لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۰۲

توقیف کشتی تجاری توسط حکومت ایران؛ صنعت کشتیرانی جهان: «غیرقابل تحمل» است


انجمن‌های صنعت کشتیرانی جهان، روز جمعه ۳۱ فروردین، با انتشار بیانیه‌ای خواستار محافظت سازمان ملل متحد از کشتی‌ها و دریانوردان شد.

در این بیانیه گفته شده است: «کشتی‌های تجاری و دریانوردان به طور فزاینده‌ای در دریاها در معرض خطر هستند، زیرا حملات در خاورمیانه تشدید می‌شود.»

این انجمن‌ها در ادامه از سازمان ملل خوساتند تا اقدامات بیشتری را برای محافظت از زنجیره‌ حمل‌ونقل دریایی انجام دهد.

تنش‌ها در خاورمیانه از هنگام آغاز عملیات اسرائیل در غزه در ماه مهر گذشته افزایش یافته است. این اقدام اسرائیل پاسخی به حمله تروریستی گروه فلسطینی حماس به این کشور بود.

در ماه‌های اخیر اسرائیل، و آمریکا، متحد این کشور، بارها با گروه‌های همسو با جمهوری اسلامی در لبنان، سوریه، عراق، و یمن، درگیر شدند.

انجمن‌های پیشرو صنعت کشتیرانی جهان در نامه‌ای که روز پنجشنبه به دبیرکل سازمان ملل فرستاده شد، اعلام کردند که توقیف کشتی تجاری «ام‌اس‌سی آریس» در ۵۰ مایلی سواحل امارات متحده عربی نشانه‌ای از وضعیت «غیرقابل تحمل» کشتیرانی است. این کشتی با پرچم پرتغال در ۲۵ فروردین توسط جمهوری اسلامی در تنگه هرمز توقیف شد.

به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، سپاه پاسداران روز شنبه یک کشتی باری «مرتبط با اسرائیل» را در تنگه هرمز توقیف کرد. سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده در گفتگو با بخش فارسی صدای آمریکا این اقدام سپاه پاسداران را «دزدی دریایی» نامیده و خواستار آزادی کشتی و همه خدمه آن شده است.

در نامه انجمن‌های کشتیرانی به دبیر کل سازمان ملل، گفته می‌شود که «دریانوردان بیگناه کشته، یا به گروگان گرفته می‌شوند.»

در ادامه افزوده می‌شود که «اگر چهار هواپیمای مسافربری همراه با سرنشینان بیگناه آنها توقیف و گروگان گرفته شوند، جهان خشمگین خواهد شد، اما متأسفانه به نظر می‌رسد که نگرانی مشابهی درباره کشتی‌ها و خدمه آنها وجود ندارد.»

وزارت امور خارجه هند روز پنجشنبه گفت که یک زن هندی که در کشتی ام‌اس‌سی آریس بود، به این کشور بازگشت، و با ۱۶ خدمه هندی دیگر که هنوز در کشتی هستند، در تماس است.

در بخش دیگری از نامه انجمن‌های کشتیرانی به دبیر کل سازمان ملل آمده است: «با توجه به تغییرات مستمر و تهدید شدید در منطقه، ما از شما می‌خواهیم که با حضور هماهنگ نظامی، مأموریت‌ها و گشت‌زنی‌ها در منطقه را افزایش دهید تا از دریانوردان برابر هرگونه تجاوز احتمالی بیشتر محافظت کنید.»

مقامات سازمان ملل به درخواست خبرگزاری «رویترز» برای اظهار نظر پاسخ ندادند.

حملات اخیر حوثی‌های یمن، که مورد حمایت جمهوری اسلامی هستند، به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ و خلیج عدن، زنجیره حمل‌ونقل دریایی جهان را با چالش‌هایی جدی مواجه کرده است.

جمهوری اسلامی همچنین در سال‌های اخیر کشتی‌های دیگری را در آب‌های بین‌المللی توقیف کرده و مشکلاتی را برای صنعت کشتیرانی جهان ایجاد کرده است.

منبع : رویترز

XS
SM
MD
LG