لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۴۱

هشدار مقام ارشد اطلاعات آمریکا درباره توانایی سایبری ایران


جیمز کلاپر مدیر تشکیلات اطلاعات ملی ایالات متحده
جیمز کلاپر مدیر تشکیلات اطلاعات ملی ایالات متحده

جیمز کلاپر مدیر تشکیلات اطلاعات ملی آمریکا، روز پنجشنبه در سخنانی در نشست کمیته اطلاعات سنا، برای نخستین بار تایید کرد که ایران پشت حمله اینترنتی زمستان ۱۳۹۲ به اپراتور «لاس وگاس ساندز کورپ» بوده است؛ یکی از دو حمله نخست سایبری که از سوی کشورهای خارجی علیه اهدافی در ایالات متحده صورت گرفت.

نشریه اقتصادی بلومبرگ بیزنس، آذر ماه گذشته در گزارشی نوشت که فعالان سایبری ایرانی مسئول حمله فوریه ۲۰۱۴ به «لاس وگاس ساندز کورپ» بودند، که در نتیجه آن اطلاعات هزاران سرور با استفاده از بدافزارهای ویرانگر، پاک شدند.

بر اساس گزارش این نشریه، هکرها می‌خواستند شلدون ادلسون، مدیر اجرایی آن شرکت را، که گفته بود باید ایران را با بمب اتمی بمباران کرد، ادب کنند.

آقای کلاپر در ادامه سخنان امروز خود، با اشاره به حمله سایبری آذر ماه گذشته به شرکت فیلم‌سازی سونی پیکچرز توسط کره شمالی، گفت در حالی که ایران و کره شمالی از توانایی‌های فنی پائین‌تری در مقایسه با روسیه و چین برخوردار هستند، اما حملات ویرانگر اخیر آنها نشان داد که هم تهران و هم پیونگ یانگ، بازیگرانی «پرانگیزه و غیرقابل پیش‌بینی» در فضای سایبری هستند.

ایران دست داشتن در هرگونه حمله سایبری علیه ایالات متحده را رد کرده است. با این حال، بهمن ماه سال گذشته، رسانه‌های ایران از رهبر جمهوری اسلامی ایران نقل کردند که دانشجویان کشور باید خود را برای شرکت در جنگ سایبری آماده کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله علی خامنه‌ای با ارسال پیامی به اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل، آنها را «افسران جنگ نرم» نامید و از آنها خواست با تمام وجود خود را برای این عرصه آماده کنند.

در طول سال‌های اخیر، گزارش‌های متعددی از گسترش جنگ سایبری میان ایران از یک سو، و برخی کشورهای دیگر مانند ایالات متحده و اسرائیل منتشر شده است.

مدیر تشکیلات اطلاعات ملی آمریکا در بخشی از سخنان امروز خود گفت «واقعیت این است که ما اکنون با حمله‌های مداوم سایبری روبرو هستیم و به باور من این حمله‌ها ادامه می‌یابد. تهدیدهای سایبری جدی هستند.»

وی در ادامه افزود «با توجه به انگیزه‌های مجرمانه و ایدئولوژیک هکرها و افراطی‌ها در کشورهای برخوردار از این توانائی، مثل روسیه، چین، ایران و کره شمالی، که دشمنان بالقوه ماهستند، در صورتی که بخواهند می‌توانند به ما آسیبی بسیار جدی وارد آورند.»

ایران طی سال‌های گذشته بارها ادعا کرده که خود قربانی حملات اینترنتی متعددی بوده است. کارشناسان سایبری در سال ٢٠١٠ میلادی (۱۳۸۹ خورشیدی) اعلام کردند نیروگاه اتمی بوشهر ایران هدف حمله‌ ویروسی به نام «استاکس نت» قرار گرفته بود.

تهران در سال ٢٠١٢ نیز از حمله‌ سایبری بدافزار دیگری به نام «Flame» خبر داد.

XS
SM
MD
LG