لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۹:۳۱

صفحه آخر: کارنامه چهارسال ریاست جمهوری حسن روحانی – از وعده تا عمل


صفحه آخر ۲۸ آوریل ۲۰۱۷: شعارها و واقعیت های دولت روحانی
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:54:00 0:00

حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، در پایان دوره اول تصدی این مقام، خود را برای دور دوم کاندیدا کرده است. اما آیا عملکرد دولت روحانی در چهار سال گذشته، آنقدر درخشان بوده که رأی دهندگان را یکبار دیگر برای انتخاب وی به پای صندوق‌ها بکشاند؟این برنامه نگاهی دارد به کارنامه حسن روحانی.

برنامه صفحه آخر هشتم ادیبهشت ماه ۱۳۹۶ خورشیدی برابر با بیست و هشتم آوریل۲۰۱۷ میلادی به کارنامه حسن روحانی اختصاص دارد.

اولین همایش انتخاباتی حسن روحانی برای انتخابات امسال هفته پیش در قزوین برگزار شد. وی در صحبت‌هایش گفت: "شعار ندهیم، عمل مهم است." البته آقای روحانی استاد شعار دادن است، ولی می‌گوید عمل مهم است، شعار ندهیم، حرف‌های کلی و بی‌خاصیت نزنیم. نمونه حرف‌ها و وعده‌های ایشان این است: "ما باید بهشت بسازیم؛ ما باید ثروت را عادلانه تقسیم کنیم؛ ما باید ..." با کمال رشادت، حرف‌های منبریِ چهار سال قبل را تکرار می‌کند. اما آیا شعارهای چهار سال پیشِ او جامه عمل به خود پوشید، و ملت ایران، که وی با عنوان "بزرگ و عزیز" از او یاد می‌کند، زیر سایه دولت تدبیر و امید چنان در رفاهی که او وعده داد، زندگی کرده‌اند که نیازی به ۴۵ هزار تومان یارانه دولت احمدی‌نژاد ندارند؟ حرف‌های چهار سال پیش آقای روحانی، و نتیجه عملی آن در این چهارسال چه بود؟

صفحه آخر ۲۸ آوریل ۲۰۱۷: شعارها و واقعیت های دولت روحانی
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:54:00 0:00

برای درک بهتر عملکرد دولت تدبیر و امید، کافی است رشد قیمت یکی از اقلام خوراکی – یعنی گوشت – در چند سال گذشته را با حداقل دستمزدی که امسال تعیین شده مقایسه کنیم. لازم به یادآوری است که در مقایسه با دوره احمدی نژاد – که کشور را ورشکست کرد – رکود اقتصادی افزایش یافته، و هزینه دولت هم دو برابر و نیم بیشتر شده، چرا؟

آقای روحانی قوه مجریه را با هزینه ماهانه حدودا ۸۰۰۰ میلیارد تومانی تحویل گرفت. هزینه‌های دولت در ۹ ماه اول سال ۹۴ و قبل از اجرای برجام به طور میانگین ۱۲.۳ هزار میلیارد تومان بود؛ اما فقط دو ماه پس از اجرای برجام با رشد ۵۲ درصدی به طور متوسط به ۱۸.۷ هزار میلیارد تومان افزایش یافت. چرا؟ درآمد حاصل از صادرات نفتی و غیرنفتی به کجا می‌رود که وضع مردم، هر روز بدتر می‌شود؟

این درست که در دولت احمدی نژاد فقط یک قلم ، ۷۰۰ میلیارد دلار نابود شد، و ده‌ها میلیارد دلارِ گم شده یکی از نتایج دولت احمدی نژاد بود؛ اما پول‌هایی که در دوره آقای روحانی ناپدید شده هم کم نیست.

