انفجار در معدن زغال سنگ در استان گلستان ایران تاکنون بیش از ۳۰ مجروح برجای گذاشته و مسئولان آمار ضدونقیضی درباره کشته ها اعلام می کنند. ده ها معدنچی نیز در عمق حدود دو کیلومتری در معدن حبس شده اند. این معدن بیش از ۵۰۰ کارگر دارد.
بیشتر بخوانید:
اخبار ضد و نقیض از کشته های انفجار در معدن زغال سنگ گلستان؛ دهها کارگر حبس شدهاند
در این مطلب، نگاهی به فجایع مشابه در جهان داریم:
معدن ذغال سنگ سوما در ترکیه- مه ۲۰۱۳
سه سال پیش در اردیبهشت ۱۳۹۳ (مه ۲۰۱۴) ، حادثه ای مشابه در معدن ذغال سنگ سوما در غرب ترکیه، بیش از ۳۰۰ کشته و ۸۰ جروح بر جای گذاشت. آنجا نیز اتصالی برق باعث انفجار یک دستگاه برقی در معدن و سپس آتش سوزی شده بود. مقامات ترکیه گفتند مرگ اکثر قربانیان بر اثر مسمومیت با گاز مونوکسید کربن و آتش سوزی بود.
عملیات نجات معدنچیانی که در معدن گرفتار شده بودند بیش از دو روز طول کشید و امدادگران سعی کردند با ورود هوای تازه به معدن، از خفگی معدنچیان گرفتار جلوگیری کنند.
رجب طیب اردوغان نخست وزیر وقت به محل حادثه رفت و حوادث کاری را «رویدادهای عادی» توصیف کرد. این اظهار نظر خشم جمعیت را برانگیخت و مردم خواستار استعفای او شدند و کارگران در سراسر ترکیه، در اعتراض به استانداردهای ضعیف ایمنی معادن اعتصاب سراسری برپا کردند.
معدن سان خوزه در شیلی اکتبر ۲۰۱۰
در اوت ۲۰۱۰ یک معدن مس و طلا در شیلی فروریخت و ماجرای نجات ۳۳ معدنچی در عمق ۷۰۰ متری معدن سن خوزه در ۶۹ روز آینده یکی از داغترین خبرهای آن سال بود.
مهندسان و متخصصان يک کپسول ويژه نجات ساختند و آن را از تونلی که برای دسترسی به معدنچيان زندانی حفر کرده بودند، به پايين فرستادند.
سباستيان پينرو رييس جمهوری شيلی در تمام مدت عمليات نجات در محل معدن حضور داشت و يک يک معدنچيان رها شده را در آغوش می گرفت و از آنان استقبال می کرد. بیش از یک هزار خبرنگار در محل معدن در صحرای شیلی جمع شدند و عملیات نجات از تلویزیون های جهان پخش شد. امدادگران برای نجات معدنچیان گرفتار یک استوانه فلزی تعبیه کرده و افراد را یک به یک از معدن خارج کردند. این عملیات از نظر سرعت، دقت و ایمنی ستایش همگان را برانگیخت و «استثنایی و شگفت انگیز» توصیف شد.
پوشش جهانی عملیات نجات شهرتی بین المللی به معدنچیان داد و پیشنهاد های شغل، و قراردادهایی برای فیلم و کتاب دریافت کرده و شرکت کامپیوتری اپل و تیم های بین المللی فوتبال هدایایی برای آنها فرستادند.
سباستیان پینرا رییس جمهوری در تمام دوره عملیات نجات در محل حضور داشت و به هر مردی که از معدن بیرون می آمد خوش آمد می گفت، آنها را به ضیافتی در کاخ ریاست جمهوری در سانتیاگو دعوت کرد. عملیات نجات نزدیک به ۲۰ میلیون دلار هزینه داشت.
معدن ذغال سنگ پنسیلوانیا
معدن ذغال سنگ در شهر سنترالیای ایالت پنسیلوانیا در آمریکا در سال ۱۹۶۲ آتش گرفت و حالا پس از بیش از نیم قرن در حال سوختن است به طوری که مسئولان در جابه جای این شهر متروکه، تابلوهای هشدار زده اند که می گوید خطر بلعیده شدن در زمینی که در اعماق می سوزد و ذوب می شود وجود دارد. این شهر که حالا شهر ارواح است، قبل از آتش سوزی معدن بیش از هزار نفر جمعیت داشت.
آتش سوزی در سال ۱۹۶۲ عمدی و برای پیشبرد کار معدن بود اما شعله های آتش به یک رشته تونل های قدیمی سرایت کرد که هنوز پر بود از ذغال. با آن که آتش سوزی در سطح زمین خاموش شد اما شعله در اعماق زمین همچنان زنده است و به مرکز شهر سنترالیا رسیده است.
معدن و شهر سنترالیا در پنسیلوانیا یکی از جاذبه های توریستی این ایالت است.