لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۳۸

بنی گانتز در کنفرانس ضد تروریسم در اسرائیل: نباید تهدید ایران در جهان را فراموش کنیم


بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل (آرشیو)
بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل (آرشیو)

وزیر دفاع اسرائیل می‌گوید حکومت جمهوری اسلامی ایران برای محافظت از خود در برابر ناآرامی‌های داخلی، در خارج از کشور بی‌ثباتی ایجاد می‌کند. او همچنین گفت که برجام در «بخش اورژانس» است و بعید است در آینده‌ای نزدیک احیا شود.

به گزارش خبرنگار اعزامی بخش فارسی صدای آمریکا به «کنفرانس جهانی ضد تروریسم»، بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائیل، در این کنفرانس گفت: «نباید تهدید ایران در جهان را از آمریکای لاتین تا آفریقا، و خاورمیانه فراموش کنیم.»

او در نخستین سخنرانی‌اش پس از بازگشت از سفرش به آمریکا، در این کنفرانس که در دانشگاه رایشمن در هرتزلیای اسرائیل برگزار شده است، گفت: «به نظر می‌رسد توافق هسته‌ای ایران در بخش اورژانس بستری است.»

وزیر دفاع اسرائیل گفت: «جمهوری اسلامی ایران برای حفظ رژیم از ناآرامی‌های داخلی باید در خارج از کشور بی‌ثباتی ایجاد کند؛ و آن‌ها این کار را از طریق گر‌وه‌های نیابتی‌شان در سراسر خاورمیانه انجام می‌دهند که ممکن است روزی به اسرائیل یا عربستان سعودی حمله کنند.»

گانتز گفت: «اگر امنیت و ثبات برقرار شود به شکوفایی اقتصادی و تحرک اجتماعی منجر می‌شود و همه این‌ها علیه منافع حکومت ایران در منطقه است. اگر توافق هسته‌ای صورت گیرد ۲۵۰ میلیارد دلار نصیب رژیم خواهد شد و با آن همان کاری را خواهد کرد که اکنون انجام می‌دهد.»

وزیر دفاع اسرائیل افزود: «باید علیه گسترش حضور ایران در سوریه دست به کار شویم.»

بنی گانتز گفت اسرائیل با میانجیگری آمریکا در پی‌ توافق با لبنان بر سر انرژی است و تاکید کرد اگر حسن نصرالله، رهبر حزب الله لبنان، بخواهد دست به خرابکاری بزند هزینه آن را لبنان خواهد پرداخت. به گفته او تلاش‌های ایران برای ضربه زدن به شهروندان اسرائیل ادامه دارد.

گانتز در مورد مذاکرات هسته‌ای گفت رسیدن به توافق احتمالا به تعویق می‌افتد و طی چند هفته آینده امضا نخواهد شد. بنی گانتز تصریح کرد که «مشکل ما با مردم ایران که فرهنگی غنی دارند» نیست.

او گفت: «ما هیچ مشکلی با مردم ایران نداریم. ما با حکومت و فناوری‌های آن مشکل داریم. روس‌ها فناوری ایران را خریداری و از آن در اوکراین استفاده می‌کنند. قابلیت‌های موشکی و پهپادی ایران را نباید دست کم گرفت. اگر توافقی صورت گیرد، همان‌طور که آمریکایی‌ها می‌گویند باید توافقی طولانی‌تر، محکم‌تر و فراگیرتر باشد. در غیر این‌صورت، ما باید بر اصرار به ایجاد یک مکانیزم منطقه‌ای که با این مشکل عمده روبرو است ادامه دهیم. از این رو، در آینده نزدیک، و با توجه به ماهیت این رژیم، اسرائیل گزینه‌ای دیگری به جز ادامه رقابت استراتژیک با ایران ندارد.»

اِیال خولاتا، مشاور امنیت ملی اسرائیل، دیگر سخنران روز پایانی کنفرانس بود.

آقای خولاتا که به تازگی از دیدار با مقام‌های دولت بایدن در واشنگتن برگشته است در مورد ایران گفت: «ایران در آستانه دستیابی به یک جنگ افزار هسته‌ای است. آن‌ها برای امضای یک توافق عجله‌ای نشان نمی‌دهند. رهبر جمهوری اسلامی دوباره مصمم به ایستادن بر مواضع‌اش است. آن‌ها به مخفی کردن بخش‌هایی از برنامه هسته‌ای‌شان ادامه می‌دهند؛ تلاش می‌کنند امتیازهای بیشتر و بیشتری بگیرند. ایران فقط زمانی دست خواهد کشید که راهی نداشته باشد و در کنجی گیر افتاده باشد؛ و ما معتقدیم این وضعیت می‌تواند دوباره اتفاق بیافتد.»

مشاور امنیت ملی اسرائیل تاکید کرد ایران چالش کلیدی و اصلی اسرائیل است و ایران اکنون در وضعیتی است که به نسبت احساس امنیت می‌کند.

آقای خولاتا درباره تهدید حزب‌الله لبنان علیه تاسیسات گازی اسرائیل در دریای مدیترانه گفت به محض آماده شدن این میدان گازی کار صادرات گاز به مصر و گاز مایع به اتحادیه اروپا انجام خواهد گرفت.

مشاور امنیت ملی اسرائیل گفت: «ایران مولد ترور سیاسی در منطقه است و آن را مستقیم یا غیرمستقیم از طریق گروه‌های نیابتی‌اش انجام می‌دهد و از تروریسم به مثابه سلاح استفاده می‌کند. کشورهای زیادی نیستند که اجازه داشته باشند چنین بی‌پروا به این اقدامات دست بزنند. حکومت ایران از این ابزار علیه اسرائیل، علیه ایالات متحده، علیه متحدان ما، علیه اپوزیسیون ایران، و دیگر کشورهای منطقه استفاده کرده است. جامعه بین المللی باید ایران را مجبور کند بهای این فعالیت‌هایش را بپردازد. این مشکلی بین المللی است و ایران باید این را بفهمد.»

آقای خولاتا اخیرا در واشنگتن با همتای آمریکایی خودش ملاقات کرده بود و امروز لحن بسیار مثبتی نسبت به مواضع دولت بایدن داشت.

تهدید ناشی از برنامه هسته‌ای ایران و گروه‌های نیابتی‌اش در کانون همه سخنرانی‌ها و جلسات پنج روز گذشته بود. اما، جهاد جهانی پس از ایمن الظواهری، فناوری‌های نوظهور در خدمت تروریسم (هوش مصنوعی، متاورس، و دیپ فیک)، و خطر راست افراطی و یهودی‌ستیزی دیگر محورهای عمده این کنفرانس بود.

بخش فارسی صدای آمریکا برنامه ویژه‌ای را با عنوان «جمهوری ترور» شامل گفتگوهای اختصاصی با مقام‌ها و کارشناسانی از آمریکا، اسرائیل، اروپا، آمریکای جنوبی و سازمان ملل متحد در دست تهیه دارد که به زودی آماده پخش خواهد شد.

XS
SM
MD
LG