مجمع عمومی سازمان ملل متحد با اکثریت قاطع، قطعنامه غیرالزامآوری را به تصویب رساند که طی آن خواستار آتشبس فوری بشردوستانه در غزه است.
به گزارش تایمز اسرائیل، این نهاد که شامل تمام ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل متحد میشود، با ۱۵۳ رای موافق به این قطعنامه رای مثبت داد که این تعداد از حدود ۱۴۰ کشوری که به طور معمول از قطعنامههای محکومیت روسیه به دلیل حمله به اوکراین حمایت میکنند، بیشتر است.
ده کشور از جمله آمریکا و اسرائیل رای مخالف و ۲۳ کشور، رای ممتنع دادند. آمریکا هفته گذشته قطعنامه مشابهی را در شورای امنیت سازمان ملل وتو کرد.
پیشنویس قطعنامه مجمع عمومی که روز سهشنبه به رای گذاشته شد، همچنین خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط همه گروگانها و پیروی طرفهای درگیر از قوانین بینالمللی، بهویژه در مورد حفاظت از غیرنظامیان میشود.
رأیگیری مجمع عمومی سازمان ملل یک روز پس از آن انجام میشود که ۱۲ نماینده شورای امنیت از سمت مصر به دیدن گذرگاه مرزی رفح رفتند؛ جایی که کمکهای بشردوستانه محدود به غزه از آنجا میرسد. آمریکا نمایندهای برای این دیدار نفرستاد.
مجمع عمومی سازمان ملل در ماه اکتبر قطعنامهای را با ۱۲۱ رأی موافق، ۱۴ رأی مخالف از جمله از سوی آمریکا و ۴۴ رأی ممتنع به تصویب رساند که منجر به توقفی بشردوستانه در درگیریها شد.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد تاکید کرده است که وحشیگری حماس علیه اسرائیلیها در روز پانزدهم مهر «هرگز نمیتواند مجازات دستهجمعی فلسطینیها را توجیه کند.»
ساعاتی پیش نیز جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا، گفت که اسرائیل به دلیل بمباران بیرویه غزه در حال از دست دادن حمایتها است و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، باید کابینه تندروی خود را تغییر دهد.
این اظهارات وجود یک شکاف جدید در روابط آقای بایدن با نخست وزیر اسرائیل را آشکار میکند.
حمله حماس در ۱۵ مهر و کشتن حدود ۱۲۰۰ نفر در جنوب اسرائيل، جنگ جاری را رقم زد. اسرائيل میگوید میخواهد وجود حماس در غزه را ریشهکن کند.
حماس که مورد حمایت جمهوری اسلامی است، از سوی شماری از کشورها از جمله آمریکا به عنوان گروهی تروریستی شناسایی شده است.
مقامات بهداشتی غزه تحت کنترل حماس میگویند که تعداد کشتهشدگان حمله اسرائیل در واکنش به حمله اولیه حماس در روز پانزدهم مهر، از ۱۸ هزار نفر فراتر رفته است.