لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۱:۰۴

وزیر خارجه آمریکا در چین: تنش در شبه جزیره کره به «سطح خطرناکی» رسیده است


دیدار رکس تیلرسون وزیر خارجه ایالات متحده (چپ) با وانگ یی وزیر خارجه چین در پکن - ۲۸ اسفند ۱۳۹۵
دیدار رکس تیلرسون وزیر خارجه ایالات متحده (چپ) با وانگ یی وزیر خارجه چین در پکن - ۲۸ اسفند ۱۳۹۵

رکس تیلرسون وزیر خارجه ایالات متحده در سومین و آخرین بخش از سفر خود به آسیا، روز شنبه با مقام‌های ارشد چین درباره موضوعات مختلفی، به ویژه برنامه هسته‌ای و موشکی کره شمالی و تنش در دریای جنوبی چین، گفت‌وگو کرد.

وی پس از دیدار با همتای چینی خود در پکن، با بیان این که دو طرف نظرات مشترکی درباره وضعیت در شبه جزیره کره دارند و هر دو بر این باورندکه تنش در آن منطقه بسیار بالاست، هشدار داد که این تنش‌ به «سطح خطرناکی» رسیده است.

وزیر خارجه آمریکا در ادامه گفت واشنگتن و پکن به منظور ترغیب پیونگ یانگ برای اتخاذ رویکردی متفاوت و حرکت در یک مسیر درست و فاصله گرفتن از ساخت سلاح هسته‌ای، با یکدیگر همکاری خواهند کرد.

آقای تیلرسون روز جمعه نیز در کره جنوبی، متحد آمریکا در شرق آسیا، هشدار داد اگر تهدید هسته‌ای کره شمالی به سطح خاصی برسد که ناچار شویم کاری کنیم، آنگاه شاید یک «حمله پیشگیرانه نظامی» علیه آن کشور ضروری باشد.

با این حال او تاکید کرد با برداشتن گام‌های دیگر، از جمله اعمال تحریم‌های بین المللی و تحت فشار گذاشتن بیشتر کره شمالی، ایالات متحده امیدوار است پیونگ یانگ تصمیم بگیرد مسیر متفاوتی را انتخاب کند.

تیلرسون در بخش اول سفر خود به آسیا، روز پنجشنبه در ژاپن نیز گفته بود تلاش‌های دیپلماتیک بیست سال گذشته برای آن که کره شمالی دست از برنامه تسلیحاتی هسته‌ای خود بر دارد شکست خورده، و تاکید کرد «رویکرد متفاوتی» نیاز است.

کره شمالی برنامه هسته‌ای خود را در چند سال گذشته تسریع کرده و قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد را نادیده گرفته است. آن کشور سال گذشته میلادی دو آزمایش هسته‌ای و ۲۴ آزمایش موشک بالیستیک انجام داد.

رکس تیلرسون قرار است روز یکشنبه با شی جین پینگ رئیس جمهوری چین دیدار کند و انتظار می‌رود غیر از کره شمالی، تنش‌های اخیر در دریای جنوبی چین و روابط تجاری دوجانبه، محور گفت‌وگوهای دو طرف باشد.

پکن مدعی است به دلایل تاریخی مالک تمامی دریای جنوبی چین است؛ ادعایی که با مخالفت برخی همسایه‌های چین، از جمله فیلیپین، ویتنام، مالزی و برونئی، روبرو شده و در چند سال گذشته تنش‌ها را در آن منطقه بالا برده است.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG