رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، برخورد نیروهای جمهوری اسلامی با تظاهرکنندگان را «سرکوب دهشتناک» خوانده و میگوید: «دولت بایدن کماکان تمرکز خود را بر وقایع بسیار بسیار تکاندهنده در ایران گذاشته است».
مالی، در گفتگوی روز چهارشنبه خود با سردبیر مجله فارین پالسی، اظهار کرد شخص او از سیاست دولت باراک اوباما در خصوص اعتراض مردمی دو درس گرفته است: «نخست این که آمریکا نباید مسیر ناآرامیها یا جنبشها در دیگر کشورها را تعیین کند و دوم این که باید به ارزشهایی که معتقد است، پایبند بماند و این در مورد حمایت از حقوق بشر، چه ایران و چه کشوری دیگر است. به این معنی که باید در فرصتهای گذشته، دولت آمریکا از حقخواهی مردم پشتیبانی می کرد.»
مالی در ادامه گفت: «روشن است که برگی خارقالعاده در تاریخ ایران توسط زنان و دختران در حال نوشته شدن است، ما نویسنده آن نیستیم.»
به گفته مالی با توجه به این دو درس، دولت بایدن، عزم خود را بر روی کمک به تظاهرکنندگان و شناسایی، معرفی، و تحریم مسئولان سرکوب گذاشته است.
مالی اذعان کرد که برخی تحریمهای گذشته بر مردم تأثیرگذار بوده و اکنون دولت بایدن تلاش دارد تا از تکرار چنان شرایطی پرهیز شود. او گفت: «اکنون تمام تلاش ما این است که توجهات به تمامی آنهایی که، از ردههای بالا تا پائين، ناقض حقوق اولیه مردم ایران هستند جلب شود، چه کادر رهبری ردهبالا باشد چه فردی ناشناس در زندانی در ایران که بر این گمان است که ناشناس باقی خواهد ماند».
به گفته مالی، به زودی آمریکا سعی خواهد کرد جمهوری اسلامی از کمیسیون سازمان ملل برای جایگاه زنان اخراج شود. در پی نامهای از سوی لیندا تامس-گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل، به شورای اقتصادی-اجتماعی آن سازمان در این خصوص ارسال شده، برگزاری جلسهای در روز ۱۴ دسامبر، برابر با ۲۳ آذر، به این منظور تعیین شده است.
نماینده ویژه آمریکا در امور ایران نیز، مانند آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، بازی فوتبال سهشنبه میان دو کشور در قالب جام جهانی قطر را دیده بود. به گفته مالی، صحنهای که برای او بسیار جلب توجه کرد در آغوش گرفتن رامین رضائیان، یکی از بازیکنان تیم ملی ایران و دلداری او توسط آنتونی رابینسون، یکی از بازیکنان تیم ملی آمریکا، در پایان مسابقه بود.