لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۲۹

اختصاصی؛ نماینده پارلمان آلمان و کفیل سیاسی توماج صالحی خواهان ادامه حمایت از این هنرمند معترض شد


یی‌وان ری، نماینده پارلمان آلمان و کفیل سیاسی توماج صالحی
یی‌وان ری، نماینده پارلمان آلمان و کفیل سیاسی توماج صالحی

یی‌وان ری، نماینده پارلمان آلمان و کفیل سیاسی توماج صالحی، در گفت وگو با صدای آمریکا از ادامه حبس و پرونده‌سازی برای این رپر معترض و زندانی ابراز نگرانی و درخواست کرد همه به حمایت از توماج صالحی ادامه دهند.

وکیل توماج صالحی به تازگی اعلام کرده است که در جلسه بازپرسی این هنرمند معترض، «به دستور دادگاه» علاوه بر اتهاماتی که او در پرونده قبلی از آنها تبرئه شده بود، «دو اتهام» دیگر نیز که حتی «در کیفرخواست قبلی هم نیامده بود» به موکلش تفهیم شد و قرار است کیفرخواست او «با ١٠ اتهام» صادر شود.

امیر رئیسیان، وکیل توماج صالحی، روز یک‌شنبه یکم بهمن در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «دیوان عالی کشور حکم توماج صالحى را نقض کرده بود و تصریح کرده بود که پنج اتهام غیرقانونی بوده و حداکثر باید با سه اتهام حکم صادر می‌شد.»

به گفته رئیسیان، بر همین اساس دیوان عالی جمهوری اسلامی «پرونده را برای رسیدگی و صدور حکم صحیح به دادگاه انقلاب اعاده کرده بود» و «تأکید هم شده بود که توماج مشمول عفو می‌شود.»

یی‌وان ری به صدای آمریکا گفت: «وقتی توماج صالحی به قید وثیقه آزاد شد، نوعی نگرانی داشتم ولی خیلی‌ها خوشحال بودند. کاری که حالا با توماج می‌کنند، خیلی بی‌معنی است. فکر کنم دارند نگاه می‌کنند ببینند تا چه حد می‌توانند پیش بروند و این که مردم به آن چه واکنشی نشان می‌دهند و واکنش مردم این است که درمورد آن حرف زده و می‌گویند چقدر پرونده‌ای که برای او درست می‌کنند و اتهاماتی که مطرح کرده‌اند، مضحک است. از همه می‌خواهم در مورد توماج و پرونده او حرف بزنند و ادامه دهند و حالا زمانی نیست که توماج را به فراموشی سپرد.»

نماینده پارلمان آلمان و کفیل سیاسی توماج صالحی در مورد وضعیت این هنرمند معترض گفت: «سخت بتوان از آخرین وضعیت توماج باخبر شد چون از وقتی او را بازداشت کردنددر بخشی مقدماتی در زندان نگه داشته و او را به بخش اصلی زندان منتقل نکرده‌اند. همه ما این پرسش را مطرح می‌کنیم که چرا با او چنین می‌کنند. به نظر می‌رسد زمانی که او را دوباره در خیابان دستگیر کردند، او زخمی شده است و شاید دلیل آن همین باشد. دلیل دیگری که به نظر من می‌آید،‌ این است که می‌خواهند او را بترسانند و بگویند دیگر اتهامی به رژیم نزده یا شکایتی را دنبال نکند.»

یی‌وان ری با بیان اینکه «رژیم جمهوری اسلامی حتی طبق قوانین خودش هم عمل نمی‌کند» افزود: «اولین بار که او را گرفتند، آن بخش از حکم زندان را گذرانده بود. او را به قید وثیقه آزاد کردند و خانواده‌اش در زمان مقتضی تمامی وثیقه را ارائه کردند. الان ولی طبق قانون خودشان عمل نکرده و خیلی عجیب است که دادگاه در اصفهان دارد همین طور پرونده‌سازی کرده و اتهامات بیشتری را مطرح می‌کند هرچند دیوان عالی رای خود را صادر کرده. نمی‌دانم خبر دارند که ما می‌دانیم خلاف قوانین خودشان عمل می‌کنند یا نه، و اصلا نمی‌دانم مشغول چه کاری هستند ولی مشخص است که نمی‌دانند با توماج چه کنند و هنوز از او و محبوبیت او هراس دارند. این همان چیزی است که از توماج حمایت می‌کند و من از همه و از همه طرفداران او می‌خواهم به کاری که می‌کنند ادامه دهند چون تنها سپر دفاعی است که توماج صالحی در حال حاضر در اختیار دارد.»

یی‌وان ری همچنین با اشاره به اعدام محمد قبادلو و فرهاد سلیمی خواهان آن شد که اتحادیه اروپا و آمریکا واکنش جدی‌تری به جمهوری اسلامی نشان دهند. او همچنین گفت کفیل سیاسی محمد قبادلو در حال تشکیل پرونده‌ای قضایی در آلمان برای کسانی است که در محاکمه و اجرای حکم محمد قبادلو دست داشته‌اند.

