لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۵۸

سفر وزیر خارجه آمریکا به ژاپن، کره و چین برای مذاکره جهت مقابله با تهدیدات کره شمالی


این اولین سفر آقای تیلرسون در سمت وزیر خارجه به شرق آسیا ست
این اولین سفر آقای تیلرسون در سمت وزیر خارجه به شرق آسیا ست

رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا اواخر این هفته رسما از ژاپن، کره جنوبی و چین دیدار می کند. این اولین سفر آقای تیلرسون در این سمت به شرق آسیا ست، و او تلاش می کند گزینه های جدید در سیاست آمریکا برای مقابله با تهدید های کره شمالی را با کشورهای منطقه در میان بگذارد.

این سفر در حالی انجام می شود که روز جمعه دادگاه قانون اساسی کره جنوبی تصمیم پارلمان آن کشور برای برکناری «پارک گون هه» رئیس جمهوری سابق را به اتهام کمک به حیف و میل میلیون ها دلار تائید کرد.

اما موضوع مهمتر در سفر آقای تیلرسون، تهدیدات کره شمالی است.

چند روز پیش، این کشور چهار موشک بالیستیک میان برد را آزمایش کرد و پیش از ان نیز موشکی به منطقه تحت کنترل ژاپن شلیک کرد.

مارک تونر جانشین سخنگوی وزارت خارجه آمریکا می گوید، آزمایش های اتمی و موشکی کره شمالی نگرانی های زیادی در منطقه و فراتر از آن بوجود آورده و باعث شده تا واشنگتن به دنبال یافتن «گزینه های دیگری» برای مقابله با آن بر آید.

چین بزرگترین متحد کره شمالی ست و گفته می شود هر نوع فشار موثر بر پیونگ یانگ، بدون همآهنگی با پکن تاثیر چندانی ندارد. اما ساخت جزایر دست ساز توسط پکن در دریای جنوب چین و طولانی کردن باند فرودگاه و نصب دفاع هوایی در آن، ارتباط چین با کشورهای همسایه از جمله ژاپن را پیچیده تر از قبل کرده است.

رکس تیلرسون، وزیر خارجه آمریکا پیشتر گفته بود: وقتی در مورد چین صحبت می کنیم، و مسائل در ارتباط با کره شمالی که شما هم به آن اشاره کردید، سیاست خارجی پکن در کل را مورد بحث قرار داده ایم. روشن است که ما تبادلات اقتصادی مهمی با چین داریم، که به درهم تنیده شدن اقتصاد دو کشور منجر شده است. اما ساختن جزایر در دریای جنوب چین، و اعلام کنترل هوایی بر فراز آب های اطراف مناطق مورد اختلاف با ژاپن، طبعاّ از دید واشنگتن اقدامات غیر قانونی ست، که از بسیاری جهات شبیه به تجاوز مسکو به اوکراین و الحاق شبه جزیره کریمه است.

سه موشک از چهار موشک کره شمالی که از سایت موشکی «دان چانگ ری» نزدیک به مرز مشترک با چین پرتاب شد، در غرب ژاپن در دریا سقوط کرد.

اما تهدید های فزاینده پیونگ یانگ باعث شده تا آمریکا برای اولین بار سامانه موشک ضد موشک تاد را در کره جنوبی آرایش دهد، که با اعتراض شدید پکن روبرو شد.

ریچارد بوش، انستیتوی بروکینگز می گوید: تصور می کنم که چین باید از اقدامات کره شمالی که نیاز به موشک تاد را بوجود آورده، وحشت کرده باشد. بگذارید در مورد ریشه مسئله صحبت کنیم که رژیم حاکم بر پیونگ یانگ ست، نه تجلیات ناشی از آن.

رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا که اخیرا با «فومیو کیشیدا» همتای ژاپنی اش در واشنگتن دیدار کرد، در سفر به پکن ضمن اطمینان یافتن از سیاست های اقتصادی عادلانه چین از مفاد گفتگوی تلفنی دونالد ترامپ و «شی جین پینگ» روسای جمهوری آمریکا و چین پیروی خواهد کرد.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG