لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۰۸

جذب ۲۰ هزار «سرایدار» برای مدارس؛ تبدیل وضعیت معلمان خرید خدمات؛ شاید وقتی دیگر


نماز در مدارس ایران
نماز در مدارس ایران

معاون وزیر آموزش و پرورش از صدور مجوز برای جذب ۲۰ هزار «سرایدار» خبر داد و گفت: «فعلا خبری از تبدیل وضعیت معلمان خرید خدماتی نیست.»

قاسم احمدی لاشکی شیوه جذب و به کارگیری «سرایداران» را «نامعلوم» دانسته و تاکید کرده که رایزنی بین وزارت آموزش و پرورش و سازمان استخدامی کشور برای تعیین تکلیف معلمان خرید خدمت «فعلا خروجی مشخصی نداشته است.»

او تعیین تکلیف معلمان خرید خدمت را «مشروط» به همکاری سازمان امور استخدامی و برنامه و بودجه دانست.

اظهارات معاون وزیر آموزش و پرورش در حالی است که یک عضو کمیسیون آموزش مجلس تعداد معلمان بلاتکلیف خرید خدمت را ۱۸ هزار نفر اعلام کرده است.

محمد وحیدی جمعه ۲۶ آبان ماه در این خصوص گفت: «حدود ۱۸ هزار معلم به کلاس‌های درس بدون معلم رفتند و حقوق و بیمه ندارند.»

وحیدی در کنار بلاتکلیف بودن معلمان «خرید خدمت» به یک معضل بزرگ و بحران ساز اشاره کرده و گفته که معلمان جذب شده از طریق آزمون استخدامی جذب شدند و بدون گذراندن دوره آموزش معلمی در دانشگاه فرهنگیان، وارد کلاس‌های درس شدند.

این اظهارات عضو کمیسیون آموزش در حالی مطرح شده است که براساس مقررات هر معلم جذب شده باید ۶ ماه یا یکسال دوره آموزش معلمی را قبل از ورود به مدارس طی کند.

مشکلات معلمان «خرید خدمت» تنها به بلاتکلیف بودن خلاصه نمی‌شود به‌طوری‌که هفدهم آبان ماه رسانه‌های ایران از ظهور یک بحران جدید در آموزش و پرورش خبر داند و اعلام کردند که چند هزار نفر از معلمان آموزش‌وپرورش از مهر ماه یک ریال حقوق دریافت نکرده‌اند.

موضوع پرداخت نشدن حقوق این گروه از معلمان را خبرگزاری «تسنیم» وابسته به نهادهای امنیتی به‌عنوان یکی از رسانه‌های اصلی حامی دولت نیز پوشش داد و تاکید کرد که معلمان «خرید خدمات» وزارت آموزش و پرورش این خبر را تایید کرده‌اند.

این خبرگزاری اما به نقل از معاون برنامه‌ریزی این وزارت در واکنش به این اتفاق نیز نوشت: «حقوق این دسته از معلمان به‌صورت ماهانه نیست و مبتنی بر عملکرد ما است، یعنی ابتدا باید اعتبار از سوی سازمان برنامه و بودجه به وزارت آموزش و پرورش اختصاص یابد و پس از آن در اختیار شرکت‌ها و معلمان قرار بگیرد!»

بنابر اعلام خبرگزاری «تسنیم»، علی فرهادی در چرایی تاخیر در پرداخت حقوق معلمان گفته بود که «ما با شرکت‌های واسط قرارداد داریم و پول برای آنها واریز و توسط شرکت‌ها به معلمان پرداخت می‌شود.»

سیستم آموزشی در ایران در ماه‌های اخیر با چالش‌های بسیاری روبه‌رو بوده است و این در حالی است که فرهنگیان سالهاست پیگیر مطالبات صنفی خود هستند و در سال‌های اخیر با برگزاری تجمعات اعتراضی صدای اعتراض خود را رساتر کرده‌اند.

با این وجود مقامات جمهوری اسلامی به جای حل مسائل معیشتی و مطالبات صنفی معلمان، در تلاش هستند تا با تغییر محتوای کتب درسی و به‌کار گرفتن نیروهای مذهبی با همکاری حوزه‌های علمیه، به «غنی‌سازی» مبانی ایدئولوژیک نظام آموزشی در جمهوری اسلامی بپردازد. مبانی که در عمل در چهار دهه گذشته نسل‌های تازه‌ای را پرورش داده که سبک زندگی و باورهای خود را به‌گونه‌ای برگزیده‌اند که در خلاف جهت تحمیل‌های جمهوری اسلامی قرار دارد.

موضوعی که مسئولان جمهوری اسلامی را پس از چهار دهه همچنان به این موضوع مشغول کرده که سیستم آموزشی را «اسلامی‌تر» کنند و در تازه‌ترین مورد وزیر آموزش و پرورش از «تفکیک جنسیتی» محتوای کتاب‌های درسی خبر داده است.

زنگ نماز و اجبار دانش‌آموزان برای خواندن نماز و همچنین اجبار به ارسال صدای صوت نماز خواندن در منزل نیز از دیگر برنامه‌های پر حاشیه وزارت آموزش و پرورش در ماه‌های اخیر بوده است. این در حالی است که هنوز معضل کمبود معلم و کلاس‌هایی که بدون معلم مانده‌اند هنوز حل نشده است.

XS
SM
MD
LG