سران ایرلند، اسپانیا، بلژیک و مالت در نامهای به چارلز میشل، رئیس شورای اروپا، خواستار بحث و گفتگو درباره ضرورت آتشبس در غزه در نشست آتی اتحادیه اروپا شدند.
لئو وارادکار، رئیس تائوسی ایرلندی، پدرو سانچز، رئیس جمهور اسپانیا، روبرت آبلا، نخست وزیر مالت، و الکساندر دو کرو، نخست وزیر بلژیک، در نامه خود، تعداد کشتهها، ویرانیها و وضعیت انسانی ناشی از جنگ غزه را «هشدارکننده» توصیف کردند و با اشاره به درخواست آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، از شورای امنیت سازمان ملل برای رسیدگی فوری به وضعیت غزه خواستار انجام «اقدامات موثر» برای محافظت از «غیرنظامیان» غزه و ارسال کمکهای بشردوستانه «بدون مانع» به منطقه شدند.
این مقامات همچنین با اذعان به اینکه «شرایط در غزه دیگر نمیتواند به پیش از ۷ اکتبر، تحت کنترل حماس بازگردد» پیشنهاد کردند یک کنفرانس صلح بینالمللی با حضور اسرائیل و حماس «به منظور اجرای راهحل دو دولتی» برگزار شود.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل، چهارشنبه هفته گذشته با استناد به ماده ۹۹ منشور سازمان ملل موضوع رسیدگی به وضعیت غزه را به شورای امنیت این سازمان واگذار کرد.
وزیر امور خارجه اسرائیل در واکنش به این تصمیم گفت:« دبیرکل سازمان ملل متحد اینک به خطری برای صلح جهانی تبدیل شده است.»
شورای امنیت سازمان ملل روز جمعه تشکیل جلسه داد و در قطعنامهای خواستار برقراری آتشبس فوری در غزه شد. آمریکا این قطعنامه را وتو و بیاثر کرد.
آمریکا و اسرائیل میگویند آتشبس طولانی مدت باعث فرصت دادن به حماس برای تقویت قدرت تهاجمی خود میشود.
حماس و شبهنظامیان متحد آن در حملات ۱۵ مهر به اسرائیل دستکم ۱۲۰۰ نفر اکثراً غیرنظامی را کشتند و با هجوم به مناطق جنوبی اسرائیل حدود ۲۴۰ نفر از جمله کودکان، زنان و سالمندان را به گروگان گرفتند.
ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، استرالیا و بسیاری دیگر از کشورها حماس و گروه جهاد اسلامی را در فهرست سازمانهای تروریستی طبقهبندی کردهاند.