لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۷ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۵۱

ایران می‌گوید درباره سه مکان هسته‌ای مورد نظر آژانس «کمال همکاری» را داشته است


پرونده هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران
پرونده هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران

سخنگوی سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران می‌گوید به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره سه مکان هسته‌ای مورد نظر پاسخ داده و «کمال همکاری» را داشته است و «خلأ نظارتی» مورد اشاره آژانس «مبنای حقوقی ندارد.»

بهروز کمالوندی روز سه‌شنبه ۲۲ شهریور گفت که آن چه امروز انجام نمی‌شود مربوط به توافق برجام است و برقراری مجدد آن مطابق قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها و اجرای تعهدات طرف‌ها است.

او با تکرار این ادعا که اعلام نظر آژانس بر اساس «اسناد ساختگی» اسرائیل «با اهداف خاص سیاسی» بود، گفت: «صرف مشاهده آلودگی در چند مکان را نمی‌توان نشانه‌ای از وجود مواد هسته‌ای اظهار نشده تلقی کرد.»

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس، به تازگی نسبت به عدم همکاری ایران ابراز نگرانی کرد.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌گوید ذخیره اورانیوم به‌شدت غنی شده ایران در سه ماه اخیر ۲۹ درصد افزایش یافته و ایران به کارهای پایه‌ای برای توسعه عمده ظرفیت تولید سوخت هسته‌ای ادامه می‌دهد.

بنا به گزارش آژانس، ایران ۵۵.۶ کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده تا خلوص ۶۰ درصد دارد که به نوشته بلومبرگ در آستانه خلوص مورد نیاز برای ساخت سلاح هسته‌ای است.

آژانس می‌گوید در موقعیتی نیست که تضمین دهد برنامه هسته‌ای ایران صرفا صلح‌آمیز است، بنا بر برآورد آژانس ذخایر اورانیوم غنی شده ایران تا پایان تیر امسال به ۳۹۴۰ کیلوگرم رسید که رشدی ۱۳۱.۶ کیلوگرمی نسبت به آخرین گزارش سه ماهه آژانس نشان می‌دهد.

از سویی دیگر محمد مرندی، مشاور تیم جمهوری اسلامی در مذاکرات احیای برجام، روز دوشنبه در گفت‌و‌گو با شبکه تلویزیونی الجزیره گفت که ایران نگران نشست شورای حکام و نتایج آن نیست و با وجود فشارهای طرف آمریکایی، دستیابی به توافق همچنان نزدیک است.

به گفته آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، تازه‌ترین پاسخ جمهوری اسلامی به پیشنهادهای اروپا برای احیای برجام، مذاکرات را به عقب بازگردانده است.

آقای بلینکن با بیان این که واشنگتن هنوز امیدوار است از مسیر یک توافق برنامه هسته‌ای ایران را کنترل کند، تأکید کرده که ایالات متحده به دنبال رسیدن به توافق با هر هزینه‌ای نیست.

XS
SM
MD
LG