همزمان با افزایش شدید حضور نیروهای حکومتی در خیابانهای ایران و انتشار گزارشهایی از موارد فزاینده نقض آزادیهای فردی و اجتماعی شهروندان، هشتگ «جنگ علیه زنان» در فضای مجازی فراگیر شد و کاربران این اقدام را «لشکرکشی» علیه نیمی از جمعیت ایران و نشانگر «ضعف» جمهوری اسلامی دانستند.
مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری آمریکا میگوید کاخ سفید با رهبران کنگره و کشورهای گروه هفت و سایر متحدان، برای طراحی یک «راهبرد تلافیجویانه یکپارچه» در برابر جمهوری اسلامی همکاری میکند.
در حالی که کانال ١٢ اسرائیل در گزارشی اعلام کرد کابینه جنگی این کشور تصمیم گرفته «به وضوح و نیرومندانه» پاسخ حمله موشکی و پهپادی شنبه شب حکومت ایران را بدهد، یک منبع به شبکه انبیسی گفت که پاسخ اسرائیل به حمله تلافیجویانه حکومت ایران ممکن است «قریب الوقوع» باشد.
وبسایت خبری آکسیوس به نقل از یک مقام آمریکایی و یک منبع مطلع دیگر گزارش داد یوآف گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، روز یکشنبه به لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا، گفته است اسرائیل چارهای جز پاسخ به حملات بیسابقه پهپادی و موشکی جمهوری اسلامی ندارد.
کمتر از دو روز پس از حملات بیسابقه جمهوری اسلامی به اسرائیل، شمار فزایندهای از کشورهای جهان به نشانه اعتراض سفیران حکومت ایران در پایتختهای خود را احضار میکنند.
در ادامه موج محکومیتهای بینالمللی حملات بیسابقه شنبه شب جمهوری اسلامی به اسرائیل، جمهوری چک از احضار سفیر حکومت ایران خبر داد.
دولت آلمان روز دوشنبه ٢٧ فروردین سفیر جمهوری اسلامی ایران در این کشور را احضار کرد.
با وجود گذشت یک روز از حمله جمهوری اسلامی به اسرائیل که به گفته مقامات آمریکا و اسرائیل ۹۹ درصد پهپادها و موشکهای شلیک شده پیش از رسیدن به اسرائیل سرنگون شدند، حکومت ایران اصرار دارد که این عملیات را «پیروزی بزرگ» توصیف کند و با هر کس یا رسانهای که برداشت متفاوتی ارائه دهد برخورد قضایی کند.
رسانههای مکتوب و دیداری اسرائیل در واپسین ساعات روز شنبه ۲۵ فروردین اعلام کردند جمهوری اسلامی با شلیک دهها پهپاد به اسرائیل حمله کرده است.
وزارت امور خارجه ایالات متحده روز شنبه ۲۵ فروردین، در مکاتبهای اختصاصی با بخش فارسی صدای آمریکا، توقیف کشتی «اماسسی آریس» از سوی جمهوری اسلامی ایران را بهشدت محکوم کرد.
شرکت هواپیمایی سلطنتی «کیالام» هلند روز شنبه ۲۵ فروردین در مکاتبهای اختصاصی با بخش فارسی صدای آمریکا از توقف «فوری» پروازهای خود بر فراز ایران و اسرائیل خبر داد.
شرکت هواپیمایی ایرفرانس در آخرین ساعات روز جمعه با صدور اطلاعیهای اعلام کرد که به دلیل «شرایط بحرانی» در حال حاضر بر فراز حریم هوایی ایران پرواز نخواهد کرد. بنابر این اطلاعیه این تصمیم در پی «تنش زیاد در خاورمیانه» اتخاذ شده است.
