لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۰۰

هشدار آمریکا به کره شمالی: حمله نظامی از گزینه‌های روی میز است


رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا (چپ) در نشست خبری مشترک با وزیر خارجه کره جنوبی در سئول - ۲۷ اسفند ۱۳۹۵
رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا (چپ) در نشست خبری مشترک با وزیر خارجه کره جنوبی در سئول - ۲۷ اسفند ۱۳۹۵

وزیر خارجه ایالات متحده که به آسیا سفر کرده است، روز جمعه هشدار داد که اگر تهدید برنامه تسلیحاتی کره شمالی به سطح مشخصی برسد که فکر کنیم باید کاری کرد، آنگاه شاید انجام یک حمله پیشگیرانه نظامی علیه آن کشور ضروری باشد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، رکس تیلرسون این اظهارات را در سئول پایتخت کره جنوبی و پس از بازدید از منطقه حائل مرزی بین دو کره بیان کرد. میزان تجهیزات نظامی مستقر در این مرز، از هر مرز مشترک دیگری در جهان بیشتر است.

وزیر خارجه دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری جدید آمریکا که از اول بهمن رسما آغاز به کار کرده است، همچنین گفت تا زمانی که پیونگ یانگ دست از برنامه هسته‌ای و تولید سلاح کشتار جمعی برندارد، درهای گفت‌وگو بسته خواهد ماند.

وی در پاسخ به پرسشی درباره احتمال حمله نظامی، با بیان این که واشنگتن خواهان درگیری نظامی نیست، گفت «همه گزینه‌ها روی میز است ... اگر کره شمالی کاری کند که تهدیدی علیه نیروهای کره جنوبی یا ما باشد، با پاسخی متناسب روبرو خواهد شد.»

آقای تیلرسون اضافه کرد، «اگر تهدید ناشی از برنامه تسلیحاتی آنها به سطح مشخصی بالا برود، که ما معتقد باشیم باید کاری کرد، آنگاه آن گزینه روی میز خواهد بود.»

ساعاتی پس از اظهارات رکس تیلرسون در کره جنوبی، یکی از متحدان آمریکا در شرق آسیا، پرزیدنت ترامپ نیز در توئیتی نوشت «کره شمالی رفتار خیلی بدی دارد. آنها سالهاست که ایالات متحده را بازی می‌دهند. چین کمک کمی کرده است!»

به نوشته آسوشیتدپرس، دولت‌های پیشین آمریکا گزینه نظامی علیه برنامه هسته‌ای کره شمالی و همچنین برنامه موشکی بالیستیک که قادر به حمل کلاهک‌های هسته‌ای خواهند بود را رد نکرده‌اند، اما به ندرت پیش آمده که تا این حد صریح درباره آن اظهار نظر کنند.

با این حال رکس تیلرسون در ادامه سخنان امروز خود در سئول خاطر نشان کرد که با برداشتن گام‌های دیگر، از جمله تحریم‌ها، ایالات متحده آمریکا امیدوار است که پیونگ یانگ تصمیم بگیرد که مسیر دیگری را انتخاب کند.

کره شمالی برنامه هسته‌ای خود را تسریع و قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد را نقض کرده و به نظر می‌رسد تحریم‌های بین المللی اثری بر رفتار آن نگذاشته است. پیونگ یانگ سال گذشته میلادی دو آزمایش هسته‌ای و ۲۴ آزمایش موشک بالیستیک انجام داد.

http://gdb.voanews.com/504DC5E1-F75B-4FFC-B4D1-9C2ABE3A6DD5.gif

XS
SM
MD
LG