همزمان با شناسایی سه مورد ابتلا به تب دنگی در استان سیستان و بلوچستان، یک عضو هیئت علمی انستیتو پاستور ایران هشدار داد که پشههای آئدس به احتمال زیاد به تهران میرسند.
در حالی که حسین فرشیدی، معاون وزیر بهداشت جمهوری اسلامی هشدار داده «تب دنگی در صورت همهگیری از کرونا خطرناکتر خواهد بود»، وبسایت دنیای اقتصاد به نقل از آرتمیس رمضانی، عضو هیئت علمی انستیتو پاستور ایران نوشته است: «با توجه به گسترش آئدس در گیلان و بخشهایی از مازندران، امکان این که این پشه به همراه مسافران به تهران بیاید زیاد است و در آن صورت میزان اپیدمی افزایش مییابد.»
در این حال، به گزارش خبرگزاری ایرنا مهدی زنگنه، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اعلام کرد که تاکنون «سه مورد ابتلا به تب دنگی در سیستان وبلوچستان شناسایی شده» هرچند به ادعای او «هر سه نفر در کشورهای امارات و پاکستان به این بیماری شده و سپس به ایران آمدهاند».
رسانهها در ایران از درپیش بودن بحران اپیدمی «تب دنگی» در ایران خبر دادهاند و رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت نیز اعلام کرده که ۴۰ شهر در معرض خطر شیوع تب دنگی قرار دارند.
پشه آئدس عامل بیماری تب دنگی است و به گفته برخی کارشناسان، تغییرات اقلیمی در مناطق مختلف جهان، شیوع این بیماری را گستردهتر کرده است.
علائم بیماری تب دنگی از جمله «تب، بدندرد، ضعف، خستگی» و به طور کلی «علایم شبیه به سرماخوردی» است. در ماههای گذشته ابتلا به بیماری تب دنگی در ایران افزایش یافته است.
دکتر جواد امان در این زمینه به صدای آمریکا گفته که بهترین راه پیشگیری از ابتلا به تب دنگی رعایت راهکارهایی ساده از جمله نزدیک نشدن به آبهای راکد، استفاده از پشهبند در فضای باز، زدن توری به پنجرههای خانهها، و استفاده از اسپریهای دورکننده حشره بر روی بدن است تا احتمال مواجهه با پشه آئدس که عامل بیماری تب دنگی است، کم بشود.
تدروس آدهانوم، دبیرکل سازمان بهداشت جهانی، مصرف واکسن ساخت شرکت ژاپنی تاکدا برای بیماری تب دنگی را که در سال ۱۴۰۲ به بازار عرضه شد را توصیه کرده است.
این واکسن که «کیو دِنگا» نام دارد در اتحادیه اروپا و کشورهایی که این بیماری در آن جا شایع است مانند اندونزی و برزیل تأیید شده است.
بر اساس گزارش مرکز پیشگیری و کنترل بیماریهای اروپا (ECDC) از نهادهای زیرمجموعه اتحادیه اروپا، از ابتدای سال ۲۰۲۴ بیش از ۱۰ میلیون مورد ابتلا به تب دنگی در ۸۰ کشور جهان گزارش شده است. تخمین زده میشود این بیماری در نیمه نخست سال جاری میلادی بیش از پنج هزار کشته در سراسر جهان بر جا گذاشته باشد.