لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۰۲

سندیکاهای کارگری در فرانسه و دانمارک خواستار لغو حکم اعدام شریفه محمدی و آزادی فوری او شدند


شریفه محمدی، فعال کارگری زندانی محکوم به اعدام در رشت
شریفه محمدی، فعال کارگری زندانی محکوم به اعدام در رشت

پنج سندیکای کارگری فرانسه و هشت اتحادیه کارگری دانمارک در بیانیه هایی به صدور حکم اعدام برای شریفه محمدی فعال کارگری محبوس در زندان لاکان رشت اعتراض کردند و خواستار لغو این حکم و آزادی فوری او شدند.

کنفدراسیون دموکراتیک کار، کنفدراسیون عمومی کار، کنفدراسیون متحده سندیکایی، اتحاد سندیکایی همبستگی و اتحاد ملی سندیکاهای مستقل روز جمعه ۲۲ تیر در بیانیه مشترکی نوشتند که «تنها جرم» شریفه محمدی «دفاع از حقوق شهروندی و هم چنین کمک برای ایجاد تشکل های کارگری مستقل از حکومت در حدود ۱۰ سال پیش بوده است.»

به گزارش کانال سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس‌رانی تهران و حومه، در این بیانیه با اعلام شکنجه جسمی و روحی خانم محمدی در زندان، پس از بازداشتش در روز ۱۴ آذر سال گذشته، به «حبس چندین ماهه او در سلول انفرادی» و «محرومیت از ملاقات با خانواده و به ویژه فرزند خردسالش» اشاره شده است.

این پنج سندیکای کارگری فرانسه از مسئولان جمهوری اسلامی خواستند تا حکم اعدام شریفه محمدی را لغو و او را فورا آزاد کنند.

آنها همچنین بر لزوم توقف استفاده از شکنجه، لغو حکم اعدام، و آزادی همه زندانیان عقیدتی تاکید کردند.

هشت اتحادیه کارگری دانمارک هم در بیانیه‌ای صدور حکم اعدام برای شریفه محمدی را به شدت محکوم کردند و اشاره کردند که کارگران در ايران در مبارزه عليه شرایط تاسف بار، از حق ايجاد تشکل مستقل برای دفاع از خود محروم هستند.

کنفدراسيون اتحاديه های کارگران، اتحاديه کارگران بخش های مختلف خدمات و توزيع، اتحاديه کارگری اف او ای، اتحاديه سراسری مربيان کودک، اتحاديه کارگران ساختمانی و فضای سبز، اتحاديه متخصصان آی تی، اتحاديه پرستاران دانمارک و اتحاديه آکادمیسین های دانمارک در بیانیه مشترک خود تاکید کردند که «مبارزه برای حقوق کارگران هرگز نبايد جرم تلقی شود و حکم اعدام شريفه محمدی تنها نشانه سرکوب گری و غيرانسانی بودن رژيم ايران است.»

آنها از همه تشکل‌های کارگری، زنان و حقوق بشر خواستند تا خواستار لغو فوری اين حکم «ناعادﻻنه» شوند و از آزادی فوری و بی قيد و شرط شريفه محمدی و همه زندانيان سياسی دفاع کنند.

پیش از این هم کنفدراسیون عمومی کار ایتالیا روز پنجشنبه ۲۱ تیر خواستار لغو حکم اعدام و آزادی شریفه محمدی فعال کارگری در ایران شد و از دولت ایتالیا و نهادهای اتحادیه اروپا خواست در این جهت بسیج شوند و از جمهوری اسلامی بخواهند تا محکومیت و حکم اعدام او را لغو کند.

این کنفدراسیون کارگری ایتالیایی با بیش از ۵ میلیون عضو در بیانیه‌ای صدور حکم اعدام برای خانم محمدی را «بخشی از استراتژی سیستماتیک نهادهای امنیتی برای گسترش رعب و وحشت در میان جنبش‌های اجتماعی و به حاشیه راندن آنها در تحولات سیاسی آینده ایران»‌ ارزیابی کرد.

کنفدراسیون عمومی کار ایتالیا با اشاره به «مبارزات زنان ایرانی و مردان ایرانی در جنبش زن، زندگی، آزادی» آن را اراده‌ آنها «برای آغاز تحولات عمیق و اساسی» در ایران دانست و تاکید کرد که «حکم اعدام برای یک فعال صنفی و مدنی نشانه ضعف و تفرقه در جمهوری اسلامی است که نشانه‌های آشکار بی‌ثباتی آن آشکار است.»

در بیانیه گفته شده است که هدف حکومت جمهوری اسلامی «ایجاد رعب و وحشت در جامعه مدنی و اپوزیسیون سیاسی با هدف وادار کردن مردم به اطاعت از طریق اجبار و خشونت در همه اشکال است.»

در روزهای اخیر، فعالان و تشکل های حقوق بشری، کارگری و صنفی در ایران و نیز سازمان های حقوق بشری و اتحادیه های کارگری در جهان همراه با شماری از فعالان ایرانی مانند مسیح علینژاد و حامد اسماعیلیون صدور حکم اعدام برای خانم محمدی را محکوم کرده اند.

همچنین در تجمع های اعتراضی بازنشستگان در چند شهر ایران و نیز تجمع معترضان ایرانی در اروپا و کانادا بر لزوم لغو حکم اعدام این فعال کارگری و آزادی او تاکید شده است.

بازنشستگان در شوش:‌ «حکم اعدام شریفه محمدی را محکوم می‌کنیم»
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:01:51 0:00

شریفه محمدی که بیش از یک دهه قبل در «کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری»، عضویت داشته، در آذرماه سال گذشته بازداشت و روز ۱۴ تیرماه از سوی دادگاه انقلاب اسلامی رشت به اتهام «بغی» به اعدام محکوم شد.

این حکم بر اساس اتهام وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی مبنی بر داشتن عضویت شریفه محمدی در «کو‌مه‌له» صادر شده و این در شرایطی است که این اتهام از سوی خانم محمدی، همسرش؛ سیروس فتحی، و کومه‌له به شدت رد شده است. همچنین کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری که شریفه محمدی در دهه هشتاد خورشیدی در آن عضویت داشت، اتهام وارد شده به او را رد کرده است.

بنا بر گزارش‌ها، او مورد شکنجه قرار گرفته است و ماموران حکومتی «بدون هیچ سند‌ و مدرکی» به او اتهام «عضویت در گروه کومه‌له مسلح» زده‌اند.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG