نشریه «والاستریت ژورنال» روز چهارشنبه دهم بهمن گزارشی درباره استفاده هکرهای چینی و ایرانی از محصولات هوش مصنوعی آمریکایی برای حملات سایبری خبر داد.
این گزارش در شرایطی منتشر میشود که ارائه نسخه جدید هوش مصنوعی چینی «دیپسیک» نظرات و دیدگاههای جهانی درباره توانایی چین در این عرصه را تغییر داده است.
والاستریت ژورنال به نقل از مقامات آمریکایی میگوید که هکرهای مرتبط با حکومتهای چین، ایران، و برخی از کشورهای جهان، بهصورت چشمگیری از قابلیتهای هوش مصنوعی برای تقویت حملات سایبری خود به ایالات متحده استفاده میکنند.
«چتبات» ساخت شرکت «گوگل» با عنوان «جمینای» یکی از فناوریهای هوش مصنوعی است که توسط این هکرها مورد استفاده قرار میگیرد.
این چتبات علاوه بر مزایای بیشمار و استفاده مثبت خود، به نگارش کدهای مخرب، یافتن آسیبپذیریهای سیستم، و تحقیق درباره سازمانها و اهداف این حملات سایبری کمک کرده است .
به گفته گوگل، در یک سال گذشته هکرهایی در ۲۰ کشور جهان از چتبات «جمینای» برای حملات سایبری خود استفاده کردند.
در شرایطی که مقامات غربی و کارشناسان امنیتی سالها درباره احتمال استفاده مخرب از هوش مصنوعی هشدار دادهاند، یافتههای اخیر شرکت گوگل نخستین گزارشی است که استفاده هکرهای مرتبط با قدرتهای خارجی در این عرصه را تشریح میکند.
براساس این گزارش، گروههای هکری مرتبط با حکومتهای چین، ایران، روسیه، و کره شمالی، از چتبات جمینای در حملات سایبری خود استفاده کردند.
به گفته گوگل، این هکرها با استفاده از قابلیتهای جمینای، مراحل مختلف عملیاتی بهویژه در زمینه تحقیق، پشتیبانی، و شناسایی نقاط ضعف اهداف خود در آمریکا را تقویت کردند.
به گزارش والاستریت ژورنال، هنوز ناشناختههای زیادی درباره قابلیتهای هوش مصنوعی وجود دارد و ممکن است استفاده هکرها از این فناوری بسیار بیشتر از چیزی باشد که تصور میرود.
گوگل میگوید که با پیشرفت هوش مصنوعی، هکرها نیز توانایی و مهارت بیشتری برای استفاده از این فناوری در حملات مخرب خود پیدا میکنند و این چالش امنیتی مهمی برای آمریکا و کشورهای غربی محسوب میشود.
ارتباط این هکرها با حکومت کشورهایی مانند چین، ایران، و روسیه، و کره شمالی، مقامات آمریکایی را به شدت نگران کرده است.
هکرها در حمله به اهداف خود در آمریکا از سایر فناوریهای هوش مصنوعی از جمله «چت جیپیتی» ساخته شرکت «اوپن ایآی» استفاده میکنند.
بررسیهای این شرکت نیز نشان میدهد که هکرها از این چتبات نیز نه برای حملات مستقیم یا بزرگ سایبری، بلکه برای تقویت و پشتیبانی عملیات مخرب خود استفاده کردند.
شرکت گوگل میگوید که پس از شناسایی استفاده هکرها از جمینای، این حسابهای کاربری را حذف کرده است.
به گفته این شرکت، هکرهای چینی و ایرانی بیش از سایر گروههای هکری از چتبات جمینای استفاده کردند.
هکرهای ایرانی بیشترین میزان استفاده را از جمینای داشتند و از این فناوری برای شناسایی اهداف خود در سازمانهای نظامی و دفاعی، ایجاد راههای نفوذ، و تولید محتوا به زبانهای انگلیسی، عبری، و فارسی، برای استفاده در کارزارهای «فیشینگ» بهره گرفتند.
منبع: والاستریت ژورنال