همزمان با شدتگیری احتمال رویارویی نظامی جمهوری اسلامی و اسرائیل، شرکت هواپیمایی لوفتهانزا روز جمعه ۲۴ فروردین به بخش فارسی صدای آمریکا گفت پس از «ارزیابیهای دقیق» تعلیق پروازهای خود از مبدا تهران و به مقصد تهران را تا روز جمعه ٣١ فروردین تمدید کرده است.
همزمان با بالاگرفتن احتمال رویارویی نظامی جمهوری اسلامی و اسرائیل، شرکت هواپیمایی لوفتهانزا روز جمعه ۲۴ فروردین تعلیق پروازهای خود از مبدا و به مقصد تهران را تا روز پنجشنبه ۳۰ فروردین تمدید کرد.
شبکه خبری سیبیاس به نقل از دو مقام آمریکایی گزارش داد جمهوری اسلامی ممکن است روز جمعه حمله گستردهای را علیه اسرائیل انجام دهد. به گفته این دو مقام آمریکایی، جمهوری اسلامی ممکن است در این حمله بیش از ۱۰۰ پهپاد و دهها موشک را به سوی اهداف نظامی در داخل اسرائیل شلیک کند.
روزنامه «وال استریت جورنال» روز پنجشنبه ۲۳ فروردین به نقل از یک مقام آمریکایی نوشت که «اسرائیل بر اساس اطلاعات دریافتی از ایالات متحده برای حمله مستقیم ایران به جنوب یا شمال اسرائیل آماده می شود.»
شرکت هواپیمایی لوفتهانزا روز پنجشنبه ٢٣ فروردین به بخش فارسی صدای آمریکا گفت پس از ارزیابی دقیق، تعلیق پروازهای خود از مبدا و به مقصد تهران را تا روز یکشنبه ۲۶ فروردین تمدید کرده است.
در پی انتشار خبر پاسخ شرکت لوفتهانزا به صدای آمریکا مبنی بر توقف کلیه پروازهای خود به مقصد و از مبدا ایران تا روز پنجشنبه یازدهم آوریل، این شرکت در ایمیل اختصاصی دیگری به خبرنگار صدای آمریکا گفت که درباره ادامه تعلیق پروازها با بررسی شرایط به صورت «روزانه» تصمیمگیری خواهد کرد.
یک سخنگوی این شرکت هواپیمایی آلمانی به صدای آمریکا گفت، «با توجه به شرایط کنونی در خاورمیانه، لوفتهانزا این تصمیم را اتخاذ کرده است.» او تاکید کرد که امنیت و ایمنی میهمانان و اعضای خدمه ما برای لوفتهانزا در اولویت است.
رئیسجمهوری آمریکا گفت: «آنها تهدید می کنند که یک حمله قابل توجهی علیه اسرائیل انجام میدهند. همانطور که به بنیامین نتانیاهو گفتم، تعهد ما به امنیت اسرائیل در برابر این تهدیدات از سوی ایران و نیروهای نیابتیاش، آهنین است.»
ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا (سنتکام) در شبکه «ایکس» اعلام کرد مقادیر زیادی اسلحه و مهمات توقیف شده سپاه پاسداران را به نیروهای مسلح اوکراین منتقل کرده است.
هماهنگکننده ارتباطات راهبردی کاخ سفید گزارش برخی از رسانههای ایران را مبنی بر این که جمهوری اسلامی در پیامی به ایالات متحده، شرط عدم انجام حمله تلافیجویانه تهاجم به کنسولگری خود در دمشق را منوط به برقراری آتش بس کرده است، رد کرد.
اعتراضات معیشتی در ایران با گذشت تنها ۲۰ روز از سال نو شدت گرفته و روز دوشنبه بیستم فروردین اعتراضات معیشتی بازنشستگان، کارگران، پرستاران، و کشاورزان در شهرهای متعدد جریان داشت.
در پی انتشار گزارشهایی که از پیشرفت در مذاکرات آتشبس حکایت داشت، رسانهها به نقل از مقامات اسرائیلی و فلسطینی این موضوع را رد کردند و پیشرفت در مذاکرات برای توقف در جنگ غزه را «کم اهمیت» دانستند.