حمیدرضا حاجی بابایی، از اصولگرایان مجلس، که پیشتر در ارتباط با یارانه‌ها افشاگری‌هایی کرده بود، می‌گوید ۵۶ میلیارد تومان از درآمد نفتی، که بعد از رفع تحریم‌ها فروخته شده، به خزانه دولت واریز نشده است. این مبلغ که به خزانه نرفته کجا رفته؟! و آن یک میلیارد و هفتصد میلیون دلاری که فقط یه قلم در توافق با دولت اوباما به ایران پرداخت شد، کجاست؟! این پرداخت در اخبار ایران هم منعکس شده بود:

" دولت اوباما روز چهارشنبه اعلام کرده که در ماه ژانویه ۲۰۱۷، دو روز بعد از این که اجازه تحویل ۴۰۰ میلیون دلار پول نقد به ایران را داده است، یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار دیگر نیز بابت حل و فصل دعوای حقوقی در خصوص تجهیزات نظامیِ تحویل داده نشده، به تهران پرداخت کرده است."

صفحه آخر هشتم اردیبهشت ۱۳۹۶ - بخش دوم
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:05:52 0:00

چرا آقای روحانی در برابر افشاگری‌هایی که از این‌همه فساد اطرافیان و وزرای کابینه‌اش می‌شود بی‌تفاوت است و سکوت می‌کند؟ در این موارد قدرت دارد، و کسی هم نمی‌تواند به حسین فریدون و نعمت زاده و ترکان (که حسین دهدشتی نماینده مجلس نهم مفصل درباره او افشاگری کرد) و ... کاری داشته باشد، اما وقتی صحبت از وضع معیشت مردم و حقوق بشر و بگیر و ببند و اعدام می‌شود، می‌گوید "این موارد به دولت مربوط نمی‌شود؛ دست ما بسته است؟"

در نامه بهمن ۹۵ احمد توکلی به اسحاق جهانگیری، معاون اول حسن روحانی، در باره وزیر صنعت و معدن به شرح زیر است:

"آقای نعمت زاده برای خارج ساختن محصولات پتروشیمی از بورس کالا که طبق برآورد کارشناسان مرکز پژوهش‌های مجلس، ویژه خواری سالانه ۱۰۰۰ میلیارد تومانی را برای معدودی تولیدکننده این صنعت در پی دارد، مجدداً فعال شده است. شواهد متعدد نشان می‌دهد جناب آقای نعمت زاده متأسفانه مصداق مشکل فساد انگیز فوق است و در موارد متعدد میان منافع شخصی و اهداف عمومی، اولی را ترجیح داده است. نعمت زاده در جلسه علنی ۱۶ آذر ۹۴ مجلس اذعان کرد که در ۱۹ شرکت عضو هیأت مدیره بوده ولی مدعی شد که اغلب این عضویت در هیأت مدیره‌ها به دلیل استفاده از تجربیات ۴۰ ساله وی و بدون سهامداری واقعی بود. این خلاف‌گویی در خانه ملت، وقتی آشکار می‌شود که بدانیم که همسر وی، خانم مریم بختیار و دخترانش شبنم و زینب نعمت زاده هم اکنون در ۱۰ شرکت مدیرعامل، رئیس، نایب رئیس و عضو هیأت مدیره یا بازرس هستند. این خانم‌ها هم آیا تجربه ۴۰ ساله دارند؟! از آقای نعمت زاده بپرسید چرا پلیس امارات در تعقیب سحر نعمت زاده است؟ چرا آقای روحانی درباره برادرش حسین فریدون جواب نمی‌دهد؟ ناصر سراج، رئیس وقتِ سازمان بازرسی کل کشور، می‌گوید "علی رئیسی در سال‌هایی که ریاست بانک مرکزی را در دست داشت، تخلفات زیادی کرد و پرونده سنگینی دارد که سازمان بازرسی کل کشور آن را به جریان انداخته. ولی در حالی که این پرونده باز بود، ایشان با اصرار حسین فریدون به ریاست بانک رفاه کارگران منصوب شد."

این حرف صریح رئیس وقتِ بازرسی کل کشور درباره علی صدقی، و سفارش برادر رئیس جمهوری برای گماشتن همین فرد برای مدیرعاملی بانک رفاه کارگران. فقط یک قلم از سوء استفاده‌های بی‌حساب علی صدقی ۲۴۰ میلیون تومان است.

