لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۵۴

خودسوزی کارگر اخراجی یکی از پیمانکاران ذوب آهن اصفهان


کارخانه ذوب آهن اصفهان
کارخانه ذوب آهن اصفهان

هشدار: حاوی محتوای مربوط به اقدام به خودکشی

هیچ‌چیز مهم‌تر از جان انسان نیست. اگر به خودکشی فکر می‌کنید، برای کمک‌گرفتن با این شماره‌های ویژه تماس بگیرید: در ایران: اورژانس اجتماعی ۱۲۳، صدای مشاور ۱۴۸۰، یا اورژانس روان‌پزشکی تهران ۴۴۵۰۸۲۰۰

در آمریکا: مرکز پیشگیری از خودکشی ۱۸۰۰۲۷۳۸۲۵۵، یا خط ملی پیشگیری از بحران و خودکشی ۹۸۸

در کانادا: شماره‌ ۹۱۱ یا ۱۸۳۳۴۵۶۴۵۶۶

در بریتانیا: ۱۱۶۱۲۳

و در افغانستان: ۱۱۹

بنا بر گزارش‌ها یک کارگر اخراجی یکی از شرکت‌های پیمانکاری ذوب آهن اصفهان در پی اقدام به خودسوزی به بیمارستان منتقل شد.

خبرگزاری ایلنا به نقل از «منابع آگاه» نوشت است اصغر موسوی که «طرف قرارداد با یکی از شرکت‌های پیمانکاری ذوب آهن اصفهان بوده و ظاهراً تعدیل شده بود» روز سه‌شنبه ۲۹ آبان «با ریختن بنزین روی خود، اقدام به خودسوزی کرد.»

حساب کاربری «صدای اصفهان» در شبکه اجتماعی «ایکس» اشاره کرد که این کارگر، از نمایندگان ۱۱۲ کارگر اخراجی شرکت مشاوران توسن اسپادانا بوده است.

بر اساس این گزارش، اصغر موسوی در پی برخورد تمسخرآمیز مدیریت و نیز «شرمندگی در مقابل خانواده به دلیل مشکلات معیشتی» اقدام به خودسوزی کرد.

بر اساس گزارش‌ها، بدن او دچار ۴۰ تا ۵۰ درصد سوختگی شده است.

در این حال، روابط عمومی شرکت ذوب آهن اصفهان، در اطلاعیه‌ای بدون اشاره به دلیل اقدام به خودسوزی این کارگر اخراجی اعلام کرد: «اقدامات لازم در محل حادثه برای رسیدگی به وضعیت کارگر حادثه‌دیده صورت پذیرفت و برای انجام درمان‌های تکمیلی به مراکز تخصصی اعزام شده و وضعیت کنونی سلامت وی، پایدار و در حال بهبود است.

اقدام به خودسوزی و یا خودکشی از سوی کارگران در مناطق مختلف ایران پیش از این هم صورت گرفته است.

در این ارتباط، می توان به گزارش خبرگزاری ایلنا اشاره کرد که ۱۳ مرداد سال جاری از اقدام به خودکشی یکی از کارگران اخراج شده‌ پتروشیمی «ارغوان‌گستر» در شهرستان چوار در استان ایلام به دلیل مشکلات ناشی از پس از اخراج از سوی شرکت پیمانکاری اشاره کرد.

این خبرگزاری وابسته به تشکل حکومتی خانه کارگر نوشته بود: «رضا اسماعیلی ۳۸ ساله اهل یکی از روستا‌های همجوار با پتروشیمی ارغوان‌گستر و دارای سه فرزند دخترو پسر کوچک نیمه شب ۱۲ مرداد به دلیل مشکلات ناشی از بیکاری، در محل سکونت خود با خوردن قرص دست به خودکشی زد.»

این چهارمین خودکشی در چوار ایلام تنها طی دو هفته بود. دو تن از اشخاصی که خودکشی کردند، از کارگران اخراجی پتروشیمی اغوان‌گستر و شخص سوم، همسر یکی دیگر از کارگران اخراجی همین شرکت بود.

فرامرز توفیقی، فعال کارگری، روز ۲۰ مرداد سال جاری در گفتگو با ایلنا خطاب به وزیر و معاون وزیر کار دولت ابراهیم رئیسی گفت: «بروید ببینید علت خودکشی‌های کارگران چیست؟ ببینید پتروشیمی ارغوان‌گستر ایلام چه کرده که کارگران پیاپی دست به خودکشی می‌زنند؟ چرا فضا به سمتی رفته که کارگران و پرستاران خودکشی می‌کنند؟»

او اضافه کرد: «آواری که در این سه چهار سال اخیر بر سر کارگران از همه نظر؛ معیشت، ناپایداری شغلی و از هم‌گسیختگی عنان خانواده نازل شده، کم‌نظیر و حتی می‌توان گفت بی‌نظیر است.»

فرامرز توفیقی تاکید کرد: «وقتی معاش شایسته نباشد، کارگر تمرکز و امید به آینده را از دست می‌دهد و با جان خود قمار می‌کند، او عمداً یا سهواً جان خود را از دست می‌دهد.»

در این ارتباط، به گزارش وب‌سایت «فردای اقتصاد»، اخبار منتشرشده درباره خودکشی کارگران در سال ۱۴۰۱ نشان می‌دهد طی ۲۸۳ روز، ۲۳ کارگر ساکن یا شاغل به دلیل فقر، معوقات و طلب‌های مزدی یا تعدیل و اخراج از محل کار، خودکشی کردند.

دشوارتر شدن شرایط معیشتی کارکنان و کارگران شاغل و بازنشسته در ایران در سال‌های اخیر اعتراضات فزاینده آنها را به دنبال داشته است؛ اعتراضاتی که گسترش دامنه و تواتر آنها به رغم برخوردهای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی افزایش یافته است.

در حال حاضر، حداقل دستمزد ماهانه کارگران مشمول قانون کار، متاهل و دارای فرزند حدود ۱۱ میلیون تومان است. این در شرایطی است که بر اساس برخی برآوردها از سوی فعالان کارگری که در گذشته در نهادهای حکومتی عضویت داشتند، سبد معیشت به حدود ۳۷ میلیون تومان در ماه رسیده است.

XS
SM
MD
LG