انتظار میرود شورای امنیت سازمان ملل امروز [سهشنبه] پس از به تعویق انداختن رایگیری در بعد از ظهر دوشنبه برای جلوگیری از وتوی دوم آمریکا، در مورد قطعنامهای که توسط کشورهای عرب حمایت میشود رایگیری کند که خواستار توقف درگیریها در غزه است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس دوشنبه شب به وقت محلی خبر داد که شورا امنیت در ساعت ۵ بعدازظهر روز دوشنبه اعلام کرد که رایگیری تا صبح روز سه شنبه به تعویق افتاده است و دیپلماتها گفتند که مذاکراتی در حال انجام است تا ایالات متحده، نزدیکترین متحد اسرائیل، را مجاب کنند تا به این قطعنامه رای ممتنع یا «آری» دهد.
پیشنویس قطعنامه روی میز صبح دوشنبه خواستار «توقف فوری و پایدار خصومتها» در غزه، «آزادی فوری و بدون قید و شرط همه گروگانها» و اجازه دسترسی بدون مانع برای ارسال کمکهای بشردوستانه به تعداد زیادی از غیرنظامیان در غزه که نیاز به غذا، آب و دارو دارند شده بود.
به نوشته خبرگزاریها، دیپلماتهایی که نخواستند نامشان فاش شود، گفتند که انتظار میرود زبان بخشی از این پیشنویس به «تعلیق» خصومتها یا زبانی مشابه تغییر پیدا کند تا حمایت احتمالی آمریکا جلب شود.
مانند قطعنامهای که در ۹ اکتبر توسط ایالات متحده وتو شد، متن جدید پیشنویس نیز به صراحت از حماس نام نمیبرد اما به طور مبهم «همه حملات بیرویه علیه غیرنظامیان» را محکوم میکند.
اهمیت قطعنامه شورای امنیت در این است که از نظر قانونی الزام آور است، اما در عمل بسیاری از طرفها تصمیم میگیرند که درخواستهای شورا برای اقدام را نادیده بگیرند. قطعنامههای مجمع عمومی سازمان ملل از نظر قانونی الزام آور نیستند، اگرچه فشارسنج مهمی برای افکار جهانی هستند.
ایالات متحده قطعنامه شورای امنیت را که تقریباً همه اعضای شورا و دهها کشور دیگر، خواستار آتشبس فوری بشردوستانه در غزه شده بودند را در ۹ دسامبر، وتو کرد.
چند روز بعد، مجمع عمومی سازمان ملل که ۱۹۳ عضو دارد با اکثریت قاطع قطعنامه مشابهی را در ۱۲ دسامبر با ۱۵۳ رای موافق در برابر ۱۰ رای مخالف و ۲۳ رای ممتنع تصویب کرد.