لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۵۱

کارگر اخراجی «پتروشیمی ارغوان» خودکشی کرد؛ چهارمین اقدام به خودکشی در چوار ایلام


از اواسط خرداد ماه، اعتراض متداوم کارگران بیکار شده «پروژه پتروشیمی ارغوان گستر» ایلام در رسانه‌ها خبرساز شد.
از اواسط خرداد ماه، اعتراض متداوم کارگران بیکار شده «پروژه پتروشیمی ارغوان گستر» ایلام در رسانه‌ها خبرساز شد.

خبرگزاری ایلنا از اقدام به خودکشی یکی دیگر از کارگران اخراج شده‌ پتروشیمی «ارغوان‌گستر» در شهرستان چوار به دلیل مشکلات ناشی از بیکاری خبر داد.

ایلنا، خبرگزاری وابسته به تشکل حکومتی خانه کارگر اعلام کرد: «سید رضا اسماعیلی ۳۸ ساله اهل یکی از روستا‌های همجوار با پتروشیمی ارغوان گستر و دارای سه فرزند دخترو پسر کوچک است که نیمه شب جمعه ۱۲ مرداد ماه به دلیل مشکلات ناشی از بیکاری در محل سکونت خود با خوردن قرص دست به خودکشی زد.»

به نوشته این خبرگزاری در حال حاضر این کارگر در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان رازی ایلام در حالت کما بستری است.

ایلنا اعلام کرده دلیل خودکشی سیدرضا اسماعیلی، اقدام شرکت پیمانکار در تعدیل نیرو و بروز مشکلات اقتصادی به دلیل بیکاری بوده است.

براساس اعلام منابع آگاه به ایلنا، این کارگر روز قبل از حادثه برای چندمین بار برای رفع مشکل بیکاری خود به واحد اداری استخدامی محل کار سابق خود مراجعه کرده اما آنها شرط به کارگیری مجدد او را قبولی در آزمون اعلام کرده بودند.

بنابر گزارش‌ رسانه‌های ایران این چهارمین خودکشی در چوار ایلام در دو هفته اخیر است. پیش‌تر در سوم مرداد خبرگزاری ایلنا در گزارش دیگری نوشته بود که «در چوار ایلام، تنها در طول یک هفته، سه نفر دست به خودکشی زده‌اند.»

در همان زمان رسانه‌ها اعلام کردند که دو نفرشان کارگران تازه بیکار شده پیمانکاریِ پتروشیمیِ ارغوان گستر بودند و نفر سوم، همسر یکی دیگر از کارگران بیکارشده‌ همین پتروشیمی بود.

بنابر گزارش‌ها فقر و بیچارگی، وجه اشتراک زندگیِ افرادی است که خودکشی کردند و بیکاری، کابوسِ محقق‌شده‌ای است که خبر از سیاه‌تر شدن زندگیِ سیاه‌شان می‌دهد.

سوم مرداد ماه، وب سایت «تابناک» در تشریح شرایط به وجود آمده در «چوار» نوشته بود: «حدود ۱۲۰ نفر از کارگرانِ پیمانکاریِ این پتروشیمی، طی ۴۰ روز گذشته، با نزدیک شدن به پایان پروژه‌ راه‌اندازی و البته رسیدن موعد فعالیت خط تولید کارخانه، کنار گذاشته شدند.»

آن‌طور که رسانه‌ها اعلام کردند مدیران اتمام ساخت پروژه‌ را دلیل بی‌نیازی به کارگران دانسته‌ و اعلام کرده‌اند «ظرفیت جذب نداریم.»

این در حالی است که به گفته کارگران در طول چند ماه گذشته، کارگر غیر بومی استخدام شده است.

خبرگزاری ایلنا بر همین اساس تاکید کرده که بومیان، داشتن کار در کارخانه را حق خود می‌دانند و می‌گویند برای ما که زمین‌های کشاورزی‌مان را در همجواری با پتروشیمی از دست داده‌ایم، تنها راهِ امرار معاش، کارگری کردن در پتروشیمی است.

مرور گزارش‌های منتشر شده از این منطقه نشان می‌دهد که به جز موارد اخیر، محمد منصوری، علی محمد کریمی، آرش تبرک، حیدر محسنی و حالا هم جواد نوروزی و مصطفی عباسی شش کارگرِ پتروشیمیِ چوار ایلام هستند که در فاصله‌ کمتر از دو سال و تا دی ماه ۱۴۰۲ به یک دلیلِ مشخص دست به خودکشی زده‌ بودند. آنطور که رسانه‌های ایران نوشته‌اند دلیل تمام این خودکشی‌ها اخراج بوده است.

XS
SM
MD
LG