لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۱۶

ادامه واکنش‌ها به پرونده مرگ نوزاد ۶ ماهه در بیمارستان مفید


رئیس کل سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی از بازداشت شماری از پزشکان و پرستاران بیمارستان مفید تهران در پی مرگ نوزاد ۶ ماهه انتقاد کرد.

محمد رئیس‌زاده گفت در برخورد با این پرونده‌ها باید «خردورزی» را رعایت کرد. او تأکید کرده است که اگر قصوری انجام شده است باید مانند همه پرونده‌های پزشکی در مراجع تخصصی رسیدگی شود.

رضا لاری‌پور، سخنگوی سازمان نظام پزشکی نیز ضمن ابراز انتقادی مشابه، از آزاد شدن این افراد خبر داده است.

آن طور که رسانه‌های داخلی ایران گزارش داده‌اند، پدر «النا»، این نوزاد شش ماهه گفته است که در روز نهم آذر که فرزندش را به بیمارستان مفید برده بودند، کارکنان بیمارستان به خاطر عقب افتادن حقوقشان معترض بودند و به کودکش به موقع رسیدگی‌ نکر‌دند. او از کادر درمان این بیمارستان شکایت کرده است و در پی بازتاب این خبر در رسانه‌ها، چهار نفر از اعضای کادر درمان از جمله رئیس اورژانس، ۲ سوپروایزر و یک سرپرستار بیمارستان بازداشت شدند.

سخنگوی سازمان نظام پزشکی در گفتگو با «همشهری» گفته است که حتی پزشکی که کشیک نبوده و مسئولیتی نسبت به این موضوع نداشته از سوی بازپرس جلب شد.
رئیس بیمارستان مفید می‌گوید این نوزاد را پس از نیم ساعت ویزیت کرده‌اند ولی او به دلیل تندی تنفس دچار خونریزی و ایست قلبی شده است.

وزارت بهداشت نیز گفته است که «به طور ویژه» به این پرونده رسیدگی خواهد کرد.

قصور پزشکی در پرونده این نوزاد در حالی مطرح می‌شود که مهسا قریشی، دختر بیتا فرهی، بازیگر مشهور ایرانی نیز از روند رسیدگی به روند درمان مادرش انتقاد کرده است.

او در یادداشتی که شماری از رسانه‌های ایران آن را منتشر کر‌ده‌اند این پرسش‌ها را مطرح کرده که چرا عفونت ریه مادرش در طول سه هفته کنترل نشد؟ چرا به ناگاه دچار خونریزی داخلی شد و چرا با چنین سرعتی از پا درآمد.

در سال ۱۳۹۵ نیز ادعای مرگ عباس کیارستمی، کارگردان سرشناس ایرانی در اثر اشتباه و اهمال پزشکی به جنجالی بزرگ در ایران تبدیل شد و بسیاری از هنرمندان و پزشکان علیه یکدیگر موضع گرفتند.

در این میان، اظهارنظر صریح داریوش مهرجویی که گفته بود «غفلت و بی‌عرضگی» دکتر جراح باعث مرگ آقای کیارستمی شده با واکنش‌های زیادی مواجه شد.

صدور حکم سه ماه محرومیت از طبابت در بیمارستان جم برای پزشک معالج کیارستمی با انتقادهای بسیاری همراه شد.

در‌ خرداد مال سال جاری، مدیرکل کمیسیون‌های‌ پزشکی سازمان پزشکی قانونی گفت که در سال ۱۴۰۰، ۱۲ هزار و ۱۲۰ پرونده قصور پزشکی مورد بررسی قرار گرفت که ۴۷ درصد از آنها محکوم و ۵۳ درصد تبرئه شدند.

بابک سالحشور گفت جراحی زنان و زایمان بیشترین پرونده شکایت را داشته و سپس جراحی عمومی و پس از آن دندانپزشکی قرار گرفته است.

در چند ماه اخیر گزارش‌های متعددی از برخورد بیماران و اعضای کادر درمان منتشر شده است.

از سوی دیگر، کادر درمان ایران نیز که در دوران همه‌گیری کرونا زیر فشار بیشتری قرار گرفت، به دلیل مشکلات متعدد اقتصادی و اجتماعی، در صدر کسانی هستند که از ایران مهاجرت می‌کنند.

روزنامه «دنیای اقتصاد» در گزارشی در روز ۲۳ اردیبهشت نوشت که شمار پزشکان و پرستارانی که سال گذشته از ایران خارج شده‌اند از ۱۰ هزار نفر گذشته است و طی چهار سال گذشته، ۱۶ هزار پزشک عمومی از ایران مهاجرت کرده‌اند.

XS
SM
MD
LG