یک مقام آمریکایی روز جمعه، ۱۷ فروردین، گفت که ایالات متحده در مواجهه با حمله احتمالی جمهوری اسلامی به منافع اسرائیل یا آمریکا در منطقه در آماده باش کامل است.
١٣ سناتور جمهوریخواه با ارسال نامهای به وزیران امور خارجه و خزانهداری ایالات متحده، با اشاره به تمدید معافیت تحریمی برای جمهوری اسلامی، خواستار شفافیت درباره پرداخت پول توسط دولت عراق به حکومت ایران شدند.
آکسیوس به نقل از مقامات اسرائیلی اعلام کرد که اسرائیل به ایالات متحده اطلاع داده اگر جمهوری اسلامی بخواهد حمله مرگبار ۱۳ فروردین به ساختمان کنسولگریاش در دمشق را تلافی کند، با واکنش شدید اسرائیل روبرو خواهد شد.
دفتر کنترل داراییهای خارجی وزارت خزانهداری آمریکا، اوفک، روز پنجشنبه ۱۶ فروردین یک شرکت تسهیلگر حمل و نقل کالاهای ایرانی برای ستاد کل نیروهای مسلح و وزارت دفاع جمهوری اسلامی با عنوان «اوشنلیک مریتایم دیامسیسی» به ارزش صدها میلیون دلار را تحریم کرد.
گروه مسلح «جیشالعدل» بامداد پنجشنبه ۱۶ فروردین در یک «عملیات زنجیرهای» در جنوب استان سیستان و بلوچستان، مقر فرماندهی سپاه در راسک را دستکم برای ساعاتی به محاصره خود درآورد و به مقر سپاه و یک کلانتری شهر چابهار حمله کرد.
رویا ذاکری، معترض معروف به «دختر تبریز» که دوران حبس خود را در زندان مرکزی تبریز میگذراند، شنبه ۱۱ فروردین دوباره به بیمارستان اعصاب و روان رازی این شهر انتقال یافته است.
کاخ سفید امروز سهشنبه در پاسخ به ادعای وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی مبنی بر این که آمریکا در حمله به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق مقصر است و باید پاسخگو باشد، گفت که این حرف پوچی است.
کشته شدن چند فرمانده نیروی قدس سپاه در حمله هوایی منتسب به اسرائیل به کنسولگری جمهوری اسلامی در دمشق واکنشهای بسیاری در رسانههای اجتماعی برانگیخته است.
خبرگزاریهای رسمی در ایران به نقل از دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی از تشکیل جلسه در ساعت ۲۱ دوشنبه خبر دادند و اعلام کردند که «تصمیمات مقتضی» بهمنظور واکنش به حمله روز دوشنبه «اتخاذ» شده است. همزمان نیز روسیه اعلام کرد که جلسه شورای امنیت سازمان ملل روز سهشنبه برگزار خواهد شد.
برخی رسانههای نزدیک به حکومت ایران میگویند «ساختمان کنسولی و اقامتگاه سفیر جمهوری اسلامی ایران» در دمشق روز دوشنبه ١٣ فروردین هدف یک حمله منتسب به اسرائیل قرار گرفت و «پنج تا هفت» نفر از جمله یکی از فرماندهان نیروی قدس سپاه پاسداران و معاون او کشته شدند.
هشت تن از همبندیان سابق سارا تبریزی، زندانی پیشین که به مرگی مشکوک جان باخت، خواستار پاسخگویی حکومت ایران درباره این «جنایت» شدند.
مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان، در خطبههای نماز جمعه ۱۰ فروردین گفت مخالفت مسئولان جمهوری اسلامی با برگزاری همهپرسی به این دلیل است که آنها از وضعیت کشور و نارضایتی مردم آگاه هستند.
بارگذاری بیشتر