لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۸ بهمن ۱۴۰۳ ایران ۲۲:۴۲

مشاور خامنه‌ای توافق با عربستان را «زلزله سیاسی» نامید؛ منتقدان از «بزرگ‌نمایی خطرناک» می‌گویند


یحیی رحیم‌صفوی فرمانده کل اسبق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و دستیار و مشاور عالی علی خامنه‌ای.
یحیی رحیم‌صفوی فرمانده کل اسبق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و دستیار و مشاور عالی علی خامنه‌ای.

مشاور رهبر جمهوری اسلامی گفته است توافق اخیر ایران و عربستان که با وساطت چین صورت گرفته، «یک زلزله» در حوزه سیاسی محسوب می‌شود، اما همزمان برخی کارشناسان و کاربران شبکه‌های اجتماعی نسبت به «بزرگ‌نمایی» آن هشدار داده‌اند.

به گزارش رسانه‌های ایران، یحیی رحیم صفوی، فرمانده اسبق سپاه پاسداران و «مشاور عالی» علی خامنه‌ای در مراسم افتتاح موزه هوانیروز ارتش جمهوری اسلامی گفته است: با این توافق «دوران پسا آمریکا» در منطقه شروع شده است.

«دستیار و مشاور عالی» رهبر جمهوری اسلامی مدعی شده که علی خامنه‌ای از سال ۷۶ «یک نگاه راهبردی» به روابط تهران و ریاض داشته، هر چند این گفته با سیاست‌های عملی حکومت ایران به ویژه حمایت از عاملان حمله به سفارت و کنسولگری عربستان در تهران و مشهد و همچنین بروز برخی ناآرامی‌های منطقه‌ای، در تضاد جدی قرار دارد.

روز جمعه نوزدهم اسفندماه رسانه‌های نزدیک به حکومت ایران از جمله حساب توییتری «نور نیوز» وابسته به شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی از «مذاکرات» علی شمخانی دبیر این شورا در «یک کشور خارجی» خبر دادند که این خبر، کمی بعد به انتشار گزارش‌هایی به نقل از مقامات رسمی تهران منتهی شد و خبر از «توافق ایران و عربستان سعودی برای از سرگیری روابط دو جانبه» با «میانجیگری پکن» دادند.

«استقبال» بسیاری از مقامات جمهوری اسلامی و چهره‌های نزدیک به حکومت نسبت به چشم‌انداز توافق اخیر ریاض و تهران در حالی است که برخی دیگر از فعالان سیاسی و کاربران شبکه‌های اجتماعی نسبت به این حجم از تبلیغات دستاوردهای احتمالی آن، ابراز تردید کرده‌اند.

برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی در این زمینه نوشتند: رسانه‌های ایران در یک «رقابت سیاسی داخلی» ‎توافق ایران و عربستان را «بیش از حد استاندارد» دارند «بزرگ‌نمایی» می‌کنند و در «اقتصاد شرطی شده» فعلی ایران، این بزرگنمایی «خطرناک» است.

عباس عبدی از چهره‌های سیاسی جناح اصلاح‌طلب حکومت ایران در شماره امروز یکشنبه بیست و یکم اسفندماه روزنامه «اعتماد» نیز نوشته است: «برنده اصلی» توافقنامه تهران و ریاض، دولت چین است.

او توضیح داده که پکن در این میانجیگری «بازار انرژی» خود را «تضمین کرده»، «نفوذ دیپلماتیک» خود را توسعه داده و هم «رابطه دو کشور مهم منطقه» را به قراردادهای آنها با چین «گره» زده است.

در روزهای اخیر، برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های داخلی ایران نیز با انتشار «مواضع گذشته و کنونی» تعدادی از رسانه‌ها و چهره‌های شاخص حکومتی در مورد عربستان، از وجود «رفتاری دوگانه و متضاد» در این ارتباط، انتقاد کرده بودند.

XS
SM
MD
LG