آژانس عملیات تجارت دریایی بریتانیا روز جمعه ۲۱ اردیبهشت، اعلام کرد که گزارشی مبنی بر تلاش نافرجام برای ربودن یک کشتی در ۱۹۵ مایل دریایی (حدود ۳۷۰ کیلومتری) شرق عدن دریافت کرده است.
ناخدای این کشتی گزارش داد که یک قایق کوچک حامل پنج یا شش مرد مسلح با نردبان به کشتی نزدیک شد.
منابع دریایی که مهاجمان را «دزدان دریایی» خواندند، گفتند ممکن است آنها در پی هرج و مرج ناشی از حملات حوثیها به کشتیها، اقدام به ربودن این کشتی کرده باشند.
به گزارش این آژانس، مردان مسلح پس از تیراندازی متقابل مجبور به فرار شدند.
به این کشتی و خدمه آن آسیبی وارد نشد و به مسیر خود ادامه داد.
روز پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت، سخنگوی حوثی های یمن مدعی شده بود که شبه نظامیان این گروه دو کشتی «ام اس سی دیگو» و «ام اس سی گینا» را با استفاده از چند موشک بالستیک و پهپاد پنج شنبه در خلیج عدن هدف قرار دادند.
پیش از این، شورشیان حوثی در تهدید تازهای اعلام کرده بودند که به زودی حملات خود به کشتیهای اسرائیلی را به دریای مدیترانه گسترش خواهند داد.
این گروه که با حمایت جمهوری اسلامی بر بخش هایی از یمن تسلط دارد، پس از آغاز جنگ میان اسرائیل و گروه حماس، به بهانه حمایت از مردم غزه، حمله به کشتیهای باری و ناوهای جنگی حاضر در دریای سرخ و خلیج عدن را آغاز کرد.
حملات این گروه عمدتا با پهپاد و موشکهای بالستیک ضد کشتی انجام میشود اما به جز تعدادی انگشتشمار، بسیاری از حملات آنها با شکست روبرو شده است.
حوثیها طی ماههای اخیر علاوه بر حمله به کشتیهای حاضر در آبهای منطقه، در چندین نوبت حملات موشکی و پهپادی علیه بندر ایلات که حدود دو هزار کیلومتر با یمن فاصله دارد، انجام دادهاند.
ایالات متحده و شرکای این کشور در واکنش به حملات حوثیها به کشتیها از آبان سال ۱۴۰۲، بارها مواضع این گروه شورشی را هدف قرار دادهاند.
دولت جو بایدن در ۲۸ بهمن ۱۳۹۹ گروه شبه نظامی حوثیها را از فهرست سازمانهای تروریستی خارج کرد. هدف دولت بایدن تشویق این گروه برای شرکت در مذاکرات با هدف کاهش تنش و بهبود وضعیت مردم یمن بود که به استناد آخرین گزارش سازمان ملل بیش از ۸۳ درصد از مردم این کشور در فقر مطلق بسر میبرند. اما، وزارت خزانهداری آمریکا در ۲۷ بهمن سال گذشته، حوثیها را به دلیل حملاتشان به کشتیهای تجاری در دریای سرخ بار دیگر به فهرست سازمانهای تروریستی اضافه کرد.