لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۰۷

دادگاه انقلاب آرش صادقی را به ۶۸ ماه زندان و منع زندگی در تهران محکوم کرد


آرش صادقی در کنار پدرش پس از آزادی موقت از زندان اوین در روز شنبه. دادگاه انقلاب چهار روز بعد از آزادی موقت این فعال حقوق بشر او را به زندان و مجازت‌های دیگر محکوم کرد.
آرش صادقی در کنار پدرش پس از آزادی موقت از زندان اوین در روز شنبه. دادگاه انقلاب چهار روز بعد از آزادی موقت این فعال حقوق بشر او را به زندان و مجازت‌های دیگر محکوم کرد.

وکیل آرش صادقی می‌گوید دادگاه انقلاب تهران حکم موکل او را صادر کرده و این فعال حقوق بشر به اتهام اجتماع و تبانی و نیز تبلغ علیه نظام جمهوری اسلامی به پنج سال و هشت ماه زندان محکوم شده است.

به گفته رامین صفرنیا، دادگاه همچنین آرش صادقی را به دو سال منع حضور در تهران و استان‌های شمالی کشور، دو سال منع خروج از ایران، دو سال منع فعالیت در فضای مجازی، دو سال منع از عضویت در احزاب و گروه‌ها و دستجات سیاسی و اجتماعی، و ضبط وسایل کشف شده در منزل به نفع دولت محکوم کرده است.


آرش صادقی روز شنبه به قید وثیقه از زندان اوین آزاد شده بود.

او که به دلیل فعالیت‌هایش در دفاع از حقوق بشر بارها بازداشت و زندانی شده بود، بار دیگر در تاریخ ۲۸ مهر ۱۴۰۱ به دلایل نامعلومی بازداشت و به بند ۲۰۹ اوین منتقل شده بود.

کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل، روز جمعه ۱۱ آذر، با ابراز نگرانی نسبت به وخامت وضعیت سلامتی آرش صادقی، فعال حقوق بشر زندانی در ایران، خواستار آزادی فوری او از زندان شده بودند.

آنها اعلام کرده بودند: «آرش صادقی از سرطان استخوان خطرناک رنج می‌برد و از زمان دستگیری در ماه اکتبر (مهرماه) از برخی داروهای مورد نیاز خود محروم شده است.»

بنا بر گزارش‌ها، آقای صادقی به مدت هشت ساعت بازجویی شد و تحت فشار و تهدید ماموران امنیتی قرار داشت.

آقای صادقی برای اولین بار در سال ۱۳۸۸ دستگیر و پس از آن چندین بار بازداشت و زندانی شد. وی در سال ۱۳۹۲ به اتهامات مربوط به امنیت ملی به ۱۹ سال زندان محکوم شد. آرش صادقی در جریان بازداشت‌های قبلی، به ویژه در اعتراض به بازداشت بی‌دلیل همسرش و شرایط بد بازداشت خودش دست به اعتصاب غذا زده بود.

کارشناسان سازمان ملل از طریق پنج نامه رسمی ارسال شده بین سال‌های ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۹، در مورد بازداشت آقای صادقی با دولت ایران در تماس بودند. آنها در این نامه‌ها به خصوص به محرومیت این فعال از مراقبت‌های پزشکی تاکید کردند.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG