لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۲۵

سناتورهای آمریکا: حقوق بشر در مذاکره با ایران مطرح شود


ساحتمان کنگره آمریکا در واشنگتن، پایتخت ایالات متحده
ساحتمان کنگره آمریکا در واشنگتن، پایتخت ایالات متحده

سناتور جمهوری خواه مارک کرک و سناتور ران وایدن از حزب دموکرات آمریکا، در نامه ای به باراک اوباما رییس جمهوری ایالات متحده نسبت به وضعیت حقوق بشر و نقض ادامه دار آن در ایران ابراز نگرانی کردند و خواستار طرح آن در گفتگوهای هسته ای با ایران شدند.

این دو، به همراه ۲۱ سناتور دیگر و تنی چند از اعضای مجلس نمایندگان، که از امضا کنندگان این نامه که روز پنجشنبه منتشر شد هستند، از رییس جمهوری آمریکا خواستند از فرصت استفاده کرده و این موضوع را در گفتگوهای جاری هسته ای با ایران مطرح کند.

موضوع نقض گسترده حوق بشر در ایران سال هاست که مورد انتقاد کشورهای غربی و مجامع بین المللی قرار دارد و سازمان ملل متحد نیز با تعیین یک گزارشگر ویژه، ضمن ارائه گزارش از موارد مختلف نقض حقوق بشر در ایران، در تلاش است تا زمینه گفتگو با مقام های ایرانی در این زمینه را فراهم کند.

سناتور کرک با بیان این که «حدود یک سال است که حسن روحانی رییس جمهوری ایران شده و نقض فاحش حقوق بشر در ایران، بدون هیچ نشانه ای از بهبود وضعیت حقوق مردم ایران ادامه دارد» می گوید ایرانی ها بطور فزاینده ای مورد آزار و اذیت قرار می گیرند و تنها به خاطر ابراز عقایدشان زندانی می شوند.

آقای کرک در ادامه می گوید در حالی که دولت (آمریکا) مشغول گفتگو با حکومت ایران بر سر برنامه هسته ای ایران است «نمی توان این نقض آشکار حقوق بشر را توان نادیده گرفت.»

سناتور وایدن نیز با اشاره به زیر پا گذاشتن حقوق مردم و مورد اذیت و آزار قرار گرفتن اقلیت ها توسط حکومت در ایران، در این نامه می گوید گفتگوهای جاری با ایران فرصتی مناسب و منحصربفرد برای ایالات متحده است تا بحث احترام به حقوق بنیادی انسان ها را در سراسر جهان مطرح کند.

مسئولان ایرانی و و مقام های ارشد قوه قضاییه ایران تاکنون به درخواست احمد شهید گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد برای ورود به ایران موافقت نکرده اند و کشورهای غربی را متهم می کنند که از موضوع حقوق بشر برای اهداف سیاسی خود استفاده می کنند.

تهران بارها اعلام کرده است که با مطرح شدن هر موضوع دیگری، غیر از برنامه هسته ای ایران، در گفتگوهای جاری با شش قدرت جهانی مخالف است و مطرح کردن موضوع های غیرمرتبط را «بهانه جویی» طرف مقابل برای به نتیجه نرسیدن مذاکرات اتمی می خواند.
XS
SM
MD
LG