آقای حسن روحانی در واکنش به همه این موارد، تنها کاری که برای مقابله با فساد کرده، ارائه لایحه شفافیت و حقوق ذینفعان است! انگار نه قانون اساسی وجود دارد، نه تا حالا قوانین موضوعی بوده (فقط یک نمونه‌اش منع قانونی دریافت بیش از ۷ برابر حقوق پایه توسط مدیران است، که البته تا به حال اجرا نشده. آیا لایحه جدیدی درست کردن برای این موضوع، چیزی غیر از "حرف درمانی" و شیره مالیدن به سر مردم است؟!

مگر نه این‌که طبق ماده ۷۶ قانون مدیریت خدمات کشوری، هیچ فردی در دولت نمی‌تواند بیشتر از هفت برابر حداقل حقوق پایه یک کارمند عادی حقوق دریافت کند؟! یعنی بالاترین حقوق ماهانه بالاترین مدیر دولتی در سال ۹۴ و ۹۵ باید حداکثر ماهی شش میلیون تومان می‌بود. ولی این قانون هزگز اجرا نشد، برای نمونه در لا به لای اخبار می‌خوانیم "حقوق و مزایای محسن پورکیانی، مدیرعامل جدید شرکت بیمه ایران در اردیبهشت ماه نزدیک به ۱۷ میلیون تومان بوده"، "در سال ۹۴، نهصد و پنجاه مدیر دولتی، هر کدام ماهانه ۱۷۲ میلیون تومان حقوق گرفتند"، "فیش حقوقی ۲۶۰ میلیونی بانک رفاه کارگران"، "حقوق ۸۰۰ هزار تومانی کارگران" و ...

در رابطه با حقوق بشر – که در ایران اسمش را گذاشته‌اند حقوق شهروندی – به رغم وضعیت اسفبار حقوق بشر در ایران، آقای روحانی امسال هم همان شعارهای چهارسال پیش را تکرار می‌کند.

صفحه آخر هشتم اردیبهشت ۱۳۹۶ - بخش سوم
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:05:37 0:00

حالا هم هنوز دوره دوم ریاست جمهوری‌ آقای روحانی شروع نشده، مشاور رسانه‌ای‌اش با تکیه به منشور شهروندی برای رسانه‌ها خط مشی تعیین می‌کند – آن هم با چه لحن شایسته‌ای! روحانی در اولین صحبت‌های انتخاباتی‌اش گفته انتخابات، انتخابی است بین ادامه فضای امنیتی با آزادی بیان – که البته حرف خنده داری است؛ اما بد نیست به صحبت‌های آقای حسام الدین آشنا، مشاور رسانه‌ای روحانی در جلسه‌ای که اخیراً در دانشکده صدا و سیما و به صورت غیرخصوصی برگزار شد، گوش کنیم:

صفحه آخر هشتم اردیبهشت ۱۳۹۶ - بخش چهارم
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:06:25 0:00

عاصمه جهانگیر، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران می‌گوید: "این اتهامات، شوربختانه ارزیابی من را در مورد وجود فضای ترس در ایران قوت می‌بخشد. من این ارزیابی را در اولین گزارشم به شورای حقوق بشر سازمان ملل بیان کرده و گفته‌ام در ایران از روش‌های مشابهی برای ساکت کردن کسانی که عقاید مخالف خود را بیان می‌کنند استفاده می‌شود."

وبسایت پاسپورت ایندکس (Passport Index) فهرست رده‌بندی پاسپورت‌ها در سال ۲۰۱۷ را منتشر کرده. در این رده‌بندی، گذرنامه کشورهای سراسر د نیا ارزیابی شده؛ و بدترین گذرنامه‌های دنیا در دست مردم ایران و دو کشور دیگر است. فکر می‌کنید چرا؟

راههای تماس با برنامه صفحه آخر:

شماره تلفن گرفتن پیام فقط برای پخش در برنامه تقدیمی:

۵۹۸۲ ۳۸۲ ۲۰۲ ۰۰۱

ایمیل برای ارسال فیلم و ویدئو

lastpage@voanews.com

نشانی فیسبوک برنامه:

Voalastpage

تلگرام بخش فارسی صدای آمریکا:

farsivoa

* نظر مهمانان محترم برنامه الزاما نظر صدای آمریکا نیست.

XS
SM
MD
LG