جمهوری اسلامی ایران در واکنش به گزارشات برجامی و پادمانی مدیرکل آژانس اعلام کرد که «تورقوز آباد» یک مکان صنعتی است و برای ذخیرهسازی مواد هستهای مناسب نیست. همچنین ادعا شده که سؤالات آژانس «بر اساس اسناد ساختگی و غیرمعتبر» طرح شده و ایران هیچ تعهدی برای پاسخگویی به آنها ندارد.
در این جوابیه که نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در دفتر سازمان ملل متحد آن را ارائه کرده آمده است: «منشأ ذرات گزارش شده را پیدا نکردیم، اما احتمال وجود چنین ذرات از طریق خرابکاری را نمیتوان منتفی دانست»
جمهوری اسلامی همچنین به گزارش آژانس نیز ایراداتی وارد دانسته و اعلام کرده است که فعالیتهای راستیآزمایی و نظارتی که در محدوده برجام تعریف شدهاند، نباید تحت دستور کار موافقتنامه پادمانی«انپیتی» گزارش شوند.
جمهوری اسلامی به نامه اخیر سه کشور اروپایی آلمان و فرانسه و انگلیس نیز واکنش نشان داده و مدعی شده که نامه این سه کشور به رئیس شورای امنیت در ۱۴ نوامبر ۲۰۲۳، «با بستن چشم بر علت اصلی وضعیت فعلی پیرامون برجام، عمداً اطلاعات نادرستی در مورد تعهدات ایران ذیل برجام و برنامه صلحآمیز هستهای آن منتشر میکند.»
سه کشور اروپایی عضو برجام روز پنجشنبه دوم آذر ماه با انتشار بیانیهای مشترک از تصمیم خود مبنی بر عدم تداوم لغو تحریمها علیه جمهوری اسلامی ایران خبر دادند.
بریتانیا، فرانسه، و آلمان در بیانیه خود خطاب به شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی، این اقدام خود را «پاسخ مستقیم به عدم پایبندی جدی و فزاینده» جمهوری اسلامی و منطبق با برجام و قطعنامه ٢٢٣١ شورای امنیت سازمان ملل عنوان کردهاند.
رویترز ۲۵ آبانماه با استناد به گزارشهای محرمانه آژانس بینالمللی انرژی اتمی نوشت که ایران به اندازه کافی اورانیوم غنیشده با خلوص ۶۰ درصد، نزدیک به درجه تسلیحاتی، برای ساخت سه بمب هستهای در اختیار دارد.
آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گزارش جدید خود که روز چهارشنبه ۲۳ آبان منتشر شد، اعلام کرد که مذاکرات با ایران در مورد دو موضوع مهم، یعنی نصب تجهیزات کنترل و بازرسی بیشتر در تاسیسات هستهای ایران و دریافت پاسخهای قانعکننده در مورد کشف آثار اورانیوم در دو تاسیسات هستهای ایران، بدون پیشرفت به پایان رسیده است.
در همین رابطه لورا هولگیت، سفیر آمریکا در آژانس بینالمللی انرژی اتمی، در جلسه روز چهارشنبه، اول آذر، از اقدامات ایران که موجب «تضعیف» فعالیتهای آژانس برای تضمین ماهیت صلحآمیز برنامه هستهای تهران شده است، انتقاد کرد.
او گفت: «ما با نگرانی جدی نتیجهگیری مدیرکل آژانس درباره تضعیف توانایی آژانس برای تضمین ماهیت صلحآمیز برنامه هستهای ایران را متذکر میشویم.»