بر اساس قوانین چین، این شرکت‌ها ملزم هستند تا داده‌‌های جمع‌آوری شده از کاربران را با حکومت چین به اشتراک بگذارند.

یک کارشناس امنیت سایبری به «ای‌بی‌سی» گفته است که در برنامه دیپ‌سیک یک کد پنهان وجود دارد که می‌تواند مسیر ارسال مستقیم داده‌های کاربران به حکومت چین را فراهم کند.

او در ادامه می‌افزاید که بررسی برنامه دیپ‌سبک نشان می‌دهد که پیوندهای مستقیمی به سرورها و شرکت‌هایی در چین دارد که تحت کنترل حکومت این کشور است و چنین موردی در گذشته وجود نداشت.

به گفته این کارشناس امنیت سایبری، کاربرانی که در دیپ‌سیک ثبت نام کرده یا وارد آن می‌شوند، ممکن است ناآگاهانه در حال ایجاد حساب‌هایی در چین باشند، و هویت، جست‌و‌جوها، و رفتار مجازی خود را در معرض مشاهده حکومت این کشور قرار دهند.

او در ادامه می‌افزاید که رمزگشایی بخش‌هایی از برنامه هوش مصنوعی دیپ‌سیک، کدهای پنهانی را کشف کرده است که از قابلیت ارسال مستقیم داده‌های کاربران را به یک شرکت مخابراتی حکومتی چین به نام «چاینا موبایل»، برخوردار است.

این شرکت در سال ۱۳۹۷ از فعالیت در آمریکا منع شد؛ زیرا این نگرانی وجود داشت که دسترسی غیرمجاز به داده‌های مشتریان می‌تواند صدمات جبران‌ناپذیری به امنیت ملی ایالات متحده وارد کند.

چاینا موبایل پس از مدتی از بازار بورس نیویورک حذف، و در سال ۱۴۰۰ به فهرست تهدیدهای امنیت ملی سازمان «اف‌سی‌سی» آمریکا اضافه شد.

کارشناسان امنیت سایبری در سال‌های اخیر به شدت درباره سوءاستفاده حکومت چین از فناوری‌های جدید در زمینه‌های مختلف هشدار داده‌اند.

به گفته آنها هر فناوری یا خدمت ارائه شده از سوی شرکت‌های چینی دارای یک «درِ پشتی» است که داده‌های کاربران را در اختیار حکومت چین قرار می‌دهد و یک خطر امنیتی بالقوه محسوب می‌شود.

منبع: شبکه خبری ای‌بی‌سی

XS
SM
MD
LG