لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۲۵

تحصن زندانیان سیاسی زن در اوین در اعتراض به اعدام معترضان


اعتراضات سراسری ایران - آرشیو
اعتراضات سراسری ایران - آرشیو

شماری از زندانیان سیاسی زن در زندان اوین در واکنش به صدور و اجرای احکام اعدام برای بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری اعلام کردند که در دفتر افسر نگهبانی بند زنان تحصن می‌کنند.

به گزارش ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در روز دوشنبه ۲۱ آذر، در نامه این زندانیان سیاسی تأکید شده است: «راه دیگری وجود ندارد. این بار خیابان‌های شهر را با فریاد اعدام را متوقف کنید تسخیر کنیم و اعتصابات را با قدرت و فراگیری بیشتر ادامه دهیم.»

امضاکنندگان این نامه با تأکید بر همراهی با مردم، اضافه کرده‌اند: «ما نیز در کنار شما گرچه در زندان همراهی خود را با خیابان که به حکم اسارت از آن محروم مانده‌ایم، اعلام کرده و برای بیان مخالفت خود با اعدام، در دفتر افسر نگهبان بند زنان اوین، در تاریخ ۲۱ آذر ماه با خواندن سرود و سر دادن شعار تحصن می‌کنیم.»

آنها با تأکید بر این که با «مردم آزادی‌خواه و برابری‌طلب ایران» در داخل و خارج از کشور، برای «سرنگونی رژیم دیکتاتوری جمهوری اسلامی هم‌پیمان شده‌ایم»، گفته‌اند که «سرکوب‌های وحشیانه و گسترده حکومت» باعث «پراکنده شدن اعتراضات قدرتمند خیابانی» در روزهای گذشته شده و جمهوری اسلامی «اعدام را برای ایجاد ارعاب آغاز کرده است.»

به گفته این زندانیان سیاسی، «اعدام محسن شکاری به عنوان یک معترض خیابانی جنایتی آشکار بود که جهان را به حیرت واداشت.»

«فریبا اسدی، الناز اسلامی، گلرخ ایرایی، نسرین جوادی، زهره داوری، زهره زیوری، زهره سرو، زهرا صفایی، گلاره عباسی، مرضیه فارسی، سپیده قلیان، صبا کردافشاری، نرگس محمدی، عسل محمدی، فرنگیس مظلوم، پرستو معینی، پوران ناظمی، و بهاره هدایت» به عنوان امضاکنندگان این نامه معرفی شده‌اند.

قوه قضاییه جمهوری اسلامی تاکنون محسن شکاری و مجیدرضا رهنورد، دو تن از بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، را در تهران و مشهد اعدام کرده است.

شعار «شهید میهن» بر مزار مجیدرضا رهنورد مشهد – ۲۱ آذر
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:00:13 0:00

پیشتر جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران، به بخش فارسی صدای آمریکا گفت که جامعه جهانی باید به طور جدی نگران اعدام معترضان بیشتری توسط مقامات جمهوری اسلامی ایران باشد.

  • 16x9 Image

    ساقی لقایی

    ساقی لقایی پس از چند سال همکاری با روزنامه‌های مختلف، در سال ۱۳۷۸ خبرنگار و سپس سردبیر پارلمانی و اقتصادی ایسنا شد. او از سال ۱۳۸۵ فعالیت حرفه‌ای خود را با تمرکز بر مسائل ایران و حقوق بشر ادامه داد و در بهار ۱۴۰۰ به بخش فارسی صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG