لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۲۲

صدور حکم «بغی» برای یک فوتبالیست؛ نگرانی‌ها از امیر نصر آزادانی


امیر نصر آزادانی
امیر نصر آزادانی

دادگستری استان اصفهان اعلام کرد هرچند هنوز حکمی برای امیر نصر آزادانی صادر نشده، اما اتهام این فوتبالیست شناخته شده «بغی» است؛ اتهامی که می‌تواند صدور حکم اعدام را در پی داشته باشد.

اسدالله جعفری، رئیس دادگستری استان اصفهان روز یک‌شنبه ۲۰ آذر به خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضاییه، گفت که آقای نصر آزادانی متهم ردیف پنج پرونده‌ای است که برای کشته شدن سه مأمور جمهوری اسلامی در جریان سرکوب اعتراضات اصفهان در روز ۲۵ آبان تشکیل شده است.

این مقام قضایی همچنین اتهامات «عضویت در دسته‌های غیرقانونی به قصد بر هم زدن امنیت کشور و اجتماع و تبانی منتهی به جرایم ضد امنیت» و «معاونت در محاربه» را به امیر نصر آزادانی نسبت داد.

بنا بر این گزارش، برای ۹ متهم پرونده مذکور کیفرخواست صادر شده اما هنوز «حکمی صادر نشده است.»

در منابع فقهی و حقوقی اسلامی، «بغی» به معنی «خروج و شورش علیه امام و حاکم اسلامی» تعریف شده و مصادیق آن از جمله «جنگ‌های جمل، صفین و نهروان» در صدر اسلام ذکر شده است. «محاربه» و «بغی» دو اتهام جداگانه هستند؛ بدین ترتیب که بنا بر تعریف منابع فقهی «محارب با مردم می‌جنگد» و «باغی به قصد جنگ با حاکم سلاح می‌کشد.»

نهادهای بین‌المللی حقوق بشری بارها نسبت به اتهامات واهی امنیتی به شهروندان در ایران و همچنین روند غیرشفاف قضایی برای رسیدگی به پرونده‌های آنان هشدار داده‌اند.

در پی اعدام محسن شکاری معترض جوان در تهران توسط قوه قضاییه جمهوری اسلامی، اعتراض‌ها و هشدارها نسبت به صدور احکام اعدام و اجرای آنها افزایش یافته است.

علی کریمی، فوتبالیست سرشناس حامی اعتراضات مردمی، در توییتی نسبت به در خطر اعدام بودن امیر نصر آزادانی هشدار داده است.

صدور احکام اعدام برای معترضان ایرانی واکنش‌های گسترده‌ای را در جهان برانگیخته است.

روز شنبه سه نماینده مجلس فدرال آلمان در حمایت از معترضان بازداشت‌شده در ایران، اعلام کردند که کفالت سیاسی سه تن از آنان را به عهده گرفته‌اند.

کارلوس کاسپر اعلام کرده که کفالت سامان صیدی (یاسین) را به عهده گرفته، مارتین دیدن هوفن برای محمد بروغنی اعلام کفالت کرده و یه‌ون ری نیز کفیل سیاسی توماج صالحی شده است.

  • 16x9 Image

    ساقی لقایی

    ساقی لقایی پس از چند سال همکاری با روزنامه‌های مختلف، در سال ۱۳۷۸ خبرنگار و سپس سردبیر پارلمانی و اقتصادی ایسنا شد. او از سال ۱۳۸۵ فعالیت حرفه‌ای خود را با تمرکز بر مسائل ایران و حقوق بشر ادامه داد و در بهار ۱۴۰۰ به بخش فارسی صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG