لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۱۸

استقرار پلیس آلبانی در مقابل پایگاه «اشرف ٣»؛ تمام خودروها کنترل می‌شوند


تصویر تعدادی از اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران پس از حمله پلیس آلبانی و کشته شدن یک عضو این سازمان در اردوگاه اشرف ٣. سه‌شنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۲
تصویر تعدادی از اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران پس از حمله پلیس آلبانی و کشته شدن یک عضو این سازمان در اردوگاه اشرف ٣. سه‌شنبه ۳۰ خرداد ۱۴۰۲

پلیس آلبانی صبح روز پنجشنبه ٨ تیر، مقابل در پایگاه «اشرف ٣»، متعلق به سازمان مجاهدین خلق ایران، در حومه تیرانا مستقر شد.

روزنامه «آلبانی دیلی نیوز» به نقل از رسانه‌های محلی خبر داد که پلیس تمامی خودروهای خروجی از این اردوگاه را کنترل می‌کند.

در این خبر به دلیل اقدام پلیس آلبانی اشاره نشده است.

پیش از این، در روز ۳۰ خرداد نیز صدها پلیس آلبانی بر اساس دستور دفتر دادستانی ویژه این کشور، برای آنچه «بازرسی» نامیده شد، وارد این پایگاه شده بودند.

به گزارش بخش آلبانیایی صدای آمریکا به نقل از اطلاعیه پلیس، این عملیات با «هدف بررسی دقیق تمام فضاهای داخلی و دفاتر انجام شد.»

این گزارش می‌گوید: «دستور این بازرسی‌ها به ظن وجود سازماندهی حملات سایبری علیه کشورهای دیگر داده شد.»

در این حال، بر اساس بیانیه شورای ملی مقاومت ایران، در پی این عملیات، علی مستشاری، از اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران، کشته شد و بيش از ۱۰۰ تن نیز در اثر گاز فلفل مصدوم شدند.

در این میان، وزارت کشور آلبانی، سازمان مجاهدین خلق ایران را به نقض توافقنامه استقرار اعضایش در این کشور متهم کرده بود.

به گفته این وزارت‌خانه، «تصمیم دادگاه، نتیجه مستقیم اقداماتی است که به طور مستقیم، نقض توافق‌نامه و تعهدات گروه مجاهدین از سال ۲۰۱۴ و از زمانی است که آنها به دلایل بشردوستانه در آلبانی مستقر شدند. متأسفانه این گروه به این تعهدات پایبند نبوده و توافق را زیر پا گذاشته است.»

در همین ارتباط، یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در همان روز و پس از عملیات پلیس آلبانی ، در پاسخی کتبی به بخش فارسی صدای آمریکا گفته بود: به نظر می‌رسد ورود پلیس آلبانی به اردوگاه اشرف برای اجرای یک دستور دادگاه بوده و پلیس آلبانی به آمریکا اطمینان داده که طبق قوانین عمل کرده است.

عملیات پلیس آلبانی در روز ۳۰ خرداد انتقادهای شماری از چهره‌ها و احزاب سیاسی در آلباتی را به همراه داشت. همچنین چند تن از اعضای کنگره آمریکا، مانند سناتور تد کروز، از این عملیات انتقاد کردند.

XS
SM
MD
LG