مشاور وزیر آموزش و پرورش جمهوری اسلامی با اشاره به استخدام سه هزار طلبه در سیستم آموزشی کشور گفت طلبههایی که در طرح «امین» با این وزارتخانه همکاری میکنند، کاملا «خودجوش» و «جهادی» فعالیت میکنند.
حمید نیکزاد در توضیح چگونگی فعالیت مدارس وابسته به حوزه نیز گفته است که برنامه درسی این مدارس با سایر مدارس تفاوتی نخواهد داشت.
بنابر ادعای این روحانی فعال در آموزش و پرورش، همه هزینههای طلبههای طرح «امین» بر عهده حوزه علمیه است.
این مسئول در وزارت آموزش و پرورش از فعالیت طلبههای خانم در مدارس دخترانه نیز خبر داده و گفته است که مدارس وابسته به حوزه مطابق با سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و در راستای تدابیر دولت سیزدهم راه اندازی شده است.
فراهم شدن مقدمات حضور روحانیون در دوره وزیر قبلی آموزش و پرورش شروع شد که بر همین اساس یوسف نوری آذرماه سال گذشته پس از حضور پررنگ دانش آموزان در اعتراضات سراسری، از حوزه علمیه برای تغییر باور دانشآموزان درخواست کمک کرد. او در آن زمان گفته بود: «باید تعامل و ارتباطمان را با مسجد و نهادهای بیرونی مانند حوزه علمیه بیشتر کنیم.»
احمد محمودزاده، رئیس سازمان مدارس غیردولتی و مشارکتهای مردمی وزارت آموزشوپرورش نیز در همین رابطه گفته بود: «بر اساس سند تحول بنیادین، هدف تربیت دانشآموز در تراز انقلاب اسلامی است که این تربیت مستلزم همکاری و مشارکت سایر نهادها است.»
جمهوری اسلامی تغییرات بنیادین در مدارس را با ایجاد تغییرات گسترده و تفکیک جنسیتی در کتابهای درسی شدت بخشید و با وارد کردن روحانیون به سیستم آموزشی در حال عملیاتی کردن آن است.
ایجاد تغییرات در سیستم آموزشی و کتابهای درسی یکی از مطالبات علی خامنهای از دولتها است که بارها به آن تاکید کرده است.