نخست وزیر آلبانی گفت اگر مجاهدین خلق میخواهد علیه حکومت ایران مبارزه کند، باید آن کشور را ترک کند.
ادی راما، در مصاحبهای با اشپیگل آلمان گفت کشورش خشم مجاهدین از حکومت ایران را درک میکند و مجاهدین خلق هم حق دارد که برای آزادی خود بجنگد، اما آلبانی نمیخواهد به جبهه این جنگ تبدیل شود.
به گفته ادی راما، مجاهدین خلق توافقات اولیه را نقص کردهاند و از خاک این کشور علیه حکومت ایران حملات سایبری انجام دادهاند.
اواخر خرداد پلیس آلبانی با دستور دادستانی این کشور وارد کمپ اشرف ٣ شدند که باعث ایجاد درگیری بین ساکنان این کمپ و نیروهای پلیس شد.
روزنامه «آلبانی دیلی نیوز» به نقل از رسانههای محلی خبر داده بود که پلیس تمامی خودروهای خروجی از این اردوگاه را کنترل میکند.
در این خبر به دلیل اقدام پلیس آلبانی اشاره نشده بود.
پیش از آن، در روز ۳۰ خرداد نیز صدها پلیس آلبانی بر اساس دستور دفتر دادستانی ویژه این کشور، برای آنچه «بازرسی» نامیده شد، وارد این پایگاه شده بودند.
به گزارش بخش آلبانیایی صدای آمریکا به نقل از اطلاعیه پلیس، این عملیات با «هدف بررسی دقیق تمام فضاهای داخلی و دفاتر انجام شد.»
این گزارش میگوید: «دستور این بازرسیها به ظن وجود سازماندهی حملات سایبری علیه کشورهای دیگر داده شد.»
در این حال، بر اساس بیانیه شورای ملی مقاومت ایران، در پی این عملیات، علی مستشاری، از اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران، کشته شد و بيش از ۱۰۰ تن نیز در اثر گاز فلفل مصدوم شدند.
در این میان، وزارت کشور آلبانی، سازمان مجاهدین خلق ایران را به نقض توافقنامه استقرار اعضایش در این کشور متهم کرده بود.
به گفته این وزارتخانه، «تصمیم دادگاه، نتیجه مستقیم اقداماتی است که به طور مستقیم، نقض توافقنامه و تعهدات گروه مجاهدین از سال ۲۰۱۴ و از زمانی است که آنها به دلایل بشردوستانه در آلبانی مستقر شدند. متأسفانه این گروه به این تعهدات پایبند نبوده و توافق را زیر پا گذاشته است.»
در همین ارتباط، یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در همان روز و پس از عملیات پلیس آلبانی ، در پاسخی کتبی به بخش فارسی صدای آمریکا گفته بود به نظر میرسد ورود پلیس آلبانی به اردوگاه اشرف برای اجرای یک دستور دادگاه بوده و پلیس آلبانی به آمریکا اطمینان داده که طبق قوانین عمل کرده است.