شرکت فایزر اعلام کرد قرص ضد ویروسی که این شرکت تولید کرده است میتواند تا ۸۹ درصد خطر بستری و مرگ را در بین بیماران سرپایی کووید-۱۹ کاهش دهد.
این ضدویروس خوراکی که پاکسلوید نام دارد، قرار است به زودی برای دریافت مجوز مصرف اضطراری به سازمان نظارت بر غذا و دارو آمریکا معرفی شود.
قرص مشابه تولید شرکت آمریکایی «مرک» که نخستین مجوز خود را از بریتانیا دریافت کرد، در ارزیابیها نشان داده که میتواند احتمال مرگ یا بستری شدن در بیمارستان را برای بیماران مبتلا به کرونا که در معرض خطر بالا هستند به نصف کاهش دهد.
مقایسه این دو قرص با توجه به این که مشخص نیست هر کدام در چه شرایطی و در میان چه گروههایی مورد ارزیابی قرار گرفتهاند، از لحاظ علمی درست نیست.
هیچ یک از این دو شرکت هنوز جزئیات آزمایشهای بالینی خود را منتشر نکردهاند و نتایج آزمایشهای فایزر هنوز برای ارزیابی در اختیار کارشناسان مستقل قرار نگرفته است.
جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا این درمان را «ابزاری دیگر برای حفاظت از شهروندان در برابر ویروس کرونا» خواند و گفت در صورت تأیید آن توسط سازمان نظارت بر غذا و داروی آمریکا، دولت میلیونها دز از قرص پاکسلوید شرکت فایزر را خریداری خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، در حالی که ارزش سهام شرکت فایزر ۱۱ درصد افزایش یافت، سهام مرک، ۸.۵ درصد افت داشت.
آزمایشهای فایزر بر روی قرص پاکسلوید نشان داده است که در ۸ دهم درصد از دریافت کنندهها که بستری شده اند تا ۲۸ روز بعد از ابتلا به کرونا منجر به مرگ نشده است، اما در میان کسانی که شبهدارو مصرف کردند، ۷ درصد بستری شدند و ۷ نفر فوت کردند.
۷۷۵ داوطلب شرکتکننده در آزمایشهای قرص پاکسلوید، واکسینه نشده بودند و به دلیل داشتن عوارض دیگر مانند دیابت، چاقی و یا بیماریهای قلبی، در صورت ابتلا به کرونا با خطر بیشتری روبرو میشدند.
این دارو، مهارکننده فعالیت آنزیم پروتئاز است که ویروس کرونا برای تکثیر به آن نیاز دارد.