لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۱۳

اعتراض‌ها به تداوم نقض حقوق بشر در ایران


برخی از رهبران جامعه بهایی ایران که در زندان بسر می برند
برخی از رهبران جامعه بهایی ایران که در زندان بسر می برند

جامعه بین‌المللی بهائیان، که در ژنو سوئیس مستقراست، در آخرین بیانیه خود می‌گوید ایران درباره وعده‌هایی که چهار سال پیش در مورد بهبود وضعیت رفتار با بهائیان داده است، صادق نبوده و به آن وعده‌ها عمل نکرده است.

در این بیانیه به ۳۴ مورد از تعهداتی که ایران در فوریه سال ۲۰۱۰ میلادی (زمستان ۱۳۸۸ خورشیدی) در برابر شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد قول اجرای آنها را داده بود، و عمل به آنها می‌توانست بر بهبود وضعیت حقوق بهائیان در ایران تاثیرگذار باشد، اشاره شده است.

سیمین فهندژ، سخنگوی جامعه بین‌المللی بهائیان، درباره بیانیه اخیر این جامعه به صدای آمریکا می‌گوید که محاکمه شفاف و قانونی رهبران جامعه بهایی که در ایران زندانی هستند و تعقیب قضایی کسانی که علیه بهائیان ایجاد کینه و نفرت در جامعه می‌کنند، از وعده‌هایی بود که حکومت ایران به آنها عمل نکرده است.

این وعده‌ها در جریان سازوکاری به نام بازنگری عمومی دوره‌ای صورت گرفت که شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد هر چهار سال یک بار، از آن برای مرور وضعیت حقوق بشر در هر یک از کشورهای عضو استفاده می‌کند. مرور بعدی قراراست در ماه اکتبر ۲۰۱۴ (پائیز ۱۳۹۳) انجام شود.

در همین حال همزمان با سفر قریب الوقوع حسن روحانی رئیس جمهور ایران به نیویورک برای شرکت در نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد، اعتراض‌ها به عدم بهبود وضعیت حقوق بشر و نقض آزادی بیان در ایران همچنان ادامه دارد .

روز چهارشنبه شورای حقوق بشر سازمان ملل در گزارشی نسبت به وضعیت سعید عابدینی، کشیش ایرانی-آمریکایی که به ۸ سال زندان محکوم شده است، اعتراض کرده و خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط او شده است.

نغمه عابدینی، همسر سعید عابدینی، به صدای آمریکا می‌گوید نسبت به وضعیت نگهداری همسرش در زندان، که بیمار نیز هست، به شدت نگران است. خانم عابدینی از این که شورای حقوق بشر سازمان ملل موضوع سعید عابدینی را با جدیت پیگیری می‌کند ابراز خرسندی کرده و امیدوار است که این تلاش‌ها به آزادی همسرش منجر شود.

گروهی از انجمن‌های علمی آمریکا نیز قرار است وضعیت امید کوکبی، دانشجوی دکترای فیزیک هسته‌ای که به دلیل عدم همکاری با برنامه هسته‌ای ایران بازداشت و به ۱۰ سال زندان محکوم شده است، را همزمان با حضور حسن روحانی در نیویورک پیگیری کنند.

چند روز پیش، بان کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد، نیز در گزارشی که منتشر کرد گفت با وجود وعده‌های حسن روحانی، ‌پیشرفت قابل ملاحظه‌ای در وضعیت حقوق بشر و آزادی بیان در ایران دیده نشده است.

چند مقام دولتی ایران، از جمله محمدجواد لاریجانی دبیرستاد حقوق بشر قوه قضائیه، گزارش دبیرکل سازمان ملل متحد را تکرار اتهامات پیشین گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل و افرادی خواند که او آنها را «منافقین، ضدانقلاب و سران غربی و صهیونیستی» نامیده است.

جمهوری اسلامی ایران اسرائیل را به رسمیت نمی‌شناسد و از واژه «صهیونیستی» به جای اسرائیلی استفاده می‌کنند.

نهادهای بین‌المللی مدافع حقوق بشر، ایران را به نقض سازمان یافته حقوق بشر متهم می‌کنند.

  • 16x9 Image

    کوروش صحتی

    عمده گزارشهای او در مورد مسائل سیاسی داخلی ایران، حقوق بشر و جنبش های اجتماعی است.

XS
SM
MD
LG