لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۵۷

درخواست وزارت بهداشت ایران برای تزریق دُز چهارم به همه؛ ۲۹میلیون نفر دز سوم نزده‌اند


معاون بهداشت وزارت بهداشت ایران از درخواست برای تزریق دز چهارم واکسن کرونا به تمامی افراد خبر داد.

کمال حیدری گفت که در این رابطه منتظر نظر کمیته علمی کشوری کرونا هستند. دز چهارم واکسن کرونا در حال حاضر به کادر درمان، افراد بالای ۷۰ سال و کسانی که نقص سیستم ایمنی دارند تزریق می‌شود.

در ایران، واکسن «پاستوکووک» تولید شده توسط انستیتو پاستور، به عنوان دز یادآور تمامی واکسن‌ها مجوز گرفته است. به گفته رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور ایران، افرادی که دو دز پاستوکووک زده‌اند نیز می‌توانند از واکسن «پاستوکووک پلاس» استفاده کنند.

در عین حال آمار نشان می‌دهد بیش از ۳۷ میلیون نفر از افرادی که دز اول خود را زده‌اند، تمایلی به تزریق دز سوم نشان نداده‌اند. رسانه‌های داخل ایران گزارش داده‌اند که آمار افرادی که واجد شرایط دریافت دز سوم هستند اما هنوز این دز را دریافت نکرده‌اند به ۲۹ میلیون نفر رسیده است.

این درحالی است که حدود هفت میلیون نفر از جمعیت هدف، از تزریق دز دوم خودداری کرده‌اند.

روزنامه همشهری گزارش می‌دهد که کاهش مراجعه برای تزریق دزهای دوم و سوم واکسن، برخی مراکز را به تعطیلی کشانده است.

از طرفی عده‌ای می‌گویند برای تزریق دز سوم مراجعه کرده‌اند اما به آنها گفته شده که واکسن موجود نیست.

مدیر گروه تحقیقات بالینی و اپیدمیولوژی انستیتو پاستور ایران اما می‌گوید که واکسن در تمامی مراکز واکسیناسیون در دسترس است.

این درحالی است که روند ابتلا همچنان ادامه دارد و آمار رسمی وزارت بهداشت ایران نشان می‌دهد در ۲۴ ساعت گذشته، ۴۴۱ بیمار جدید شناسایی شده‌اند که ۷۰ نفر از آنها نیاز به بستری شدن داشتند.

این رقم در مقایسه با آمار ارائه شده در سه هفته پیش تقریبا دو برابر شده است.

در روزهای گذشته، شمار بیشتری از استان‌های کشور از افزایش آمار ابتلا به کرونا خبر داده‌اند.

رئیس مرکز بهداشت خوزستان به خبرگزاری ایرنا گفته است که کرونا «با شیب ملایمی» در این استان رو به افزایش است. سید محمد علوی گفت میزان مبتلایان جدید در یک روز، ۹ مورد افزایش داشت و به ۳۳ بیمار رسید. او دلیل این افزایش را «عادی‌انگاری» مردم و کنار گذاشتن ماسک و شیوه‌نامه‌های بهداشتی دانست.

این در حالی است که ستاد ملی مقابله با کرونا در ایران اعلام کرده است که استفاده از ماسک و رعایت فاصله‌گذاری در تنها مکان‌های بسته شلوغ‌ و پرازدحام، وسایل نقلیه عمومی و بیمارستان‌ها ضروری است.

استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می‌گوید‌ زمانی می‌توان گفت پاندمی تمام شده است که دست‌کم دو دوره از بیماری گذشته باشد و مورد ابتلای جدیدی مشاهده نشده باشد.

XS
SM
MD
LG