گزارشهای تصویری در رسانههای اجتماعی در روز یکشنبه ۲۰ فروردین نشان میدهد مسمومیتهای سریالی دانشآموزان مدارس مختلف در ایران ادامه دارد و مسمویتها در چند شهر از جمله سقز، سنندج و دیواندره در استان کردستان و ارومیه در استان آذربایجان غربی گزارش شده است.
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران با استناد به گزارش های رسیده، نوشت که پس از حمله شیمیایی به شش مدرسه دخترانه در شهر سقز، «بیش از ۱۰۰ دانش آموز به بیمارستان های امام خمینی، شفا و تامین اجتماعی» منتقل شده اند که حال ۲۴ تن از آنان در بیمارستان امام خمینی «وخیم» است.
در این حال، در پی مسمومیتهای سریالی در این دو شهر، معترضان در سقز پرچم جمهوری اسلامی را پایین کشیدند و شعار «مرگ بر خامنهای» سر دادند. شعارهای ضد حکومتی در شرایطی سر داده شد که «نیروهای یگان ویژه در سطح خیابانهای این شهر» مستقر شده اند.
به گزارش آژانس خبری «کردپا»، نیروهای حکومتی در محله شهناز سقز با مردم معترض «درگیر شدند» و «برای پراکنده کردن معترضان از گاز اشکآور استفاده کردند.»
به گزارش سازمان حقوق بشری «ههنگاو»، دبیرستانهای دخترانه معراج، سمیه و طالقانی، در روز یکشنبه «به طور همزمان هدف حملات شیمیایی قرار گرفته و شمار زیادی از دانشآموزان مسموم و به مراکز درمانی منتقل شدهاند.»
بر اساس تصاویر انتشار یافته، شهروندان در اعتراض به «حملات شیمیایی» به مدارس، پرچم جمهوری اسلامی را از بالای مدرسهای در سقز پایین کشیدند.
همزمان، اتحادیه آزاد کارگران ایران گزارش داده است که در دانشآموزان یک مدرسه به نام «جماران» در سنندج روز یکشنبه دچار مسمومیت شدهاند.
در همین حال، سازمان حقوق بشری ههنگاو از حملات شیمیایی در شهرهای دیواندره و ارومیه خبر داد. بر اساس این گزارش، حمله در ارومیه به یک هنرستان پسرانه انجام شده است.
ههنگاو همچنین گزارش داد که یک دبیرستان دخترانه در شهر کرمانشاه و یک مدرسه دخترانه و یک مدرسه پسرانه در شهر گهواره در استان کرمانشاه هدف حملات شیمیایی قرار گرفته و شماری از دانشآموزان مسموم شدهاند.
با پایان تعطیلات نوروزی و بازشدن مدرسهها، حملههای دنبالهدار با گازهای ناشناخته به مدارس در نقاط مختلف ایران از سر گرفته شده است.
با وجود اعلام تشکیل کمیته ویژه برای رسیدگی به حملات با گازهای ناشناخته به مدارس و همچنین صدور چند اطلاعیه توسط وزارت کشور و ورود نهادهای امنیتی و قضایی به ماجرا، مسمومیت دانشآموزان همچنان ادامه دارد. این وضعیت باعث شده است که شمار زیادی از کاربران شبکه های اجتماعی و نیز برخی از فعالان سیاسی و صنفی می گویند حملات شیمیایی از سوی برخی محافل وابسته به حکومت انجام می گیرد.
در این حال، به گزارش وبسایت «رویداد ۲۴»، مهرداد ویسکرمی، عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی، با استناد به «گزارشهای رسمی» گفته است «تاکنون ۱۰۰ تن در رابطه با مسمومیت دانشآموزان بازداشت» شدهاند که «برخی از این افراد عامدانه» و به «قصد تعطیلی مدارس دخترانه» این کار را کرده بودند و برخی نیز به گفته او «فریبخورده و وارد بازی این افراد شده بودند.»