لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۲۶

معاون رئیس جمهوری آرژانتین از اتهام «پولشویی» تبرئه شد


یک قاضی در آرژانتین، پرونده‌ پولشویی کریستینا فرناندز دی کرشنر، معاون رئیس جمهور را بست و گفت مدرکی که ثابت کند که او در این پولشویی دست داشته وجود ندارد.

قاضی فدرال، سباستین کازانلو روز دوشنبه پنجم ماه ژوئن اعلام کرد که «فرناندز دی کرشنر» در پرونده‌‌ای موسوم به «پول دنباله‌دار» مجرم نبوده و تاجری به نام «لازارو بائز» که ادعا شده به به نمایندگی از خانواده «فرناندز دی کرشنر» رشوه دریافت کرده نیز از این اتهام مبرا شده است.

این در حالی است خانم کرشنر، در یک پرونده جداگانه به دلیل «سوء استفاده از منصب» به شش سال زندان و ممنوعیت مادام العمر از تصدی مناصب دولتی محکوم شده است.

برخی حقوق‌دانان معتقدند که پرونده معاون رئیس‌جمهور می‌تواند در دادگاه‌های بالاتر تجدیدنظر و بررسی شود و او در حالی که در نقش دولتی خود انجام وظیفه می‌کند، از دستگیری و مجازات‌های محکومیت نیز مصون باقی بماند.

تصمیم قاضی در حالی اتخاذ شده که بررسی‌ها نشان می‌دهد آرژانتینی‌ها به طور کل به سیستم قضایی بی‌اعتمادند.

لوکاس رومرو، رئیس یک شرکت مشاوره سیاسی، هم گفته: «سیاست در سیستم قضایی آرژانتین نفوذ کرده و دادگاه‌های فدرال کاملا تحت تاثیر منافع سیاسی هر دو طرف هستند.»

خانم کرشنر که مدتی هم رئیس جمهور آرژانتین بوده همچنین در پرونده‌ای درباره «سرپوش گذاشتن بر مرگ دادستان کل آرژانتین» که درباره نقش ایران در انفجار آمیا تحقیق می‌کرد متهم است.

ماجرا به مرگ مشکوک آلبرتو نیسمان دادستان سابق آرژانتین در سال ۲۰۱۵ باز می‌گردد. آقای نیسمان یک روز قبل از ارائه اسناد خود در رابطه با فساد و تبانی خانم کریستینا فرناندز کرشنر رئیس جمهوری وقت به ضرب گلوله کشته شد.

دولت خانم کرشنر این مرگ را خودکشی نامید اما مخالفان تاکید داشتند که او به قتل رسیده است.

نیسمان سرگرم تحقیق درباره تبانی آرژانتین با ایران در رابطه با پرونده بمب‌گذاری علیه مرکز جامعه یهودیان در بوئنوس آیرس در سال ۱۹۹۴ بود.

شهریور ۱۴۰۱ تد کروز سناتور جمهوریخواه ایالت تگزاس در آمریکا در نامه‌ای به وزیر خارجه آمریکا، با اشاره به فساد معاون رئیس جمهوری آرژانتین، خواستار تحریم کرشنر شد. آقای کروز، کرشنر را متهم کرد که در جریان قتل دادستان آرژانتینی در سال ۲۰۱۵ با جمهوری اسلامی تبانی کرده بود.

بمبگذاری مرکز همیاری یهودیان، آمیا در سال ۱۳۷۳ روی داد که در آن ۸۵ نفر کشته شدند. آرژانتین می‌گوید جمهوری اسلامی نقشه این بمب‌گذاری را کشید و حزب الله لبنان آن را اجرا کرد.

XS
SM
MD
LG