لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۰۴

آلودگی هوا در کلان‌شهرهای ایران؛تعطیلی دیرهنگام مدارس انتقاد شهروندان را برانگیخت


آلودگی هوا در اهواز
آلودگی هوا در اهواز

وضعیت آلودگی هوا در چند کلان‌شهر ایران در روز یک‌شنبه ۱۸ اردیبهشت بحرانی گزارش شده است. چنان که هوای اهواز «خطرناک»، اراک «بسیار ناسالم»، تهران «ناسالم» و شهرهای اصفهان، کرج و مشهد نیز «ناسالم برای گروه‌های حساس» گزارش شده است.

به گزارش خبرگزاری ایرنا، مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست در گزارشی شاخص آلودگی هوا در کلان‌شهرهای اهواز را «۳۹۶»، اراک «۱۶۳»، تهران «۱۵۵»، کرج «۱۴۴»، اصفهان «۱۳۲»، و مشهد «۱۰۵» اعلام کرد.
بر اساس این گزارش، هوای کلان‌شهرهای شیراز «۸۸» و تبریز «۶۶» اعلام شده است.

بنا بر استانداردهای شاخص آلایندگی هوا، پایین‌تر از عدد «۵۰ سبز و پاک، بین ۵۱ تا ۱۰۰ زرد و قابل قبول، ۱۰۱ تا ۱۵۰ نارنجی و ناسالم برای گروه‌های حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ قرمز و ناسالم، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بنفش و بسیار ناسالم، بیشتر از ۳۰۰ قهوه‌ای و خطرناک است.»

به گزارش خبرگزاری ایسنا، به گفته عباس شاهسونی، رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از روز گذشته برای یک‌شنبه «شرایط اضطرار» اعلام کرده بود، اما «جلسه تازه امروز ساعت ۸ صبح تشکیل شد.»

او با بیان این که برای تعطیلی مدارس ابتدایی و مهدکودک‌های تهران «دیرهنگام تصمیم‌گیری شد»، و برای تعطیلی روزهای آینده تصمیمی گرفته نشده، تأکید کرد: «همچنان هوا خیلی ناسالم و یک مرتبه بالاتر از ناسالم برای همه‌ گروه‌ها خواهد بود.»

تصمیم‌گیری دیرهنگام برای تعطیلی مدرسه‌ها واکنش‌هایی را در پی داشت.

فاطمه مهدیانی، روزنامه‌نگار نوشت: «ساعت ۷:۳۰ بچه‌ها می‌روند مدرسه و الان مدارس باید به تک تک خانواده‌ها زنگ بزنند که بیایید بچه‌هایتان را ببرید خانه. خدایا به خاطر کدامین گناه این‌ها را بر ما حاکم کردی؟»

یوسف حیدری، خبرنگار روزنامه ایران نیز نوشت: «معاون عمرانی استانداری تهران گفته امیدوار بودند وضعیت پایداری هوا بهتر بشود و به همین دلیل تعطیلی پایه‌های ابتدایی را دیر اعلام کردند. از فردا وقتی بچه‌هایتان را خواستید بفرستید مدرسه امیدوار باشید مسئولان خواب نباشند.»

نتایج منتشر شده در یک پژوهش دانشگاهی حاکی از آن است که آلودگی‌ها و افزایش آلاینده‌هایی مانند «دی اکسید کربن» تاثیر مستقیمی بر کاهش «امید به زندگی» ایرانیان در دهه‌های اخیر داشته است.

XS
SM
MD
LG