این نماینده پارلمان آلمان گفت: « فکرش را هم نمی‌کردیم که سیاست اروپا همین طور بدون تغییر ادامه پیدا کند. پس از حملات هفتم اکتبر (۱۵ مهر) و در ارتباط با جمهوری اسلامی ایران، و وقتی مشخص شد جمهوری اسلامی نقش فعالی در حمله حماس به اسرائیل داشته است، فکر می‌کردم سیاست اروپا در قبال ایران تغییر کند. هنوز هم چنین تغییری روی نداده از همین رو فکر می‌کنم باید فشار بیشتری وارد کنیم و من در جریان هستم که همکار و دوست خوب و شجاع من کلارا بونگر که کفیل سیاسی محمد قبادلو بود، چقدر فعالیت کرد. الان هم ساکت نمی‌نشیند و حالا هم که حکم اعدام اجرا شده، ساکت ننشسته و دارد تمامی اسناد و مدارکی که در دسترس است را جمع‌آوری می‌کند و مشغول تشکیل پرونده‌ای است تا آن را به دولت آلمان ارائه کرده و از قوه قضاییه آلمان بخواهد هرکسی که در پرونده قتل این مرد جوان که فقط به رژیم و برای آزادی اعتراض کرده بود، دست داشته را محاکمه کند. به لحاظ فردی همه ما سعی داریم هر آن‌چه از دستمان بر‌می‌آید انجام دهیم. به نظر من اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا باید واکنش جدی‌تری نسبت به آن‌چه در چند ماه گذشته داشتند، نشان دهند.»

آمریکا اعدام محمد قبادلو و فرهاد سلیمی را محکوم کرد

یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز سه شنبه چهارم بهمن، در پاسخ به بخش فارسی صدای آمریکا، اعدام محمد قبادلو و فرهاد سلیمی را محکوم کرد و خانواده آنها تسلیت گفت.

او در پاسخ کتبی خود به صدای آمریکا نوشت: «ما ادامه استفاده رژیم ایران از حکم اعدام علیه مردمی که در تظاهرات زن، زندگی، آزادی شرکت داشتند را که تازه ترین آنها اعدام محمد قبادلو است، محکوم می کنیم».

سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده اعدام محمد قبادلو را ناعادلانه خواند و به گزارش های پزشکی اشاره کرد که او بر اساس آنها نباید اعدام می شد.

وی مشروعیت تمامی احکام صادر شده از سوی دادگاه های ایران را با استناد به اینکه افراد تحت شکنجه قرار می گیرند، به زور از آنها اعتراف گرفته می شود و محدودیت های مشاوره قانونی برای آنها گذاشته می شود، زیر سؤال برد.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نوشت: «محمد قبادلو باید امروز زنده بود».

او برگزار نشدن جلسات محاکمه عادلانه برای بسیاری دیگر از مردم ایران را روش مستمر «رژیم برای سرکوب مخالفت ها» توصیف کرده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده در رابطه با اعدام فرهاد سلیمی، به گزارش های مربوط به شکنجه و اعتراف او اشاره و تاکید کرد که محاکمه اش به هیچ عنوان منصفانه نبود.

از دیدگاه وزارت امور خارجه آمریکا، اتهام هایی مبتنی بر «امنیت ملی» بهانه ای در دست جمهوری اسلامی برای زندانی کردن یا اعدام فعالان و اقلیت های قومی و مذهبی است که معمولاً در «جلسات ساختگی محاکمه» به آنها وارد می شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده این گونه اتهامات و محاکمات را غیر قابل قبول خواند و در مورد فرهاد سلیمی نیز نوشت: «او باید امروز زنده بود».

وی در پایان پاسخ خود به صدای آمریکا به طور کل، «حکم اعدام برای تنبیه مردمی که به حقوق انسانی خود عمل می کنند» را محکوم کرد.

به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، دولت جو بایدن به اقدام در حمایت از مردم ایران «به صورت عملی، چه مشهود و چه نامشهود ادامه می دهد و این کار در هماهنگی با متحدین و کشورهای شریک خواهد بود».

آبرام پیلی: اعدام ناعادلانه محمد قبادلو را محکوم می کنیم

آبرام پیلی، قائم مقام نماینده ویژه ایالات متحده در امور ایران، روز سه شنبه در شبکه پیام رسان «ایکس» با اعلام این که «محمد قبادلو امروز باید زنده می‌بود» نوشت: «اما جمهوری اسلامی باید بداند که ما محاکمه ساختگی و اعدام همه کسانی که در تظاهرات زن، زندگی، آزادی شرکت کرده بودند را قویا محکوم می‌کنیم و این اقدامات را ناعادلانه می‌دانیم.»

او با اعلام همدری با خانواده محمد قبادلو نوشت: «محمد قبادلو و همه کسانی که به دست قوه قضائیه ایران کشته شدند، فراموش نخواهند شد.»

XS
SM
MD
LG