در ادامه مسمومیتهای سریالی در مدارس ایران، روز شنبه ۱۹ فروردین دانشآموزان مدارس مختلف دستکم در چند شهر از جمله ارومیه و دیواندره مسموم شدند.
خبرگزاری کار ایران، ایلنا، اعلام کرد دانش آموزان دختر مدرسه ابتدایی «هیات امنایی شهر ارومیه» بر اثر انتشار گاز در این مدرسه مسموم شدهاند.
بر اساس این گزارش از تعداد دانش آموزان مسموم شده اطلاعی در دست نیست ولی بنا به گفته شاهدان، تعدادی از دانش آموزان این مدرسه با آمبولانس به مراکز درمانی منتقل شدند.
همچنین به گزارش ههنگاو، روز شنبه دبیرستانهای دخترانه پروین اعتصامی و بنت الهدا در دیواندره برای بار دوم هدف حملات قرار گرفته و شمار زیادی از دانشآموزان مسموم و به مراکز درمانی منتقل شدهاند.
شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران هم اعلام کرد روز شنبه «حداقل به پنج مدرسه دخترانه حمله شیمیایی شده است.»
این شورا مکان مدارسی که هدف قرار گرفتهاند را اردبیل، نقده، هفتکل خوزستان و ارومیه اعلام کرده است.
مسمومیتهای بیپایان
مسمومیتهای دنبالهدار دانشآموزان مدرسهها که حتی به اذعان برخی مقامات جمهوری اسلامی «عمدی» است، از آذر ۱۴۰۱ در قم آغاز شد. این مسمومیتها در مدتی کوتاه به استانهای دیگر تسری یافت و تا پایان سال دستکم ۱۳ هزار تن بر اثر آن آسیب دیدند.
پس از آن بود که سخنگوی قوه قضاییه گفت بهتر است به جای «مسمومیت» از کلمه «بدحالی» استفاده شود. عبارتی که به گفته منتقدان «کلیدواژه» ساخته «اتاق فکر عملیات روانی جمهوری اسلامی» است.
بنا بر این گزارش، همچون موارد مشابه پیشین، دانشآموزان آسیبدیده در قم علائمی از جمله «سردرد و سرگیجه» داشتهاند و پیش از مسمومیت، «بویی شبیه لاستیک سوخته» در فضای مدرسه استشمام شده است.
مقامات جمهوری اسلامی سال پیشین اعلام کردند که این حملهها را پیگیری میکنند و وزارت کشور در چند اطلاعیه ادعا کرده که تعدادی در ارتباط با مسمومیتهای دانشآموزان بازداشت شدهاند، اما با آغاز به کار مدرسهها پس از دو هفته تعطیلی نوروزی، این حملات به دانشآموزان از سر گرفته شده است.
ادامه مسمومیتهای سریالی دانشآموزان واکنشهای گسترده داخلی و خارجی را در پی داشت. ابوالفضل قدیانی آن را «حمله بیولوژیکی» و سرمنشأ آن را «بیت» خامنهای دانست و شهبانو فرح پهلوی آن را گوشهای از «سرشت ناپاک رژیم» جمهوری اسلامی برشمرد.
همچنین عبدالحمید اسماعیلزهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان، خواستار تعطیلی مدرسهها شد و مسمومیتها را «جنایت» نامید و گفت که عوامل آن از «درون سیستم» جمهوری اسلامی هستند.