در دستگاه گوارش انسان بیش از ۱۰۰ تریلیون باکتری، ویروس، قارچ و سایر موجودات تکسلولی زندگی میکنند. نقش آنها از تخمیر فیبر غذایی گرفته تا سنتز ویتامینها و تنظیم متابولیسم چربی متفاوت است.
این موجودات میکروسکوپی به محافظت از بدن ما در برابر مهاجمان ناخواسته کمک میکنند، با سیستم ایمنی در تعامل هستند، و بر میزان التهاب در روده و سایر نقاط بدن تاثیر میگذارند.
به گزارش وبسایت جهانی «بیبیسی»، تنوع کمتری از این دسته از ساکنان دستگاه گوارشی در مبتلایان به چاقی مفرط، بیماریهای متابولیک قلبی، و همینطور مبتلایان به بیماریهای خود ایمنی دیده شده است. بنابراین برخی از بیماریها با تعداد کم این موجودات میکروسکوپی و برخی دیگر با تعداد زیاد آنها در دل و روده ما مرتبط هستند.
عوامل متفاوتی از جمله ژنتیک، استرس، مصرف برخی داروها، استعمال دخانیات، و غذایی که میخوریم، میتوانند تعادل میکرواورگانیسمها در دستگاه گوارشی ما را به هم بریزند.
اما تغییرات کوچکی در نحوه زندگی میتوانند به تعادل این موجودات کمک کنند که در زیر به چند مورد اشاره شده است:
- رژیم سالم غذایی که شامل بیش از ۳۰ غذای گیاهی مختلف در هفته باشد.
- خواب کافی و خوب شبانه.
- پایین آوردن سطح استرس روزانه.
- و با کمال تعجب، گذراندن وقت در طبیعت که به نظر میرسد تاثیر مثبتی داشته باشد.
- اما از آن هم تعجب آورتر، ورزش است.
بنابر مطالعات، ورزش و فعالیتهای فیزیکی میتوانند بر باکتریهای دستگاه گوارشی ما تاثیر بگذارند.
در حالی که همه می دانیم ورزش در کل برای سلامتی جسمی و روانی مهم است، اما حال به نظر میرسد که تاثیر مثبتی نیز در حفظ تعادل میکروبهای معده و روده ما داشته باشند.
مطالعات نشان داده است که تنها ۲۰ - ۳۰ دقیقه تمرین ایروبیک در روز یا ۳۰ تا ۶۰ دقیقه پیاده روی یا دو، ترکیب شده با تمرینات قدرتی، میتواند در سلامت دستگاه گوارش ما بسیار مؤثر باشد.